Net Dynamics Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Net Dynamics Interview Questions & Answers

Do you want to build a career in technology? Then training yourself in Net Dynamics will help you to take an early lead in your career. While working in a Net Dynamics job, you get a chance to work with IT professionals who solve complex business problems and give digital solutions. As a Net Dynamics developer you can work on writing software codes, create architecture and also design softwares using the Java-based software platform. At wisdomjobs, we give you a list of job opportunities available to a net dynamics developer, which also include part time or permanent job options. Following is a set of Net Dynamics job interview questions and answers which are prepared by our experts to help you to get an edge in your job interview process.

Net Dynamics Interview Questions

Net Dynamics Interview Questions
    1. Question 1. What Is Net Dynamics Application Server?

      Answer :

      Net Dynamics Application Server was an early Java-based integrated software platform. Product was developed by Net Dynamics, a Silicon Valley start-up company founded in 1995 by Zack Rinat and Ofer Ben-Shachar. Other early application server competitors, Net Dynamics chose Java as development language for platform.

    2. Question 2. What Is Dynamicobject?

      Answer :

      The DynamicObject class enables you to define the dynamic behavior for an object at run time. This class cannot be instantiated directly; therefore, to implement the dynamic behavior, you must inherit from the DynamicObject class and override the necessary methods. It allows you to define the specific operations that can be performed on dynamic objects as well the methods to perform those operations.

    3. Question 3. Explain The Difference Between Dynamic And Var Data Types?

      Answer :

      The difference between the var and dynamic data types is that the var data type is strongly type checked at the compile time; whereas, the dynamic data type is type checked by the compiler only at run time. After declaring a var data type, you cannot explicitly change its type throughout the execution of the program; however, a variable of the dynamic data type can be changed during runtime. Another major difference between the two is that dynamic type can also be used as the return type for methods, for which var cannot be used.

    4. Question 4. What Is Expandoobject?

      Answer :

      The ExpandoObject class refers to a class whose members can be explicitly added and removed at runtime. In other words, the ExpandoObject class allows dynamic binding of the objects, which enables you to use standard syntax, similar to the dynobj.Method method instead of using more complex syntax, such as dynobj.getAttribute("Method").

    5. Question 5. Which Class We Used To Convert The Data Types?

      Answer :

      The System.Convert class provides a complete set of methods for converting the data types.

    6. Question 6. What Is Python Binder?

      Answer :

      Python Binder enables to communicate with IronPython.

    7. Question 7. What Is Middleware Net Dynamics?

      Answer :

      NetDynamics Application Server was the first Java-based integrated software platform. The product was developed by NetDynamics Inc. As Java became the dominant development language for web-based applications, NetDynamics experienced significant revenue growth in 1997 and 1998. However, the product soon encountered problems due to the relative immaturity of Java and the rush to release new product versions in a rapidly changing marketplace

    8. Question 8. Explain And Distinguish Between Reflection And Dynamic?

      Answer :

      Both reflection and dynamic are used when we want to operate on an object during runtime.

      Reflection is used to inspect meta-data of an object. It also has the ability to invoke members of an object on runtime.

      Dynamic is a keyword which was introduced in .NET 4.0. It evaluates object calls during runtime. So until the method calls are made compiler is least bothered if those methods / properties etc exist or not. 

      Dynamic uses reflection internally. It caches the method calls made thus improving performance to a certain extent.

      Reflection can invoke both public and private members of an object while dynamic can only invoke public members.

    9. Question 9. What Is Dynamic Language Runtime (dlr)?

      Answer :

      DLR is a runtime environment that allows you to integrate dynamic languages with the Common Language Runtime (CLR) by adding a set of services, such as expression trees, call site caching, and dynamic object interoperability to the CLR.

    10. Question 10. What Is System.dynamic?

      Answer :

      The System.Dynamic and System.Runtime.CompilerServices namespaces are used to hold the classes for DLR. It also provides dynamic features to statically-typed languages, such as C# and Visual Basic to enable their interoperation with dynamic languages.

    11. Question 11. List The Advantages Of Dlr?

      Answer :

      • Allows you to easily implement the dynamic languages to the .NET Framework.
      • Provides dynamic features to statically-typed languages. The statically-typed .NET Framework languages, such as C# and Visual Basic can create dynamic objects and use them together with statically-typed objects.
      • Implements sharing of libraries and objects, which means that the objects and libraries implemented in one language can be used by other languages using DLR. The DLR also enables inter-operation between statically-typed and dynamic languages.
      • Enables fast execution of dynamic operations by supporting advance caching.

    12. Question 12. What Are Dlr Binders?

      Answer :

      Binders are used by DLR to communicate with not the .NET Framework but also with various other services, such as Silverlight and COM. These services represent language-specific semantics and specify how a particular operation can be performed at the call site.

    13. Question 13. What Things Are Performed By Dynamic Objects?

      Answer :

      Call sites refer to the area in the code where logical and mathematical operations, such as a + b or a.b() are performed on dynamic objects.

    14. Question 14. What Is Expression Trees Services Provided By Dlr To Clr?

      Answer :

      Refers to the representation of code in a data structure similar to a tree. However, expression trees in DLR are the advanced version of the expression trees that were introduced with LINQ in .NET 3.5. Therefore, DLR has extended the functionalities of Language Integrated Query (LINQ) expression trees, such as control flow, assignment, and other language-modeling nodes to a dynamic language. These expression trees define the semantics of a language in form of an abstract syntax tree (AST). AST enables the DLR to dynamically generate code, which the CLR executes at runtime.

    15. Question 15. What Is Call Site Caching Services Provided By Dlr To Clr?

      Answer :

      Enables the DLR to store the information of the operations and characteristics of the variables, such as their data type. The call site caching services also enables to check whether such operations have been performed previously to retrieve all the information about the variable. The place where DLR stores these values is called a call site.

    16. Question 16. What Is Dynamic Object Interoperability Services Provided By Dlr To Clr?

      Answer :

      Enables the DLR to provide a set of classes and interfaces that represent dynamic objects and operations. These classes and interfaces can be used to create classes for dynamic libraries, which can be used in static and dynamic type languages.

    17. Question 17. List The Names Of Binders Provided By .net Framework 4.0?

      Answer :

      .NET Framework 4.0 provides the following binders:

      • Object Binder
      • JavaScript Binder
      • Python Binder
      • Ruby Binder
      • COM Binder

    18. Question 18. What Is Object Binder?

      Answer :

      Object Binder enables to communicate with .NET objects.

    19. Question 19. What Is Javascript Binder?

      Answer :

      JavaScript Binder enables to communicate with JavaScript in Silverlight.

    20. Question 20. What Is Com Binder?

      Answer :

      COM Binder enables to communicate with COM.

    21. Question 21. What Is Ruby Binder?

      Answer :

      Ruby Binder enables to communicate with IronRuby.

C#. Net Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

C#. NET Tutorial