Mobile Security Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Mobile Security Interview Questions & Answers

Are you looking for a software professional job in mobile security? Just look into wisdom jobs that shows multiple opportunities. Companies are currently recruiting for highly trained and skilled professionals in Special Operations. Persons in mobile security officer positions were working in special environments worldwide which are maintaining exceptional proficiency in all Tactics, Techniques, and Procedures of the mobile security position. Skills required for mobile security jobs are having the highest level of integrity, and ability to work well with others. Assisting team leaders with a planning and organizing activities will give you a great experience in work. Other duties, responsibilities or projects will be added to lead the team. Then no look back just step in to interview with a great confidence to grab the opportunity. Visit mobile security job interview questions and answers page before attending the interview that definitely stirs up your chance to crack the job.

Mobile Security Interview Questions

Mobile Security Interview Questions
    1. Question 1. What Are The Minimum System Requirements To Install Mobile Security For Android?

      Answer :

      The following are the minimum system requirements for Mobile Security:

      Operating System---Android OS 4.0 and above
      Storage space---40MB (minimum)
      Memory---25MB - 90MB
      Others---Internet Connection

    2. Question 2. Why Do I Need A Trend Micro Account?

      Answer :

      A Trend Micro account is required for the following features:

      • Parental Controls - keeps your settings secure.
      • Lost Device Protection - securely locates your mobile device, lock it, delete all of its data, or sound an alarm from a web portal.

    3. Question 3. What Does Activation Do?

      Answer :

      Activating your Mobile Security enables you to use the following premium features:

      • Safe Surfing
      • Parental Controls
      • Data Theft Scanner
      • Call & Text Blocker
      • Lost Device Protection
      • App Manager
      • Pre-Installation Scan

    4. Question 4. My Sim Was Not Removed And I Never Trigger The Remote Lock, But Why Does Mobile Security Lock My Device?

      Answer :

      On some devices, SIM lock is triggered when your device is on airplane or flight mode. Use your Trend Micro password to unlock your device.

    5. Question 5. Why Do I Need An Alternate Email Address And How Can I Set It?

      Answer :

      You need an alternate email address to receive an unlock key in case your mobile device gets locked. By default, Mobile Security will use your Gmail account as an alternate email address.

      To set up an alternate email address, go to Settings, then tap Set up alternate email address.

    6. Question 6. What Is Lost Device Protection In Mobile Security?

      Answer :

      Lost Device Protection is a feature in Mobile Security that protect your mobile devices and its data. Enabling the feature allows you to remotely trigger alert, locate, lock & wipe your data in case of loss.

      You will get the following messages when you want to enable this feature:

      • "Please activate Mobile Security in 'Device administrators' to enable remote wipe and uninstall protection. NOTE: You will need to deactivate it before uninstalling Mobile Security".
      • "Activating this administrator will allow the application Mobile Security to perform the following operations: Erase All Data erase the phone's data without warning, by performing a factory data reset."

      Activating Mobile Security in Device Administrators will grant necessary permissions/rights to enable this feature.

    7. Question 7. How Does Lost Device Protection Work?

      Answer :

      For Lost Device Protection to work properly, make sure GPS and Data/Wifi connections are turned on.

    8. Question 8. Why Didn't Mobile Security Detect All The Threats In My Device?

      Answer :

      Mobile Security is detecting and blocking threats in your device. By default, it only shows the Virus Scan result. To see the Data Theft Scan result, tap the arrow.

    9. Question 9. Can I Use The Serial Number Of My Trend Micro Security Program For Mobile Security?

      Answer :

      Yes, you can use the serial number of Maximum Security for your Mobile Security program.

    10. Question 10. What Is System Tuner?

      Answer :

      System Tuner is a feature in Mobile Security which optimizes your device's performance, extending its' battery life, ending applications on the background to free up some memory.

    11. Question 11. How Can App Developers Ensure Better Client Mobile Security?

      Answer :

      The mobile industry is booming like never before. This has created a number of types of mobile devices, mobile OS’ and apps for the same. Individual app developers and companies are now busy developing apps for multiple devices such as the iPhone, iPad, Android and BlackBerry. While this is great news for developers, manufacturers and end-users alike, the mobile boom is not without its risks.

    12. Question 12. Is It More Risky To Develop Software For Mobile Devices Than Developing Enterprise Software?

      Answer :

      It is definitely a lot more risky developing software for mobile devices. The major danger with apps for mobile devices is that they are extremely vulnerable to external attack and can be jailbroken at point of time.

      This happens especially with devices such as Android and the iPhone. A jailbroken device gives an experienced hacker access to the source code, thus possibly enabling him or her to change and redevelop the whole mobile app itself.

    13. Question 13. Do Mobile Apps Keep Constant Interaction With Internal Servers?

      Answer :

      Yes, mobile apps are always connected to the internal server.

      While this is good for the end-user, as it provides him a number of conveniences, it is also disadvantageous, since an experienced hacker can easily get access to this internal server, once he succeeds in jailbreaking it. Hence, while manufacturers need to look into the hardware part of mobile security, that is, the security features provided in the handset itself; developers need to figure out how and to what extent they want their mobile app to interact with the internal server.

    14. Question 14. Who Can I Contact In Order To Know More About Mobile Security And Security Breaches?

      Answer :

      You may not be able to find too many mobile app developers specializing in mobile security and mobile anti-virus. Nevertheless, there are several experts in the field who can advice you about several aspects of mobile security. Many of these individuals can also help you detect a possible security breach in your mobile app, re-program your app in order to clean it up and also advice you on the actions you can take to prevent similar future attacks. It is desirable for all mobile app development companies to keep a team of such personnel ready at all times.

    15. Question 15. How Can I Ensure That Sensitive Client Data Will Not Be Disclosed On Their Smartphones After Session Expiry?

      Answer :

      The only way to protect your client’s sensitive smartphone data is to develop a particular code that will erase the private data as soon as his or her browsing session expires. Otherwise, the data will continue to remain on the device, causing a potential mobile security hazard. As mobile technology and mobile security techniques keep advancing, hackers too are developing better and more foolproof techniques to gain entry into a mobile system. Hence, manufacturers and developers have to constantly watch over their mobile OS or mobile app and keep checking the system for errors, so as to minimize chances of security breaches.

    16. Question 16. How Can I Enhance My Knowledge Of Mobile Security?

      Answer :

      Mobile security is a fairly new industry, which is now evolving at a rapid rate. There is much to learn about the dynamics of a mobile app and how hackers can gain access into a mobile device. What you can do to enhance your knowledge on the subject is to keep abreast of the latest aspects of mobile security, participate in forums and workshops and keep in constant touch with experts on the subject.

    17. Question 17. What Are The Main Benefits?

      Answer :

      • For users, mobile security settings can be enabled to provide additional protection when accessing Box from their mobile devices.
      • For admins, Box mobile app management features provide visibility into all account activity—including users and their files—and let admins manage how content is shared and accessed both inside and outside the company.

    18. Question 18. How Is This Different Than What Mobile Device Management Providers Like Mobileiron And Good Technology Offer?

      Answer :

      The settings help admins customize user access and file sharing options within Box’s mobile apps. However, many enterprises need MDM solutions to secure content across the entire mobile device (not just content on Box).

      We have strong relationships with providers like MobileIron, Good Technology and Enterproid to help solve those challenges.

    19. Question 19. What Types Of Customers Can Use These Settings?

      Answer :

      • All the admin security options above are available in Business, Enterprise, and Elite accounts.
      • Admins with business accounts have the ability to enable device pinning and require 2-step login verification.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Mobile Security Tutorial