Lisp programming Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Lisp programming Interview Questions & Answers

Are you a pro at programming languages? Is Lisp programming your expertise? Wisdom jobs provide you with the perfect platform to find the perfect job that challenges your programming skills. Lisp is a high-level programming language with a long history that has a widespread use in present-day. LISP knew as LISt Processor and Linked lists are the major data structures as its source code is made of lists. Lisp programming jobs offer various positions such as research scientist, senior software engineer, senior network engineer etc in many states of India and abroad. Register at our wisdom jobs.com to gather Lisp Jobs interview questions and answers page to secure your position for the upcoming interview. For detailed notifications subscribe to our www.wisdomjobs.com.

Lisp Programming Interview Questions

Lisp programming Interview Questions
    1. Question 1. Can I Save My Programs To Files?

      Answer :

      Yes, absolutely, and the files are standard LISP code that will run on any AutoCAD system.

    2. Question 2. What Is Meant By Symbolic Expression In Lisp?

      Answer :

      The S- expression. The syntactic elements of the Lisp programming language are symbolic expressions, also known as s-expressions. Both programs and data are represented as s-expressions: an s-expression may be either an atom or a list.

    3. Question 3. What Is Meant By Keyword Argument In Lisp?

      Answer :

      Keyword arguments are function arguments that are passed by keyword, instead of position. Keyword arguments can be mixed with by-position arguments, and default-value expressions can be supplied for either kind of argument:

      (define greet

        (lambda (given #:last surname)

          (string-append "Hello, " given " " surname)))

       > (greet "John" #:last "Smith") 

      "Hello, John Smith"

      > (greet #:last "Doe" "John")

      "Hello, John Doe"

      In above example last is a keyword argument.

    4. Question 4. Mention What Are The Three Functions Required By Lisp?

      Answer :

      For defining functions, macro named defund is used, it needs three arguments

      • Name of the function
      • Parameters of the function
      • Body of the function

    5. Question 5. Explain What Is The Property List In Lisp?

      Answer :

      In LISP, a symbol represents a data-object. It consists of component called Property list or plist. LISP enables to assign properties to symbols. A property list is executed as a list within an even numbers of elements.

    6. Question 6. Mention What Are The Two Pre-defined Packages Used In Lisp?

      Answer :

      The two pre-defined packages in LISP are:

      • Common Lisp: It contains symbols for all the functions and variables defined.
      • Common Lisp User: It uses the common-lisp package and all other packages with editing and debugging tools.

    7. Question 7. Explain What Is A Lisp Constant?

      Answer :

      In LISP, during execution constants are variables that never change their values. Using the defconstant construct constants is declared.

    8. Question 8. Explain What Is Slot And What Are The Most Commonly Used Slot Options?

      Answer :

      Slots are nothing but variables that stores data or fields. A slot description has the form, where each option is a keyword followed by name, expression and other options.

      The most commonly used slot options are:

      • : accessor function-name
      • : initform expression
      • : initarg symbol

    9. Question 9. Explain What Is Local Variables?

      Answer :

      With a given procedure local variables are defined. The parameters named as arguments within a function are also referred as local variables. They are accessible only within the respective function.

    10. Question 10. Which Notation Facilitates Uniformity In Lisp?

      Answer :

      Prefix notation facilitates uniformity in lisp.

    11. Question 11. Which Symbol Is Used To Represent The Prompt In Lisp?

      Answer :

      * Symbol is used to represent the prompt in LISP.

    12. Question 12. How Complex Can We Get?

      Answer :

      If you want, extremely complex. The LISP Generator utilizes nearly the entire Auto LISP language. There's no limit to how large your programs can be, and no limit to how complex they can be either. Even though most programs can be written in a straightforward or "linear" manner, you have the option to write highly embedded code. You can nest multiple IF and LOOP statements within each other. Also, you can always feed complex operations or math equations as direct input to larger operations, which themselves could be embedded or "nested" in other operations, and so on. So, the sky's the limit.

    13. Question 13. Who Is The Founder Of Lisp Programming?

      Answer :

      Lisp was invented by John McCarthy in 1958.

    14. Question 14. What Is The Full Form Of Lisp?

      Answer :

      Lisp stand for – List Processing – Lisp (or LISP).

    15. Question 15. Explain What Is The Output Like?

      Answer :

      LG3 writes easy-to-read, fully indented Auto LISP programs loaded with detailed comments in English that explain what all of the LISP code is doing. The files are standard ".LSP" files. You can view, edit, or print them with any editor, and run them on any AutoCAD system with or without the Generator.

    16. Question 16. What Is Lisp Machine (lispm)?

      Answer :

      Lisp machines are general-purpose computers designed to efficiently run Lisp as their main software and programming language, usually via hardware support. They are an example of high-level language computer architecture, and in a sense, they were the first commercial single-user workstations.

    17. Question 17. What Is Lisp Programming?

      Answer :

      List Processing – Lisp (or LISP) is the second oldest high-level programming language after Fortran developed by John McCarthy in 1958 while he was at the Massachusetts Institute of Technology (MIT). LISP is a commonly used language for artificial intelligence (AI) programming. Lisp has changed since its early days, and many dialects have existed over its history. Today, the best known general-purpose Lisp dialects are Common Lisp and Scheme.

    18. Question 18. What Is Repl In Context Of Node?

      Answer :

      REPL stands for Read Eval Print Loop and it represents a computer environment like a window console or unix/linux shell where a command is entered and system responds with an output. Node.js or Node comes bundled with a REPL environment. It performs the following desired tasks.

      Read – Reads user’s input, parse the input into JavaScript data-structure and stores in memory.

      Eval – Takes and evaluates the data structure

      Print – Prints the result

      Loop – Loops the above command until user press ctrl-c twice.

    19. Question 19. Mention How Many Types Of Variables Available Is Lisp? Explain What Are The Variables That Are Bound, And That Have Values Assigned To Them?

      Answer :

      The number of variables available in LISP is two one is lexical variable, and other is special variable. The parameter of procedures is variable which are bound and have values allotted to them.

    20. Question 20. How To Save Programs To Files?

      Answer :

      files are standard LISP code that will run on any AutoCAD system.

    21. Question 21. Why We Need Lisp?

      Answer :

      In short, no single improvement you can make to your AutoCAD system will save you more time, effort, and money. You can spend thousands on the latest generation computers, the fastest video cards, and so on, but that won’t make nearly as big a difference as automating your system with software. With an arsenal of LISP routines, you will send accuracy, consistency, and productivity soaring while greatly reducing the stress and strain of CAD operation.

      The right software is the key, and there is no amount of software you can buy that beats being able to program AutoCAD yourself with as many tailor-made routines as you want. And that is exactly what the LISP Generator enables you to do.

    22. Question 22. What If We Get Interrupted?

      Answer :

      You are free to come and go from the LISP Generator and do whatever you want in AutoCAD while you are in the middle of creating a program. There are helpful tools in case you forget things like the names of variables you defined.

    23. Question 23. Explain What Is The Ouput Like?

      Answer :

      LG3 writes easy-to-read, fully indented AutoLISP programs loaded with detailed comments in English that explain what all of the LISP code is doing. The files are standard “.LSP” files. You can view, edit, or print them with any editor, and run them on any AutoCAD system with or without the Generator.

    24. Question 24. How To Pass Commands To Lg3?

      Answer :

      By selecting general operations from the tools menu. You can think of the tools as building blocks – each tool corresponding to several lines of LISP code. The tools you use and the order in which you select them defines what your program does.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Lisp programming Tutorial