Computer Basics Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 3 votes

Computer Basics Interview Questions & Answers

Are you in search of Computer basics jobs? Then you are at the right place. We provide you with the complete Computer basics interview Question and Answers on our page. To be more precise A computer is composed of hardware and software and can exist in a variety of sizes and configurations. The term hardware refers to the physical components of your computer such as the system unit, mouse, keyboard, monitor etc. There are numerous leading companies that offer various job positions in Computer Basics like computer typing, Computer basics, English, Science, SST home tutor, Online Basics of Computer System, English tutor, Computer basics, Dance, Spoken English home tutor, Require Tally, web Designing, computer Basics Faculty, Marketing, Computer faculty with accounts and basic knowledge and many other roles too. To know more visit our site wisdomjobs.com.

Computer Basics Interview Questions

Computer Basics Interview Questions
    1. Question 1. How Can We View The Patches And Hotfixes Which Have Been Downloaded Onto Your Computer?

      Answer :

      To see all that has been added to your machine go to windows update and look at: VIEW HISTORY.

    2. Question 2. How Do We Open A Rar File?

      Answer :

      A RAR file (Resource Adapters aRchive) is a compressed file (like a Zip file). You need a decompressing program to see the contents of a RAR file. One you can use is called WinRAR.

    3. Question 3. What Steps Should We Take To Replace The Bios Battery?

      Answer :

      A RAR file (Resource Adapters aRchive) is a compressed file (like a Zip file). You need a decompressing program to see the contents of a RAR file. One you can use is called WinRAR.

    4. Question 4. Can A Fat32 Drive Be Converted To Ntfs Without Losing Data?

      Answer :

      Yes it can. To do so go to "Accessories" in the Start Menu and select "Command Prompt". You'll see a DOS-like box open to a command prompt. 

      At the prompt, type the following command and hit enter:

      Convert c: /FS:NTFS

      The conversion won't start until you restart Windows. At that point, you'll see a strange screen on next startup. It will convert the file system and then reboot. Then you're done.

    5. Question 5. What Steps Should I Take To Replace The Bios Battery?

      Answer :

      It is better if you go to the BIOS first and copy the settings and have them before you try to replace the battery, in case your system does not use the default settings. Once this is done then you can safely replace the battery and if necessary duplicate the BIOS settings you had before.

    6. Question 6. How Can We Check Our E-mail When We Are Away From Home?

      Answer :

      Before you leave, check the home page of your ISP. Look for "Web mail" or something similar. If you can not get your mail there, here is a URL that works with any mail when you are away from home.

    7. Question 7. Where Can One "properly And Safely" Dispose Of A "dead" Computer Components?

      Answer :

      All household hazardous materials including electronic components (VCRs, computers, monitors, computer parts etc.) can be dropped off at the Household Hazardous Waste Drop Off Locations in Lee County, FL. For information, go to the Google and Find the information you want from the links. (In other locations, check with your waste collection company.)

    8. Question 8. When We Tried To Make A Corrections To Some Text, All The Letters/words To The Right Disappeared As We Typed In The Corrections. What Happened?

      Answer :

      We probably pressed the "insert" key on our keyboard. The toggle to "insert" is "replace". The "replace" works in some programs but not all.

    9. Question 9. How Can We Get Rid Of The Noises When Our Modem Makes A Connection To The Internet?

      Answer :

      1. First choose Start, Settings, and then Control Panel to open the Control Panel.
      2. Choose Modems.
      3. Select the entry for your modem, and choose the Properties button to open the Modem Properties dialog box.
      4. Choose the Connection tab, and then the Advanced tab button to open the Advanced Connection Settings dialog box.
      5. The Extra Settings text box in the dialog box may already have some text in it. This text is actually a set of commands for the modem. Modem commands vary from one modem to the next, but most use the command MO - that's a zero, not a capital 0 - to tell the modem to keep the speaker off at all times. First make sure that the text box does not already have a command beginning with M. (And note that &MO, /MO, and MO are three different commands.) If there is an M command already, replace it with an MO command. If there is not an existing M command, simply type MO in the text box. (It's okay to add it at the end of other commands that are already there.) Choose OK, and Windows will send the command to the modem every time it dials a connection. If this does not work, you'll need to check your modem manual to see if the modem has an oddball command for controlling the speaker.

    10. Question 10. What Is The Difference Between The "system Tray" And The "quick Launch Tray"?

      Answer :

      The system tray is that portion of the task bar (usually on the bottom of the screen-but you can drag it to either side or to the top!) that is on the right hand side displaying the clock and some of those programs that are running in the background. The portion on the left is the 'quick launch tray' because you can drag icons/shortcuts there and with a single click you can start or 'launch' the program.

    11. Question 11. Is There A Simple Way To Create A Boot Disk For Various Operating Systems?

      Answer :

      You can download a boot disk from www.wisdomjobs.com When you open the file, have a formatted floppy in the floppy drive, because it copies the files over automatically. With this disk, it will allow us to boot to dos mode.

    12. Question 12. How Can We Easily Send A Part Of A Received E-mail To Someone Else?

      Answer :

      High-lite the part you want to send, Right click on it and select copy. Open new message, right click on page, and select paste, and the message should be there ready to go. Or you can select forward, and then high-lite the part that you don't want to go with the message, and press your delete key.

    13. Question 13. How Do We Remove The ">" Marks For An Email Before We Send It?

      Answer :

      Copy and paste just the text of the email into a page of WordPad, or a favorite word processor. The >>> that represent the number of times it has been forwarded can be removed from the text like this: With your text Pasted into WordPad, click Edit, then Replace.

      In the space provided type one > or what ever you may want to remove. Then click Replace All. Now you can again copy the text without the >> and paste it into a blank email page.

    14. Question 14. If Our Mouse Is Erratic. How Can We Fix It?

      Answer :

      There are a couple of things to recommend:

      1. Try replacing the batteries in the mouse if it is wireless.
      2. Try removing the mouse ball and cleaning the rollers inside the mouse with a Q-tip. Often that residue is quite sticky. They sell kits with a "velcro" ball you clean the rollers with by putting it in place of the regular ball.
      3. If that doesn't fix the problem, buy a new mouse. Optical mice don't have balls.
      4. If that doesn't resolve it, you may need to hire a technicians to trouble shoot the problem.

    15. Question 15. How Do We Change The Screen Resolution Of Our Computer?

      Answer :

      Go to Control Panel > Display > Settings and adjust the resolution there.

      Or

      Right click on an empty place on the desktop, choose "Properties" from the menu and then Settings.

    16. Question 16. What Is The "correct" Way To Remove A Program From Our Computer?

      Answer :

      The best way is to go to Control Panel/Add remove programs. Find the program you wish to remove, click on it and follow the on screen directions. If the program is not there you can check to see if there is an uninstall option when you go to the Program itself or in the start menu options for that program. As a last resort, you can move the program folder to the recycle bin but this will not totally remove it and may cause problems. Leave it on the computer if space allows.

    17. Question 17. How Can We Get Detailed System Information About Our Computer?

      Answer :

      Sometimes, despite all efforts, it seems impossible to find a particular piece of information about your computer. This is especially frustrating when you're attempting to resolve a problem, and a support technician asks you to provide a simple piece of data. Wouldn't life be a little easier if information about your operating system, hardware resources and components, and software settings was all in one place Microsoft System Information, which is included with almost all Windows systems, may be just what you need.

      To check out Microsoft System Information:

      1. Go to Start > Run
      2. Type "msinfo32" into the Open field
      3. Click "OK"

      Note: If "msinfo32" doesn't work, try "msinfo".

    18. Question 18. What Does Oem Mean?

      Answer :

      It means Original Equipment Manufacturer. OEM means in the automotive industry, this refers to a manufacturer of vehicles that provides the original product design and materials for its assembly and manufacture.

    19. Question 19. How Do We Change The Number Of Mouse Clicks To Open Items?

      Answer :

      To change the number of mouse clicks required to open items:

      1. Open Folder Options in Control Panel.
      2. Click Start, and then click Control Panel.
      3. Double-click Folder Options.
      4. On the General tab, under Click items as follows, click the option you want.

    20. Question 20. What Is The Difference Between An Intel Celeron And Pentium Processor?

      Answer :

      The reason for the Celerons existence owes to the advent of an AMD processor called the K6. AMD brought out a low priced alternative to the Pentium, and Intel, instead of drastically reducing their pricing on their "meat and potatoes" processor to meet that of the lower priced K6 (and eventually, the Athlon), introduced a "crippled" version of the Pentium, and called it the Celeron. (In response, AMD came back with an even lower priced processor of appalling performance called Duron, but that is another story)

      Processors are commonly classified by their "Core" speed -- ergo, a 933 MHz Pentium III processor has a core speed of 933 MHz. There are however other significant features that are "classifiable" within a processor -- namely "bus" or "memory access" speed, and onboard "Cache" size (and speed). The Bus speed is the speed at which the processor fetches data from memory, and places it in the onboard Cache, and also represents the speed at which it communicates with its peripheral chipset. While each processor model operates at its own "native" Core speed, the bus speeds vary according to the motherboard (peripheral) Chipsets and memory with which they are designed to work. Likewise the cache size will vary from implementation to implementation. This distinction will become significant in as we move on.

    21. Question 21. How Do I Set The Time For How Long My Screen Saver Stays On To Forever?

      Answer :

      Here's what to do:

      1. Go into Control Panel and click on the Display icon.
      2. In Display Properties, click on the Screen saver tab.
      3. In the Screen saver tab, click the Power button in the lower right-hand corner.
      4. Set "Turn off monitor", "System standby" and "System hibernates" to Never.
      5. Click Ok twice to complete the process.
      6. Your screen saver should now run indefinitely.

    22. Question 22. How Do We "add" A Sound To The Caps Lock Key So We Can Hear When We Accidentally Hit It?

      Answer :

      To add a sound to the Caps Lock key, go into Control Panel and double click (or single click in XP) Accessibility Options. Select the Keyboard tab. Check Use ToggleKeys. Click OK. This will also set sounds for Num Lock and Scroll Lock.

    23. Question 23. How Can I Add Or Change The Choices Available In The Send To Box?

      Answer :

      • Click *Start*, Click *Run*
      • In the text box, enter *SendTo* (without the quotes and no space between the words).
      • Click OK.....the *Send To* window will open, In the *Send To* window,
      • Click *File*, Click *New*, Click *Shortcut*,
      • Click *Browse* to find folder you want to add to the *Send To* list
      • Click it and then click *OK*, Click *Next*, Click "Finish*

    24. Question 24. How Can We Find Out Basic Information About Our Computer?

      Answer :

      We can get the basic information about our computer by following below steps:

      1. Right Click at my computer icon.
      2. Click Properties.
      3. General tab will show the processor and ram information
      4. And Hardware Tab >> Device Manger will show the entire hardware resources attached with you computer.

    25. Question 25. What Is The Difference Between Save And Save As?

      Answer :

      Use SAVE when you are revising an existing document.

      Use SAVE AS when you are creating a new document from scratch or an existing document. This will keep the original document untouched in its original format and create a new document with a new name.

    26. Question 26. What Is Accelerator Key?

      Answer :

      For Windows, a keyboard accelerator is represented by an underlined letter on a button, menu or other label.

      On recent versions of Windows, they are hidden until you press the Alt key. Then you can hit that letter to select the menu, button or other input control.

    27. Question 27. What Is Active Window?

      Answer :

      The current window that is being used. The window you are working currently.

      Example: If you are working on Paint so the active window is paint, if you working on Notepad so that time Notepad is Active window.

    28. Question 28. What Is Asynchronous Sram?

      Answer :

      Static random-access memory (SRAM) is a type of semiconductor memory that uses bistable latching circuitry to store each bit. The term static differentiates it from dynamic RAM (DRAM) which must be periodically refreshed. SRAM exhibits data remanence,[1] but is still volatile in the conventional sense that data is eventually lost when the memory is not powered.

      Asynchronous SRAM are available from 4 Kb to 64 Mb. The fast access time of SRAM makes asynchronous SRAM appropriate as main memory for small cache-less embedded processors used in everything from industrial electronics and measurement systems to hard disks and networking equipment, among many other applications. They are used in various applications like switches and routers, IP-Phones, IC-Testers, DSLAM Cards, to Automotive Electronics.

    29. Question 29. What Is Bios (basic Input And Output Software)?

      Answer :

      BIOS stands for Basic Input and Output Software. The BIOS is software that controls the most fundamental operations of a computer and a BIOS is necessary in order to start a computer. Without a BIOS, a computer would not know how to communicate with its hard disk and other devices. The BIOS is stored on a ROM (Read-Only Memory) computer chip inside the computer. Many computers in the past few years use "Flash EPROM" chips, which means the BIOS chip can be reprogrammed with an updated BIOS. A BIOS may need to be updated to fix bugs, such as the year 2000 bug, or an update may be necessary in order to support new hardware protocols.

    30. Question 30. What Is Bit?

      Answer :

      A bit (short for binary digit) is the smallest unit of data in a computer. A bit has a single binary value, either 0 or 1. Although computers usually provide instructions that can test and manipulate bits, they generally are designed to store data and execute instructions in bit multiples called bytes. In most computer systems, there are eight bits in a byte. The value of a bit is usually stored as either above or below a designated level of electrical charge in a single capacitor within a memory device.

      Half a byte (four bits) is called a nibble. In some systems, the term octet is used for an eight-bit unit instead of byte. In many systems, four eight-bit bytes and octets from a 32-bit word. In such systems, instruction lengths are sometimes expressed as full-word (32 bits in length) or half-word (16 bits in length).

    31. Question 31. What Is Byte?

      Answer :

      A Byte is equal to 8 Bits. A Byte can represent 256 states of information, for example, numbers or a combination of numbers and letters. 1 Byte could be equal to one character. 10 Bytes could be equal to a word. 100 Bytes would equal an average sentence.

    32. Question 32. What Is Button?

      Answer :

      A button does some command in a program when it is clicked. Buttons usually have a 3-dimensional look, although you may have to move the mouse over the button for it to look 3D. You should single-click on buttons (do not double-click).

    33. Question 33. What Is Cd-r?

      Answer :

      Compact Disc Recordable. A special type of compact disc which can have information written onto it once. You must have a special CD-R drive to write to these discs, but most CD-ROM drives can read them.

    34. Question 34. What Is Activate Of Windows?

      Answer :

      To make a window active by bringing it to the front. You can activate a window by clicking on the window and the window comes in front of all windows.

    35. Question 35. What Is Cascade?

      Answer :

      An arrangement of Windows so each window is neatly stacked with only the title bar of each window is showing.

    36. Question 36. What Is Clicking?

      Answer :

      Swiftly pressing and releasing a mouse button.

    37. Question 37. What Is Close Button?

      Answer :

      The X in the upper right corner of a window. When clicked, it will close the current window.

    38. Question 38. What Is Color Scheme?

      Answer :

      A selection of colors that the user sees when using Windows. These colors make up the display of applications, dialog boxes, etc.

      You can change it from Start -> Control Panel -> Appearance. Here you can change theme, window colors etc.

    39. Question 39. What Is Associate?

      Answer :

      To link a file with a certain program. This way, when you double-click on an associated file, it will open the correct program.

    40. Question 40. What Is Auto Arrange?

      Answer :

      In Windows Explorer, selecting auto arrange will lock any visible icons into a grid or pattern. Whenever you'll paste or make new folder/file on that folder view will be auto arrange. You need not to make it arrange explicitly.

      You can do it: Right click on window -> Arrange Icons by/View -> Auto Arrange.

    41. Question 41. What Is Backward Compatible?

      Answer :

      A program is backward compatible if it can use files from an older version of itself. For a file saved in the program to be backward compatible, it must be possible to open the file in a previous version of the program.

    42. Question 42. What Is Cd-rom?

      Answer :

      Compact Disc - Read Only Memory. A CD-ROM is any compact disc which contains computer data. These discs can store huge amounts of data (up to 640 megabytes). If there is a large amount of data on a CD-ROM, then it is usually impractical to copy the data on to the hard disk; in this case, you must insert the disc whenever you want to use the data. The ROM simply means that you can not save information onto these discs. CD-ROM may also refer to the drive used to read these discs.

    43. Question 43. What Is Check Box?

      Answer :

      A dialog box, usually square, that records an on or off value, when we click on this box for on it shows as right tick mark.

    44. Question 44. What Is Clipboard?

      Answer :

      A temporary storage location in Windows. The clipboard will store one piece of information at a time when it is manually added to the clipboard or is copied there.

      Ex: While copy any text firstly it is saved in clipboard.

    45. Question 45. What Is Collapsing?

      Answer :

      Hiding an additional level of directories beneath the selected directory in My Computer or Windows Explorer.

      Usually it looks like (+) and (-) or (->). When we click on (+) directory opens/expands, when we click on (-) directory closes/collapse.

    46. Question 46. What Is Command?

      Answer :

      An option form an application's menu, or a command typed in by the user, such as at a DOS prompt or at the Run dialog box in Windows.

      We open command prompt for writing command: Start -> Programs -> Accessories -> Command Prompt

    47. Question 47. What Is Command Button?

      Answer :

      A command button, when clicked, will cause an action to occur.

    48. Question 48. What Is Connection?

      Answer :

      An established communication session between a server and a workstation.

      For windows network connection can be checked from Start -> Control Panel -> Network and Internet.

    49. Question 49. What Is Control Panel?

      Answer :

      A system utility that comes with Windows that allows the use to change a variety if different Windows and system settings.

      Start -> Control Panel

    50. Question 50. What Is Cursor?

      Answer :

      The representation of the mouse on-screen. Depending on your settings, the cursor can be many different things.

      You can change the cursor view from:

      Start -> Control Panel -> Mouse -> Pointers tab -> In customize menu you can select different cursor view -> Click on 'Apply' and 'OK'.

    51. Question 51. What Is Desktop?

      Answer :

      This is what you see on your computer screen when you have no windows open. It may be a solid color, or it may be graphics. On the desktop, there will be icons, including one called "My Computer" and one called "The Recycle Bin."

    52. Question 52. What Is Dialog Box?

      Answer :

      This is a small window that is demanding your attention (Usually to ask e.g 'Do you want to continue?'). You must respond before you can continue using the program that displayed the dialog box. A dialog box does not have a minimize or maximize button and does not show up on the taskbar. It is only a portion of its "parent" program. Most dialog boxes have a cancel button.

    53. Question 53. What Is Dial-up Networking?

      Answer :

      Using a modem to dial into a remote site network.

      Start -> Control Panel -> Phone and Modem

    54. Question 54. What Is Double-click?

      Answer :

      Move your mouse pointer over the object, then press the left mouse button twice in a row quickly. Be VERY careful to not move the mouse as you double-click. If you move the mouse while trying to double-click, you may end up dragging the object instead of double-clicking it.

      Example: You double-click while you open a folder.

    55. Question 55. What Is Download?

      Answer :

      Retrieving a file from a BBS, an FTP site, or a remote computer.

    56. Question 56. What Is Drag?

      Answer :

      Move the mouse pointer over the object you wish to drag, then hold down the left mouse button. While holding the mouse button, move the mouse pointer (and the object) to the location you want it, then let go of the mouse button. This will move or copy the object to the new location, depending on the context.

    57. Question 57. What Is Drag And Drop?

      Answer :

      When you click your mouse once and an object and hold it, while simultaneously moving that item to a different location.

    58. Question 58. What Is Drop-down List?

      Answer :

      A dialog box such as a File menu that contains one command until it is clicked when a number of different commands "drop-down."

      Example: While sign up you need to select country, and there are many countries already in the menu box and from there you need to select one (e.g India).

    59. Question 59. What Is Drive?

      Answer :

      Any data storage device. This includes your CD-ROM drive, floppy disk drive, and hard disk drive (C Drive, D Drive etc).

    60. Question 60. What Is Driver Software?

      Answer :

      Driver software is software that works as a translator between another program and some piece of hardware. In the software industry, there are generally standard ways to do things. There are many different types of hardware, however, and each piece of hardware may have its own protocol (or "language"). The driver software receives standard signals from another program, then translates these into commands for a particular piece of hardware. This way a program can be written in a standard way, and it will work with many different devices.

      Example: If you want to run CD-ROM in you computer, you need to install CD-ROM Setup software which is a driver software.

    61. Question 61. What Is Dvd And Dvd-rom?

      Answer :

      DVD is a new technology very similar to compact discs. A DVD looks just like an ordinary compact disc, however a DVD can hold up to 25 times as much as a CD!! That's 18 gigabytes!! This gives enough room to hold an entire movie at twice the quality of VHS with theater quality sound (better than CD-quality). Since it is on a disc, you can jump to any scene instantly, and you never need to rewind.

      A DVD-ROM is a DVD disc for a computer. This means a multimedia encyclopedia can have even more multimedia with much better quality (on DVD-ROM). You must have a DVD-ROM drive to use DVD-ROM discs. If you have a DVD-ROM drive, then you can also play DVD movies on your computer. Many systems with DVD-ROM can output the video and sound to your TV and home audio system, so you may not have to buy a separate DVD player.

    62. Question 62. What Is Icon?

      Answer :

      An icon is a picture used to represent an object. Some example objects are: data files, program files, folders, email messages, and drives. Each type of object has a different icon. That means that different types of files each have an icon representing its file type. 

      Example: MS Word files will have the MS Word icon; MS Excel files will have the MS Excel icon; Etc.

    63. Question 63. What Is Inactive Window?

      Answer :

      A window that is open but is not active means the window is behind other window.

      Example: You opened Notepad and Paint. Now Paint is on top and Paint window is above Notepad and currently you are working on Notepad. In this case Notepad is Inactive window.

    64. Question 64. What Is Insertion Point?

      Answer :

      A vertical flashing line that shows the user where text will be inserted. In graphics-based programs, the insertion point is the point where the next characters typed from the keyboard will appear on the display screen. The insertion point is usually represented by a blinking vertical line. You can reposition the insertion point by pressing arrow keys or by moving the I-beam pointer.

    65. Question 65. What Is Toolbar?

      Answer :

      A toolbar is a collection of buttons, usually organized by category. Some programs allow you to turn individual toolbars on and off (to display or hide them), and you may even be able to customize the toolbar by changing what buttons are shown (or even add your own buttons). Often, you can drag a toolbar (by dragging from an edge of the toolbar where there is no button) to move it to a different location on the screen. If a novice user does this, though, the user may not know what he or she did and may "lose" the toolbar. Usually, you can turn toolbars on and off by clicking the "view" menu, then choosing "toolbars".

    66. Question 66. What Is Taskbar?

      Answer :

      A bar that usually runs at the bottom of Windows which shows all tasks that are currently being run. The Start button is usually on the left side of the Taskbar. A clock is usually on the right side of the Taskbar. The Taskbar can be moved to any edge of the screen, and the clock and Start button can be removed if desired. task list A list of applications that are currently running. Windows users can access the Task list by pressing Alt + Tab.

    67. Question 67. What Is Focus?

      Answer :

      When you use a dialog box with many items to fill out, only one of the items can be accepting input from the keyboard at a time. The active item is said to be the item with the focus. You can press the TAB key to move the focus to the next item; press SHIFT+TAB to move the focus to the previous item. The item with the focus will usually have a dashed border around it, or it will have a blinking text cursor in it.

    68. Question 68. What Is Folder?

      Answer :

      A folder can be thought of as a location on your hard disk or floppy disk. Folders used to be called directories/subdirectories. A folder contains files and can contain nested folders (subfolders). Folders and subfolders are used to organize your hard disk.

      For example, you probably already have a folder named "My Documents" on your hard disk; you could place a subfolder named "Work" under "My Documents", and place all your work documents within this subfolder. This way, you can keep your work documents separate from your personal documents.

    69. Question 69. What Is Open?

      Answer :

      You must open a file to view or edit it. When you open a file, it is copied from the hard disk into the computer's high-speed memory. Memory is temporary workspace only. If you change the file, you must save it (which copies the file back to the permanent hard disk).

      You can open a file by double-clicking on the file or right click on the file and click on 'Open'.

    70. Question 70. What Is Select?

      Answer :

      Select means to highlight data. To select text, for example, hold down the mouse button at the beginning of what you want to select, then move the mouse to the end of what you want to select (and let go of the mouse button). The selected text will now be in inverse (opposite) colors. This is only to show what text is selected, it does not affect the printed document.

    71. Question 71. What Is Text Formatting?

      Answer :

      Text formatting refers to the attributes of text other than the actual text itself. For example: bold, italics, underlining, color, and size, are all formatting attributes of text. The location of text can also be considered part of the formatting. Text can be automatically centered, indented, or positioned in other ways. When you wish to change the format of text, you usually have to select the text, then do the formatting by clicking the appropriate buttons. Occasionally, there are exceptions to the select-then-do paradigm. In Microsoft Word, there is a feature called Format Painter with which you click some already formatted text, then click the Format Painter toolbar button, then drag the mouse cursor across some other text. The other text will be "painted" with the formatting of the original text selected. If you double-click the Format Painter button, then it will be "locked" and you can paint lots of text. When you are done, click the Format Painter button again to turn it off.

      Example: In notepad, click on 'Format' -> Click on 'Font...' -> Here you can change the text formatting.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Computer Fundamentals Tutorial