Baan Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Baan Interview Questions & Answers

Baan is a vendor of ERP (Enterprise Resource Planning). Baan brothers started the Baan company focusing on creating ERP software. This software integrates the business processes which are human resources, accounting and CRM (customer relationship management). Baan self developed Baan-C language. Baan using C language, developed applications for Unix computers. It took hold of several companies to strengthen its portfolio. Baan is not known to many people and the competition is less in this. Candidates should have good knowledge on ERP technology in order to get a job. Follow our www.wisdomjobs.com site for Baan job interview questions and answers page to get through your job interview successfully in first attempt. Interview questions are exclusively designed for job seekers to assist them in clearing interviews.

Baan Interview Questions

Baan Interview Questions
    1. Question 1. When We Get Error “out Of Range” ? How To Solve It?

      Answer :

      Out of Range error usually occurs when the value of a particular field in table which needs to be updated falls out of the specified range. This range could be specified in the domain which is linked to the field.

      Check the log.bshell for the table field and the value which is falling out of range and then cross verify the range in the field domain range.

    2. Question 2. What Do You Mean By Property Hooks?

      Answer :

      Functions related to specific property (main table fields). Called to perform necessary table field checks.

    3. Question 3. How To Maintain Referential Integrity Among Tables ?

      Answer :

      In Maintain Table definition against each table field we can maintain the referential integrity to another table. You can maintain the reference table, reference mode and reference message (in case of any errors).

      If a normal field refers to a table, the primary index of that table must contain only one part with the same domain as the field. If a combined field refers to a table, the domains of the child fields of the combined field correspond to the domains of the parts of the primary index of the table.

    4. Question 4. What Is Dal?

      Answer :

      Data Access Layer. Library with same name as table. Used to control logical integrity of Baan tables.

    5. Question 5. What Is Error Log? How It Gets Maintained In Baan?

      Answer :

      Error log are nothing but the different files which are stored in the file system when any error occurs at the shell, database, audit, licensing, CRDD etc. This files are stored in the $BSE/log folder.

    6. Question 6. What Is Dynamic Session?

      Answer :

      A session where the developer does not have to determine exactly where forms and fields are placed, or what they look like. Instead, the developer has to define the contents and structure of the session and the sequence of the object on the form. Dynamic sessions can be used to minimize the information that is displayed in a session for a particular user. For example, you can define the authorizations for a user so that certain forms and fields of a session are not displayed.

    7. Question 7. Approach To Improve The Performance Of A Query If It Is Very Slow?

      Answer :

      Check for following 

      1. Wildcards (e.g. chccom001. *) are not used in select.
      2. Refers to used wherever references available. 
      3. Index_en used wherever possible. 
      4. Unwanted joins removed from the main selects) If reference does not exist, select is split into 2 selects) Multiple indexes on same table not used in one select. 

    8. Question 8. What Are The Approach For Code Review?

      Answer :

      The following points to be considered when one is doing code review:

      1. Orders of Sections and Subsections is as per standards.
      2. Are proper domains used for the variables
      3. Codes are used for message/questions (not hard coded)
      4. Select statements appear only in functions
      5. Whenever only one record is needed, as set with used in select clause
      6. Repeating code put in a function
      7. Wildcards (eg. tccom001.*) not used in select statement
      8. Refers to used wherever references available
      9. Index_n used wherever possible
      10. Unwanted joins removed from the main select

    9. Question 9. If There Is A Display Session Having An Enum Field. On Changing The Enum Value How To Filter The Current Showing Records.?

      Answer :

      Assuming the enum field is not a primary key of the table. Write the logic to filter the records based on the enum value in main.table.io section, and subsection before.read. if the values does not fall in the range then use skip.io.

    10. Question 10. Which One Is Better A. Query.extension B. Skip.io ?

      Answer :

      Query.extension is better than skip.io. Query.extension retrieves only the filtered records. Skip.io fetches all the record set form the tables and then skips based on the failing filter conditions, which means larger processing time, and un-optimized performance.

    11. Question 11. Delayed Lock?

      Answer :

      Locking a record for longer than required can result in unnecessarily long waiting times. The use of delayed locks solves this problem to a great extent. A delayed lock is applied to a record immediately before changes are committed to the database and not earlier. When the record is initially read, it is temporarily stored. Immediately before updating the database, the system reads the value of the record again, this time placing a lock on it.

      the rst read with the content from the second read. If changes have been made to the record by another process since the rst read, the error ROWCHANGED is returned and the transaction is undone. If no changes have occurred, the update is committed to the database. You place a delayed lock by adding the keyword FOR UPDATE to the SELECT statement.

    12. Question 12. Difference Between Of Mandatory And Mandatory Unless Empty?

      Answer :

      The difference is as follows:

      Mandatory – The relation to the specified table is mandatory, i.e. the record which is referred must exist in the table which is being referred to.

      Mandatory unless empty – The relation to the specified table is mandatory unless the field (or one of the child fields in case of a combined field) is not filled (for fields with numeric value ‘not filled’ means ‘equal to zero’)

    13. Question 13. What Is The Significance Of Field ‘horizontal’?

      Answer :

      If this check box is selected, records are shown below each other. If this checkbox is cleared, records are shown side by side.

    14. Question 14. What Is The Significance Of Field ‘synchronization’?

      Answer :

      If you generate a multi occurrence session (the Multi-Occurrence check box is selected), you can select this check box to synchronize the multi occurrence session with the single occurrence session that is filled in the Secondary Session field.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial