UI Developer Interview Questions & Answers

UI Developer Interview Questions & Answers
  1. Name 3 Of The Minimum Html Elements Needed For An Html Document.

    Answer :

    !DOCTYPE html | html | body | head | (title kind-of)

  2. What Is Semantic Html?

    Answer :

    HTML using markup that also conveys the containing content. HTML5 has more semantic tags than prior versions (nav | aside | article | header | footer), but using descriptive classes and id’s could also be an example of semantic markup.

  3. If You Have An Issue With Your Page, How Do You Debug It, What Tools Do You Use?

    Answer :

    Looking for common debugging practices like W3c validator, Firebug, Chrome Dev Tools.

  4. Call An External Style Sheet And An External Script Located In The Root Folder Called Style.css And Main.js With Html.

    Answer :

      <script src="main.js"></script> 
      <link href="style.css" rel="stylesheet"></link>

  5. Name 4 New Elements In Html5 That Were Not Available In Previous Html Versions.

    Answer :

    canvas | audio | svg | header | footer | aside | article | nav | section etc…

  6. Name 3 Attributes Of The Position Property.

    Answer :

    static, absolute, fixed, relative, inherit.

  7. Name Some Online Resources You Reference When Having Css Issues.

    Answer :

    Mozilla, Stack Overflow, CSS-Tricks . . .

  8. What Is A Css Reset. What Is The Difference Between A Css Reset And Normalize.css

    Answer :

    CSS Reset removes browser default styles. Normalize.css sets a standard across all browsers (It does not ‘reset’ them).

  9. How Would You Solve A Floated Div’s Parent Height.

    Answer :

    Clearfix, Float Parent as well, User overflow property other than ‘visible’.

  10. Declare All Elements With Class Of “blue-text” To Have A Text Color Of Blue.

    Answer :

    blue-text {color: blue;}


  11. How Do You Include A Comment In Css

    Answer :

    /* This is a Comment */

  12. Is Javascript Case Sensitive?

    Answer :

    Yes

  13. What Are 2 (shorthand) Boolean Operators Supported By Javascript

    Answer :

    or ||, and &&, not equal to !

  14. What Is The Difference Between “==” And “===”

    Answer :

    “==” checks equality, “===” checks equality and type

  15. What Is The Result Of “20” + 20;

    Answer :

    2020

  16. What Javascript Method Would Convert The String “20” To An Integer (on The Fly) So “20” + 20 = 40?

    Answer :

    parseInt(“20″) + 20;

  17. What Is An Ajax Request And What Is A Simple Example Of Where A Ajax Request Would Be Used?

    Answer :

    Asynchronous JavaScript and XML. Client side process used for GET, POST etc to get new data without having to refresh the page.

  18. Assign Any Variable Name A Value Of “hello World”, And Print That Variable’s Contents To The Console.

    Answer :

    var t = "Hello World";  
    console.log(t);

  19. Create An Array In Javascript With A List Of 4 Colors, Assign That Array To The Variable, ‘colors’.

    Answer :

    var colors = [‘red, ‘yellow’, ‘green’, ‘blue’];


  20. How Do You Include A Comment In Javascript?

    Answer :

    /* This is a comment block */ 
    //This is a commented out line