Test Cases Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Test Cases Interview Questions & Answers

Are you preparing for Test Cases interview? Test Cases are the initial set of scenarios testers will write to execute on the application. Testing team will write the test cases. If the application pass the test case then it is approved else they will raise a defect using bug reporting tool. Candidates are supposed to have basic knowledge on the functionality of it. Many companies are in need of such people. There is less number of people who are skilled in Test Cases. There is huge demand for this technology in the market. Opportunities are everywhere for this technology. Good knowledge on how the process is done will fetch you the job. Wisdomjobs framed Test Cases interview questions and answers to make it easier for your interview preparation.

Test Cases Interview Questions

Test Cases Interview Questions
    1. Question 1. How Would You Test A Cup And Or Pencil?

      Answer :

      1. check it can properly contain liquid and not leaked.
      2. test that its size and shape as per user requirement or  not.
      3. test its color as per user requirement or not.
      4. test its material as per user requirement.
      5. test it with maximum hot/cold and minimum hot/cold  liquid.
      6. check its strength that whether it can be broken easily.
      7. check its with heat and cold environment.
      8. put it in front of direct sun light for hours.

    2. Question 2. Explain The Exactly Meaning Of Test Case?

      Answer :

      Test case is a detailed procedure that fully test a  features or an aspect of a feature.

      It describes how to perform a particular test. you need to  develop a test case for each test listed in the test plan.

      A test case includes:

      • The purpose of the test.
      • Special hardware requirements, such as a modem.
      • Special software requirements, such as a tool.
      • Specific setup or configuration requirements.
      • A description of how to perform the test.
      • The expected results or success criteria for the test.

    3. Question 3. Explain The Format Of A Requirement Traceability Matrix. And How To Include This Rtm In The Requirement Document?

      Answer :

      • Requirements Traceability Matrix
      • Project Name
      • Requirements Traceability Matrix
      • Unique No.
      • Requirement
      • Source of Requirement
      • Software Reqs. Spec / Functional Req. Doc.
      • Design Spec.
      • Program Module
      • Test Spec.
      • Test Case(s)
      • Successful Test Verification
      • Modification of Requirement
      • Remarks

    4. Question 4. What Are Basic Types Of Test Cases?

      Answer :

      There are basically two types of test cases:

      1. Positive test cases

      2. Negative Test cases

      • Positive test cases are meant to test for which the application is made(functionality or the requirements).
      • Negative test cases are meant to test for the which the  application is not made.

    5. Question 5. Write Test Cases For This Scenario If A Job Fails It Should Get Restarted Again This Should Happen For Three Times If It Fails Again Then It Should Quit?

      Answer :

      • Enter the required data and click the start button if it  fails then it should come out and get restarts and Log=1;
      • Enter the required data and click the start button if it  fails then it should come out and get restarts and Log=1+1;
      • Enter the required data and click the start button if it  fails then it should come out and get restarts and Log=2+1;
      • If log =3 then quit.

    6. Question 6. Write The Test Case For A Login Page?

      Answer :

      Feature Ref No.: Login page

      Sub feature No.: N/A

      Test case id: TC_01

      Functionality: Login

      Steps Description: Enter the valid user name and password

      Pre condition: Application must accept the user name and

      password

      Input Criteria: username: abc, Password: ***

      Expected Result: Login user page should open with all its

      content

      Severity: C1: High, C2: Normal, C3: Low

      Observed Result: Application user page should open with all

      its content

      Status: Pass

      Remarks: Done

    7. Question 7. Why Do We Need Test Cases?

      Answer :

      This is the very basic requirement to start with the testing phase. We should have the test cases for testing any system. test cases is written based on the scenarios you have to test the system. Test cases gives us the assurance that flows are working fine or not based on the status of the test case. If the status of some test cases are failed meaning some flows are not working fine and there is bug in the system that needs to be fixed. If the status of the test cases are passed meaning flow is working as expected and system is behaving as per the requirement.

    8. Question 8. What Is Domain Testing?

      Answer :

      Domain testing is the most frequently described test technique. Some authors write only about domain testing when they write about test design. The basic notion is that you take the huge space of possible tests of an individual variable and subdivide it into subsets that are (in some way) equivalent. Then you test a representative from each subset.

    9. Question 9. Explain The Branch Coverage Testing?

      Answer :

      No software application can be written in a continuous mode of coding, at some point we need to branch out the code in order to perform a particular functionality. Branch coverage testing helps in validating of all the branches in the code and making sure that no branching leads to abnormal behavior of the application.

    10. Question 10. Do You Know Explain Security Testing?

      Answer :

      Security Testing is carried out in order to find out how well the system can protect itself from unauthorized access, hacking – cracking, any code damage etc. which deals with the code of application. This type of testing needs sophisticated testing techniques.

    11. Question 11. How Can We Write A Good Test Case?

      Answer :

      Essentially a test case is a document that carries a Test Case ID no, title, type of test being conducted, Input, Action or Event to be performed, expected output and whether the Test Case has achieved the desired Output(Yes No).

      Basically Test cases are based on the Test Plan, which includes each module and what to be tested in each module. Further each action in the module is further divided into testable components from where the Test Cases are derived.

      Since the test case handles a single event at a time normally, as long as it reflects its relation to the Test plan, it can be called as a good test case. It does not matter whether the event passes or fails, as long as the component to be tested is addressed and can be related to in the Test Plan, the Test Case can be called a good Test Case.

    12. Question 12. What Are The Test Cases For Mouse?

      Answer :

      Test cases for mouse (few)

      Mainly check mouse is attached system, color, check it buttons on it. etc

      • Objective is to verify that when we click the right mouse button is it going to open list of that particular file or anything. Description(test case) is point to one file or anything and click the right mouse button Expected is it opens the list regarding that file (eg:list includes properties and etc).
      • Objective is to verify that when we click the left mouse button twice is it going to open that particular file or not. Description is point to one file and double click on that expected is it open that particular file.
      • Objective is to verify the scroll button scroll the particular page or not Description is point to one page or file and use the scroll button Expected is it scrolls the page down or up.

    13. Question 13. What Is Test Cases For Mobile Phone ?

      Answer :

      1. Check whether Battery is inserted into mobile properly
      2. Check Switch on/Switch off of the Mobile
      3. Insert the sim into the phone & Check
      4. Add one user with name and phone number in Address book
      5. Check the Incoming call
      6. Check the outgoing call
      7. send/receive messages for that mobile
      8. Check all the numbers/Characters on the phone working fine by clicking on them..
      9. Remove the user from phone book & Check removed properly with name and phone number
      10. Check whether Network working fine..
      11. If it's GPRS enabled Check for the connectivity.

    14. Question 14. Write A Test Case For Telephone?

      Answer :

      Test case for telephone:

      1. To check connectivity of telephone line or cable
      2. To check the modem to determine whether it is functioning or not
      3. To check dial tone of the phone
      4. To check the keypad while you dial any valid number on the phone
      5. To check ring tone with it’s volume levels
      6. To check voice of both sides (from and to) of the phone
      7. To check display monitor if the phone has
      8. To check redial option whether its functioning or not
      9. To check the company standard of phone
      10. To check the weight and color of the phone
      11. To check loud speaker whether it is functioning or notany missing above then you can add any more test cases

    15. Question 15. Write A Test Case Of Login Window?

      Answer :

      Login window:

      • focus to window to height,width of the text boxes
      • enter username for allow lowercase, special characters (some of char allow only),numericals.
      • password, which is encrypted only allow
      • then enable "ok"button.
      • if miss matching of any username password then it display the warning message window

    16. Question 16. How To Write Test Cases For Lift?

      Answer :

      According to me following things could be tested:

      • Capacity of the lift
      • usability (whether it's easy to operate or not)
      • Functionality( whether it functions properly or not)
      • comfort (whether a person is comfortable in it or not)
      • height
      • weight
      • volume
      • time it takes to reach every floor
      • test for maximum capacity of the lift
      • test for more than max capacity
      • check the working in case of a power failure

    17. Question 17. Write A Test Case For Computer Keyboard?

      Answer :

      1. to check the keyboard company
      2. to check the keyboard category i.e normal keyboard or multimedia keyboard.to check the total no of keys in that keyboard
      3. to check the keyboard type i.e normal or PS/2
      4. to check the keyboard color i.e white or black
      5. to check default NumLock should be in on condition
      6. Default the caps lock and scroll lock should be in off condition
      7. to check the keyboard wire length
      8. to check all keys are working properly or not

    18. Question 18. What Is Unit Testing?

      Answer :

      Unit Testing is a testing done to check if the new code is working properly before delivering the build to testing team.

    19. Question 19. What Is Integration Testing?

      Answer :

      Integration testing is testing done when we move from one screen to another screen or when two integrated modules are tested.

    20. Question 20. What Is Static Testing?

      Answer :

      Static checking is primarily the syntax checking or a manual review of the code.

    21. Question 21. What Is Smoke Testing?

      Answer :

      Smoke testing is testing the most important functionality without doing much deep into it when there's a new application delivered to testing team.

    22. Question 22. What Is System Testing?

      Answer :

      system testing is testing done on a completely integrated system to know its compliance with the requirement.

    23. Question 23. What Is Load Testing?

      Answer :

      Load testing is done to know if the application can work normally under the defined number of user and if the response is alright even under that load

    24. Question 24. What Is Soak Testing?

      Answer :

      soak testing is a testing done to see how long the system can with stand with the no of users for a particular duration of time.

    25. Question 25. What Is Scalability Testing?

      Answer :

      scalability testing is done to know how many extra users can use the application beyond the load specified.

    26. Question 26. What Is Sanity Testing?

      Answer :

      sanity testing is done after a new build to know if the important features are working properly .

    27. Question 27. What Is Ramp Testing?

      Answer :

      Ramp testing increases the no of user in a particular time frame to know tha max no of user that it can accommodate before throwing error messages.

    28. Question 28. What Is Gray Box Testing?

      Answer :

      gray box testing is the combination of unit testing and black box testing.

    29. Question 29. What Is Functional Testing?

      Answer :

      functional testing is a testing done on function by giving some input and expecting some output.

    30. Question 30. What Is Agile Testing?

      Answer :

      Agile testing -testing using the agile model.

    31. Question 31. What Is Ad Hoc Testing?

      Answer :

      Adhoc testing is a negative testing, testing done with an unexpected situation or that 's not there in the requirement documents

    32. Question 32. What Is Component Testing?

      Answer :

      component testing is same as unit testing except for stubs and stimulators removed.

    33. Question 33. What Is Concurrency Testing?

      Answer :

      Concurrency testing is done to see if two users use the application parallely how the application responds and how the data is handled.

Testing Tools Tutorial

Test Cases Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Testing Tools Tutorial