Sencha Touch Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Sencha Touch Interview Questions & Answers

Getting prepared for Sencha Touch? Do not panic, we will guide you how and what to answer in your interview. If you are preparing for Sencha Touch job interview then go through Wisdomjobs interview questions and answers page. Sencha Touch is a powerful tool used in developing mobile apps. This provides developers a platform to work on creating cross platform apps. It uses JS library. Candidates are required to have knowledge on JavaScript, HTML, CSS. The apps should be run on Android, iOS. Almost every organization used Sencha Touch but at present this is not used much. One should know the concepts of JS, HTML technology. Please have a look at Sencha Touch interview questions and answers page to win your interview.

Sencha Touch Interview Questions

Sencha Touch Interview Questions
    1. Question 1. Can You Please Explain The Difference Between Extjs And Sencha?

      Answer :

      I think extjs is to sencha what windows is to microsoft. Yes, modern browsers on desktop or pads/phones should support extjs framework. However, sencha touch is optimized for the pads/phones.

    2. Question 2. Tell Us What You Know About Sencha Touch?

      Answer :

      Sencha Touch is a user interface (UI) JavaScript library, or framework, specifically built for Mobile Web. It can be used by Web developers to develop user interfaces for mobile web applications that look and feel like native applications on supported mobile devices.

      It is fully based on web standards such as HTML5, CSS3 and JavaScript.Sencha Touch enables you to quickly and easily create HTML5 based mobile apps that work on Android, iOS and Blackberry devices and produce a native-app-like experience inside a browser.

    3. Question 3. What Is An X-credit>?

      Answer :

      x-Credits are a currency used to meter Support Tickets or request other types of assistance available under a Sencha support plan as described in Table 1 above.

      For example: a Support Ticket uses 10 x-Credits per incident. Telephone Support uses 50 x-Credits per hour with a 25 x-Credit minimum.

      The available number of x-Credits depends on the Support Plan you purchase, as described in Table 1. Premium Support forums are available 24*7*365 and do not use any x-Credits.

    4. Question 4. What Is Senchas Current Road Map For Ext Js?

      Answer :

      Sencha publishes the road map for all of our frameworks under each respective products' "Road Map" tab. To learn more about our current Ext JS Road Map, visit Sencha's Ext JS Road Map page.

    5. Question 5. Which Type Language Used By Sencha Touch?

      Answer :

      It's used HTML 5, CSS3 and JavaScript.

    6. Question 6. What If My Embedded Device Has A Browser Built In?

      Answer :

      Distribution of a Sencha Touch application through a general purpose browser, regardless of the device, is free of charge an embedded license is not required. A general purpose web browser has a URL bar and a general browser "Chrome".

    7. Question 7. Is Sencha Touch A W3c Standard?

      Answer :

      Yes

    8. Question 8. What Is New In Sencha Touch Audio Video Feature?

      Answer :

      Audio Video Support:

      Provides HTML5 to deliver components like audio and video, as well as a local Storage proxy for saving data offline. Provides CSS3 style sheets for robust styling layer possible.
      Provides a simple Container for HTML5 Video.

    9. Question 9. Which Type Gui Supported Bu Sencha Touch?

      Answer :

      GUI Support:

      Easily scales to different resolutions for maximum compatibility with different iPhone, iPad, and the various Android phones.

      • HTML5 and CSS3 allow higher flexibility.
      • Great support for animations and enhanced touch events.

    10. Question 10. How Many Type Data Integration In Sencha Touch?

      Answer :

      Data Integration:

      1. AJAX
      2. JSONP
      3. YQL

      Saving data offline with local Storage writers.

    11. Question 11. Which Type Network Supported By Sencha Touch?

      Answer :

      Networking Support: 

      1. HTTP 
      2. GPS (location-based web services and accelerometer input)

    12. Question 12. What Is The Gpl V3?

      Answer :

      The GNU General Public License(GPL) is the most widely used free and open source software (FOSS) license in the world. The GPL was created and sponsored by the Free Software Foundation (FSF).

    13. Question 13. Explain Sencha Touch Features?

      Answer :

      Sencha Touch includes a set of graphical user interface GUI-based controls (or components) for use within mobile web applications. These components are optimized for touch input. The components are: buttons with device specific themes and effects; form elements such as text fields for email, date picker, and address; sliders, selectors, and combo-boxes; a list component with momentum-scrolling and an index bar; a minimal icon set; toolbars and menus; movable tabs; bottom toolbars; and a map component with support for multi-touch gestures such as pinch and zoom.

      All the components can be themed according to the target device. This is done using Sass, a stylesheet language built over CSS.

      Sencha Touch has eight in-built transition effects including slide over or under the current element, pop, flip, and cube. It supports common touch gestures built from touch events, which are Web standards but supported only by Android, iOS, and some touch enabled devices. These are tap, double tap, swipe, scroll, and pinch.

    14. Question 14. What Is Sencha Touch?

      Answer :

      Sencha Touch is a user interface (UI) JavaScript library, or framework, specifically built for the Mobile Web. It can be used by Web developers to develop user interfaces for mobile web applications that look and feel like native applications on supported mobile devices.

      It is fully based on web standards such as HTML5, CSS3 and JavaScript. Sencha Touch aims to enable developers to quickly and easily create HTML5 based mobile apps that work on Android, iOS, Windows, Tizen and BlackBerry devices, and produce a native-app-like experience inside a browser.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

Sencha Touch Practice Test

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial