Microsoft Word Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Microsoft Word Interview Questions & Answers

Looking for a change of job in Microsoft Word? Want to prepare well on all topic of Microsoft Word but have less time to read all the topics? Then do not worry we in Wisdomjobs have provided different type of Interview Question and Answers relating all topics in Microsoft Word. Just prepare for the question and answers given it will help you to clear the interview. If you are good at Microsoft Word then there are many leading companies that offer job in roles like Office Manager, Executive Assistant, Administrative Assistant, SharePoint Specialist, Research Analyst, and many other roles too. For any other details on Microsoft Word job roles and Microsoft Word job Interview Question and Answers fell free to visit our site.

Microsoft Word Interview Questions

Microsoft Word Interview Questions
    1. Question 1. How You Can Connect With Cloud Service On Word 2013 ?

      Answer :

      To connect with the cloud service on word 2013 you have to go to a Main Menu  Open One Drive  click on sign in option   enter the e-mail address and it will connect you with cloud service

    2. Question 2. How You Can Insert Video In Microsoft Word 2013 ?

      Answer :

      • To insert video into the word document you have to go to
      • INSERT a Online Video Media Enter the keyword or video you are looking for Press enter click on the video you want to add it To add or download video, click  Insert
      • The video will appear on word as an image when the download is completed, click on play button to play your video.

    3. Question 3. How You Can Collapse Or Expand Parts Of A Document?

      Answer :

      To make readers read or see only the part they are interested in,  this function is very useful.  To do this you have to first give heading to your topic as heading 1, heading 2 ….from Home Menu. Once this done a small icon will appear on the corner of the heading, on clicking on this icon it will merge the content and on re-clicking on it, it will expand the content back to its normal place.

    4. Question 4. How To Edit Pdf Document In 2013?

      Answer :

      To edit PDF document in 2013,

      • Click the file menu
      • Click on Open icon
      • Select the PDF file from your local disk
      • Select the file and click Open
      • When word displays the informational dialog, click ok
      • If word display, the protected view bar at the top of the document, click enable editing
      • You can edit PDF file now with word, once file is edited you can save it as PDF or in Word format

    5. Question 5. How To Add Foot-node & End Note In Word?

      Answer :

      To add foot node, bring the cursor at the end of page where you want to add the foot node than go to main menu click on Reference Option click on Insert Footnotes.  Likewise you can add end note by clicking on “Insert endnote”.

    6. Question 6. What Is The Shortcut Keys For Creating Hyperlink?

      Answer :

      Create a hyperlink Cntrl +K

    7. Question 7. In Word 2013 How You Can Insert A Column Break?

      Answer :

      • To insert a column break , first of all bring cursor where you want to break the column then
      • Go to page layout option Select column break from column break down option and select your option (2, 3, 4 )

    8. Question 8. How To Delete A Break In Column?

      Answer :

      To delete a break in column that you no longer need

      • Click the show/ hide button on the Home tab in the paragraph section to display non-printing characters
      • Click in the section break
      • Press delete button from keyboard, it will remove break from column.

    9. Question 9. How To Insert Caption In Your Image?

      Answer :

      • To insert caption for your image either Select your image  right click you will see an option “INSERT CAPTION”.  And you can enter the details , the other way to enter caption is
      • Select your image or table then, Click on “REFERENCE” menu under reference menu, click on option “Insert Caption”
      • A caption box will appear, where you can select caption for figure, table or equation.

    10. Question 10. What Is The Use Of Xml Mapping Panel In Ms Word 2013?

      Answer :

      If you have added “DEVELOPER” TAB in your main menu, then under this tab you have an option “XML Mapping Panel”.  This option helps to map xml contents into word document.

    11. Question 11. How To Create A Macro In Word 2013?

      Answer :

      To create a Macro follow the given steps

      • On the View tab choose macros   Record macro and give macro a name in the record macro dialog box
      • Click the keyboard button to assign a keyboard shortcut to the macro
      • Type a keyboard shortcut combinations Ctrl+R and then click the assign button
      • Click the close button
      • To stop recording choose macros Stop recording

    12. Question 12. How To Create Cross Referencing In Word 2013?

      Answer :

      To create cross referencing follow the steps mentioned below

      • Open your word document and bring cursor where you want to insert cross-referencing
      • Click on the “ Reference tab”
      • Now in captions group, click on “Cross reference”
      • A window will pop up asking for “Reference Type” like – Heading, Figure, Foot Note etc.
      • Select any option from “ Reference Type” and  then click insert
      • After bringing cursor where newly reference link is created, on pressing “Cntrl+Click” will direct to the reference object

    13. Question 13. How You Can Restrict Editing For Someone In Word 2013?

      Answer :

      To restrict editing, follow the menu as mention below

      • Go to review tab, click on Restrict Editing
      • Pop up window appears on right side of your document
      • In pop up window, go to “ editing restriction”, select the drop down for which you want to put restriction for like only comment , track changes, filling in the form, or read only
      • At end you will be asked to set a password for the document to keep access limited to you.

    14. Question 14. How You Can Insert An Online Picture In Your Word Document In Word 2013?

      Answer :

      To insert picture that is online, like you have picture on Facebook or Flickr and you want to insert it in word document you can use this feature

      • Bring the cursor where you want to insert the image
      • Under INSERT tab, click the online picture button in the illustrations section.
      • Insert dialog box opens
      • Type a phrase that describes the image you want in the office.com or Skydrive
      • Click on the image you want to use to select it
      • Click the Insert button to insert the image

    15. Question 15. How You Can Customize The Indent Amount?

      Answer :

      To customize the indent amount, you have to select the text which you want indent. After that under “Page Layout” in paragraph section, you can set the indent left or right.

    16. Question 16. What Is The Short Cut To Move The Insertion Point To The Beginning Of The Document?

      Answer :

      To move the insertion point to the beginning of the document the short cut key used to  <Ctrl> + <Home>

    17. Question 17. What Is The Correct Procedure For Creating A Hanging Indent?

      Answer :

      You can create a hanging indent by Opening the paragraph dialog box Select “Special” list Select hanging specify an amount in “By” box.

    18. Question 18. How You Can Create A Custom Watermark?

      Answer :

      To create your own Watermark, Got to Page Layout tab in the Page Background group click Watermark and select Custom Watermark.  Select the Picture Watermark or text watermark option and make changes accordingly.

    19. Question 19. What Is The Short Cut Key To Insert A Page Break ?

      Answer :

      The short cut key to insert a page break is press <Ctrl> + <Enter>

    20. Question 20. What Is The Easiest Way To Save A Chart So You Can Use It Another Document?

      Answer :

      You can save a chart as a chart template, this will allow you to change the data but reuse the chart’s formatting and styles

    21. Question 21. What You Can Add To Label The Values Of Individual Chart Elements?

      Answer :

      Add “ data labels ” to label the values of individual chart elements

    22. Question 22. In What Ways You Can See The Difference Between Two Similar Documents?

      Answer :

      To see the difference between two similar documents click the compare buttons and select compare from the review tab in the compare group in the Ribbon.

    23. Question 23. How You Can Accept Or Reject Track Changes In Word 2013?

      Answer :

      To accept or reject track changes in word 2013,

      • Select the track changes made in the document
      • From the review tab, click the Accept or Reject command, the mark-up will disappear and word will automatically jump to the next change

    24. Question 24. Can I Make My Own Toolbars In Ms Word?

      Answer :

      Yes! To make your own toolbar:

      1. Choose Toolbars from the View menu.
      2. Select Customize.
      3. Click on the Toolbars tab, then click on the New button.
      4. Give the toolbar a name.

      You can also choose to make this toolbar available to the Normal template (all documents) or the current document only. A small toolbar palette will appear on the screen. Click on the Commands tab, select a Category, then drag the commands you want onto your new toolbar.

    25. Question 25. Can I Add Or Remove Items From The Menus In Ms Word?

      Answer :

      Sure. To remove menu items:

      1. Choose Toolbars from the View menu.
      2. Select Customize.
      3. Once the Customize dialog box is open you can drag unwanted items off of any of the menus.

      To add a command to a menu:

      1. Click on the Commands tab.
      2. Select a Category, then drag the command you want onto any of the menus.

      To restore a menu to its original setup, follow the steps above, but right-click on the menu you want to restore and select Reset.

    26. Question 26. Can I Use The Show Menu To Remove Revisions From A Document In Ms Word?

      Answer :

      NO! When you remove the checkmarks by the items in the SHOW menu, it just hides the revisions. The revisions will show up the next time that the document is opened either by yourself or by the reviewers.

    27. Question 27. How Can I Find Out What The Buttons On The Toolbars Do In Ms Word?

      Answer :

      Choose What's This? from the Help menu. The mouse pointer will turn into a pointer with a "?" symbol. Click on any button (or any other element or object on the screen) and Word will give you some information. Also, Shift+F1 will turn on the What's This? feature.

    28. Question 28. The Speller Would Not Check My Spelling. What Happened?

      Answer :

      If all or part of your document gets flagged as being in a language for which you do not have a dictionary installed, the Speller skips over those parts. Also, it appears that Word will sometimes flag documents created by other programs for "no proofing". If Word will not check your spelling, make sure the Speller is using the English dictionary and that none of the text is flagged for proofing in another language (or not at all):

      1. Select the entire document
      2. Choose Language from the Tools menu, then choose Set Language.
      3. Select U.S. English.
      4. Make sure the Do not check spelling and grammar check box is NOT checked.
      5. Click OK.
      1. Select the entire document
      2. Choose Language from the Tools menu, then choose Set Language.
      3. Select U.S. English.
      4. Make sure the Do not check spelling and grammar check box is NOT checked.
      5. Click OK.

    29. Question 29. How Do I Tell The Speller To Skip The Parts Of My Document That Are Not In English In Ms Word?

      Answer :

      1. Select the block of text you want the Speller to skip.
      2. Choose Language from the Tools menu, then choose Set Language.
      3. Check the Do not check spelling and grammar check box.
      4. Click OK. When the Speller is finished, you'll see the message: The spelling and

      grammar check is complete. Text marked with "Do not check spelling and grammar" was skipped.

    30. Question 30. How Can I Change Settings, Turn Features Off Or On, And Alter The Way Word Behaves In Ms Word?

      Answer :

      Most of these settings are on the Tools menu. The Options command will display a screen that contains several tabs where you can make all sorts of changes that affect Word's behavior. The Customize command allows you to change Word's menus and toolbars. The View menu has some options for changing the appearance of the Word screen.

      The rest of the answers in the Word Annoyances section and in the Word Screen section cover a number of the various ways you can customize Word and alter its behavior.

    31. Question 31. How Do I Create A Table Of Contents In Ms Word?

      Answer :

      Word has a feature that will generate a table of contents for your document. However, you must format your chapter or section headings with certain "heading styles" that Word uses to determine the text for the table of contents entry, as well as the page number where that section or chapter begins. To mark a chapter or section heading so it will appear in your table of contents:

      1. Select the chapter or section heading.
      2. Choose Heading 1 from the Styles list on the Formatting toolbar.

      For subheadings, choose Heading 2, Heading 3, etc.

      When you have finished typing your document, you can generate your table of contents:

      1. Place the cursor where you want to insert the table of contents.
      2. Choose Index and Tables (or Reference, then Index and Tables) from the Insert menu
      3. Select Table of Contents tab, then and select the style you want.
      4. Choose OK to insert the table of contents into your document.

      If you edit your document after creating the table of contents, you will have to update it:

      1. Click to the left of the table of contents you want to update.
      2. Press F9.

      Note: When you update the table of contents, any text or formatting you added to the finished index or table is lost.

    32. Question 32. Can I See How My Document Will Look If I Accept Or Delete The Changes In Ms Word?

      Answer :

      Yes, there are several options on the reviewing toolbar for previewing your doument.

      Choose the options from the drop-down menu in the Display for Review box.

    33. Question 33. How Do I Share A Document With Someone Who Does Not Have My Version Of Ms Word?

      Answer :

      1. Choose Save As from the File menu.
      2. In the Save as type box, select the file type you want to use.

      If you're not sure what file type will work (such as when you are sending a document to someone else) choose Rich Text Format (*.rtf) or WordPerfect 5.1 for DOS (*.doc). All recent word processing programs for Windows or Macintosh can read either of these formats. However, the conversion is sometimes not perfect and any formatting Word cannot convert will be discarded. See Can Word open WordPerfect files? for some related information.

    34. Question 34. How Do I Enter Text Into A Document In Ms Word?

      Answer :

      1. Select the font
      2. Select the font size
      3. Click on the text tool bar (located on the left horizontal lower tool bar). This tool enables you to enter text
      4. Place the cursor where you want to begin typing. Click the mouse button to begin entering text
      5. Type the title of your favorite movie. Notice that the text appears in its own text box. Click outside this box to make it disappear and then click back on the text to make the box reappear Simply open a new file and you will be able to enter the text at the starting of the page. If you want to enter the text at the end or between or elsewhere just double click where you want to enter the text.

    35. Question 35. How Do Put A Picture In My Document In Ms Word?

      Answer :

      To insert an image file into your document:

      Choose Picture from the Insert menu.

      1. Choose Clip Art for the built-in clips, locate a clip in one of the clip categories, click on the clip, then click on the first icon in the pop-up menu (this is the Insert Clip button). The Clip Gallery may seem confusing, especially if you used Clip Art in previous versions of Office. Once you are in Clip Art, you can press F1 for help on using the Clip Gallery.
      2. To insert a file you have saved on your computer, Choose File, locate the file, then click Insert.

      To change the flow of text around a graphic object:

      1. Select the picture.
      2. Choose Picture from the Format menu.
      3. The Layout tab has several options; the other tabs (Colors and Lines, Size, and Picture) allow you to make some changes to the graphic object.

      Another method is to simply copy a picture you have open in a graphics application, then paste it into your Word document.

Microsoft Word Tutorial

Microsoft Word Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Microsoft Word Tutorial