Kinesiologist Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Kinesiologist Interview Questions & Answers

Want to switch your career to Kinesiologist? Do know where to get the interview question to prepare well for the interview? We the Wisdomjobs have provided a complete set of Interview question and answers on our site page. Along with that we have provided various roles in Kinesiologist jobs. To be precise Kinesiology is the systematic study of human or non-human body movement. Kinesiology reports physiological, and psychological dynamic principles and mechanisms of movement. There are various companies that offers roles like Research Technician Associate, Kinesiology, Nutrition, Public Health & Physical Activity, Instructor of Health and Fitness Science, Physical Education, Research Fellow - Sports Medicine and many other roles too. To know more details about Kinesiologist interview questions and answers and various job roles visit our site.

Kinesiologist Interview Questions

Kinesiologist Interview Questions
    1. Question 1. Explain Me What Is A Kinesiologist (kin)?

      Answer :

      kinesiologist is a health professional (also known as a human movement professional) registered with their provincial kinesiology association. Kinesiologists are human movement specialists that provide services to the public through the application of sciences such as anatomy, physiology, biomechanics, and psychomotor behaviour (BCAK).

    2. Question 2. Please Explain What Is A Dynamic Muscle Contraction?

      Answer :

      An example would be what happens when a person pushes against a wall. The muscles contract but the joint remains unmoved. A dynamic (or isotonic) contraction occurs when the force generated by the muscle causes movement in the joint. Dynamic contractions occur during most physical activities.

    3. Question 3. Explain What Is Anatomy In Medical Science?

      Answer :

      Anatomy is a branch of biology and medicine which can be divided into three broad areas: human anatomy, zootomy (animal anatomy), and phytotomy (plant anatomy). The word anatomy comes from the Greek ana- meaning "up", and tome- meaning "a cutting". Anatomy, especially in the past, has depended heavily on dissection.

    4. Question 4. What Is Kinesiologist Health Education?

      Answer :

      Kinesiologists working in health education teach people about behaviors that promote wellness. They develop and implement strategies to improve the health of individuals and communities. Community health workers collect data and discuss health concerns with members of specific populations or communities.

    5. Question 5. Tell Me What Is Holistic Kinesiology?

      Answer :

      Kinesiology, literally, is the study of body movement, encompassing holistic health disciplines which use gentle manual muscle testing to monitor information about a person's well being. Kinesiology can assist in spiritual, emotional and structural issues.

    6. Question 6. What Is Kinesiologist Clinical/rehabilitation?

      Answer :

      Kinesiologists work with individuals with disabling conditions to assist in regaining their optimal physical function. They work with individuals in their home, fitness facilities, rehabilitation clinics, and at the worksite. They also work alongside physiotherapists and occupational therapists.

    7. Question 7. Explain About Kinesiologist Athletic Coaches And Scouts?

      Answer :

      Kinesiologists who pursue a career as an athletic coach develop new talent and guide an athlete's progress in a specific sport. They teach amateur or professional athletes the skills they need to succeed at their sport. Many coaches are also involved in scouting. Scouts look for new players and evaluate their skills and likelihood for success at the college, amateur, or professional level.

    8. Question 8. Explain Me What Is The Name Of The Study Of Muscles?

      Answer :

      Myology is the medical specialty concerned with the study of the structure, function, and diseases and disorders of muscles. The are many diseases and disorders of the muscular system, some of which are also diseases related to other systems of the body, such as the nervous system.

    9. Question 9. What Is Kinesiologist Health And Safety?

      Answer :

      Kinesiologists are involved in consulting with industry to identify hazards and provide recommendations and solutions to optimize the health and safety of workers.

    10. Question 10. Do You Know What Is The Human Anatomy?

      Answer :

      In its broadest sense, anatomy is the study of the structure of an object, in this case the human body. Human anatomy deals with the way the parts of humans, from molecules to bones, interact to form a functional unit. The study of anatomy is distinct from the study of physiology, although the two are often paired.

    11. Question 11. What Is Kinesiologist Disability Management/case Coordination?

      Answer :

      Kinesiologists recommend and provide a plan of action to return an injured individual to their optimal function in all aspects of life.

    12. Question 12. What Do You Know About Kinesiology Physical Education Teacher?

      Answer :

      Kinesiologists working as physical education teachers are responsible for teaching fitness, sports and health. They help students stay both mentally and physically fit by teaching them to make healthy choices.

    13. Question 13. Tell Me When Should You Seek Out The Services Of A Kinesiologist?

      Answer :

      Kinesiologists cover the spectrum of rehabilitative and wellness services from the active rehabilitation of an injury through to high-performance training. Many people will be referred to a kin after seeing a physiotherapist or chiropractor to begin active rehabilitation (exercise). This involves learning proper movement mechanics, fixing muscle imbalances and building an overall strong and healthy body.

    14. Question 14. What Is The Meaning Of Human Anatomy?

      Answer :

      The term „anatomy” derives from the ancient Greek meaning „to dissect“. As in veterinary anatomy human anatomy is subdivided into macroscopic (or gross) and microscopic anatomy. Macroscopic anatomy describes structures, organs, muscles, bones etc. which are visible to the naked eye, that is macroscopic.

    15. Question 15. What Is Kinesiologist Ergonomics?

      Answer :

      Kinesiologists work in industry to assess suitability of design of workstations and provide suggestions for modifications and assistive devices.

    16. Question 16. What Is Kinesiology Athletic Training?

      Answer :

      Kinesiologists working in athletic training work in cooperation with physicians. Athletic trainers strive to prevent athletes from suffering injuries, diagnose them if they have suffered an injury and apply the appropriate treatment.

    17. Question 17. What Is Kinesiologist Management/research/administration/health And Safety?

      Answer :

      Kinesiologists frequently fulfill roles in all above areas, perform research, and manage businesses.

    18. Question 18. What Is Kinesiologist Health Promotion?

      Answer :

      Kinesiologists working in the health promotion industry work with individuals to enhance the health, fitness, and well-being of the individual. Kinesiologists can be found working in fitness facilities, personal training/corporate wellness facilities, and industry.

    19. Question 19. Do You Know What Is The Study Of Kinesiology?

      Answer :

      Applications of kinesiology in human-health include physical education teacher, the rehabilitation professions, such as physical and occupational therapy, as well as applications in the sport and exercise industries. Kinesiology is a field of scientific study, and does not prepare individuals for clinical practice.

    20. Question 20. Tell Me What Is A Kinesiologist?

      Answer :

      Kinesiology is the scientific study of human or non-human body movement. Kinesiology addresses physiological, biomechanical, and psychological mechanisms of movement. Applications of kinesiology to human health (i.e. human kinesiology) include biomechanics and orthopedics; strength and conditioning; sport psychology; methods of rehabilitation, such as physical and occupational therapy; and sport and exercise. Studies of human and animal motion include measures from motion tracking systems, electrophysiology of muscle and brain activity, various methods for monitoring physiological function, and other behavioral and cognitive research techniques.

    21. Question 21. Explain Me Who Is An Anatomy?

      Answer :

      Anatomy is the study of the structure and relationship between body parts. Physiology is the study of the function of body parts and the body as a whole.

Medical Terminology(adaptive*) Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Medical Terminology(Adaptive*) Tutorial