karvy Finance Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 3 votes

karvy Finance Interview Questions & Answers

Karvy Financial Services Limited (KFSL) is a company devoted to helping the economically under –helped in the Micro & Small Business sector. If you are looking for career in the Karvy Finance then we in our Wisdomjobs site has provided lot of information regarding the interview question and answers along with the various jobs roles. Any graduates how are looking in to the karvy Finance jobs has a role like Team Lead - BPO - Voice Process, Networking Operations Manager, Customer Support Associate, Equity Advisor, Audit Executive, Back End Operations, Statistician Demography, Analyst - Financial Due Diligence, Manager/ Sr. Manager – Risk & Compliance and many other roles too. For any details about the Karvy jobs and Karvy Interview Question and Answers feel free to visit our site page.

Karvy Finance Interview Questions

karvy Finance Interview Questions
    1. Question 1. What Is An Exchange?

      Answer :

      Exchange – An exchange is a highly organized market where (especially) tradeble securities, commodities, foreign exchange, futures and options contracts are sold and bought. Exchange brings together brokers and dealers who buy and sell these objects.

      Examples of exchanges are Bombay Stock Exchange, NeyWork Stock Exchange (NYSE), Tokyo Stock Exchange (TSE)

    2. Question 2. What Is The Difference Between A Stock And A Bond?

      Answer :

      Stock is equity instrument while Bond is debt asset. Since equity is more risky associated with Market Risk it can provide more returns while Bond is relatively safer instrument so it provide predefined interest called “coupon” though Bond is also associated with Counter Party Risk.

    3. Question 3. What Is The Difference Between Sell Orders And Short Sell Orders?

      Answer :

      Sell means selling your own securities , short selling means selling securities without owning them normally broker lend securities to user.there are two kinds of short sell e.g. Covered Short Sell and naked Short Sell, most of the stock exchanges doesn’t allow naked short sell because its normally abused to take stock price downward.

    4. Question 4. What Is Naked Short And What Is Covered Short?

      Answer :

      Naked short is when trader sells one stock which they don’t own at that moment. Covered Short Sell means that trader owns stock which they are shorting.

    5. Question 5. What Is The Difference Between An Ecn And An Exchange?

      Answer :

      ECN is an Electronic Communication Network ,An electronic system that attempts to eliminate the role of a third party in the execution of orders entered by an exchange market maker or an over the counter market maker, and permits such orders to be entirely or partly executed.

      An ECN connects major brokerages and individual traders so that they can trade directly between themselves without having to go through a middleman. Sometimes ECNs are also referred as dark pool.

    6. Question 6. What Is Financial Information Exchange (fix) Protocol ?

      Answer :

      The Financial Information exchange (FINANCIAL INFORMATION EXCHANGE (FIX)  protocol is an electronic communications protocol for international real-time exchange of information related to securities transactions and markets. most of the electronic trading is done in FINANCIAL INFORMATION EXCHANGE (FIX)  , though different exchanges has there own native protocol but most of the broker supports FINANCIAL INFORMATION EXCHANGE (FIX)  protocol.

    7. Question 7. What Is Limit Order?

      Answer :

      As per FINANCIAL INFORMATION EXCHANGE (FIX)  protocol A limit order is an order to buy a security at no more  than a specific Price (can be bought lower price) or sell at not less than a specific price (can be sold at higher price). This gives the customer some control over the price at which the trade is executed, but may prevent the order from being executed. a limit orders can be executed at on price or better price.

    8. Question 8. What Is A Market Order?

      Answer :

      In FINANCIAL INFORMATION EXCHANGE (FIX) protocol a market order is a buy or sells order to be executed by the broker immediately at current market prices. This could prove very dangerous in terms of price because it doesn’t care at what price its buying or selling securities.

    9. Question 9. What Is A Stop Or Stop Loss Order?

      Answer :

      In FINANCIAL INFORMATION EXCHANGE (FIX)  protocol A stop order ( also stop loss order) is an order to buy ( or sell) a security once the price of the security has reached  above ( or fall below) as specified stop price. When the specified stop price is breached, the stop order is entered as a market order ( no limit).

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Financial Services Marketing Tutorial