Google Adsense Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Google Adsense Interview Questions

    1. Question 1. What Is Adsense And How Does It Work ?

      Answer :

      Google Adsense is a CPC (cost-per-click) advertising program which allows publishers to publish  ads on their websites) to insert a small amount of HTML into their sites and have ads appear that are targeted and relevant to the content of the site.

    2. Question 2. What Does Adsense Pay You For ?

      Answer :

      Cost-per-thousand-impressions (CPM) is a pay show where promoters pay you a settled cost for every thousand advertisement impressions. No tap on them is essential for you to procure something from AdSense. This offer sort just works if sponsors pick on AdWords that advertisements ought to be shown just on your site.

    3. Question 3. How Much Does Adsense Pay Per Click ?

      Answer :

      CPM Network profit absolutely rely on your activity quality however you can expect anyplace between $1 – $3 per 1,000 impressions. In this way, on the off chance that you create 100,000 site visits multi day, you can make $100 – $300 every day from CPM Networks.

    4. Question 4. How Do I Get Paid Through Adsense ?

      Answer :

      • To set up your form of payment, follow these steps:
      • Sign in to your AdSense account.
      • In the left navigation panel, click Payments.
      • Click Manage payment methods.
      • Click Add payment method.
      • In the "Add a payment method" section, enter your bank account information.
      • Click Save.

    5. Question 5. Does Adsense Pay For Views ?

      Answer :

      CPC, CPM, CPE. Cost-per-thousand-impressions (CPM) is a salary demonstrate where sponsors pay you a settled cost for each thousand advertisement impressions. No tap on them is vital for you to gain something from AdSense. This offer sort just works if sponsors pick on AdWords that promotions ought to be shown just on your site

    6. Question 6. How Can I Increase My Adsense Earning ?

      Answer :

      • Follow the Tips to Increase Your Adsense CTR (Click Through Rate) and CPC (Cost Per Click)
      • Use all your ad blocks, and make them big
      • Place at least 2 ads within the post content
      • Use Red Instead of Blue. 
      • Use a Scrolling Ad Block. 
      • Use Text & Image Based Ad. 
      • Create a Shortcode.

    7. Question 7. How Can I Increase My Adsense Rpm ?

      Answer :

      • Pursue most ideal approaches to enhance AdSense RPM: 
      • Enhance Quality Of Content and Focus On Getting Targeted Traffic
      • Continuously Focus On Improving Organic/Search Engine Traffic
      • Pick Good CPC Paying Keyword
      • Work On Crawling Problems
      • Dodge Too Many Ads
      • Expel Low CPC Adsense Advertisements
      • Screen and Analyze Your Website Regularly.

    8. Question 8. What Determines Cpc ?

      Answer :

      The appropriate response is definitely not "Google" or another PPC web crawler. Your watchword cost, or cost-per-click (CPC), is controlled by a blend of your offering procedure, catchphrase rivalry, Quality Score and a bunch of different components.

    9. Question 9. Why Cpc Is Important ?

      Answer :

      Cost per snap, or CPC, is the sum you pay for each tap on one of your PPC promotions in stages, for example, Google AdWords or Bing Ads. ... Your CPC is an essential metric on the grounds that those snaps, and costs, include quick. In the event that your CPC is too high, you won't have the capacity to accomplish return on your publicizing speculation (ROI).

    10. Question 10. What Is The Difference Between Ppc And Cpc ?

      Answer :

      PPC and CPC are regularly utilized exchangeable inside the promoting network, anyway as a rule PPC is utilized to depict the sort of publicizing program you are running. CPC, which represents cost-per-click, is typically utilized in imparting what you are really paying per click inside your promoting program

    11. Question 11. How Does Cpc Works ?

      Answer :

      Cost Per Click (CPC) alludes to the genuine value you pay for each snap in your compensation per-click (PPC) promoting efforts. In this exercise you'll take in: A more intensive meaning of expense per click. Why CPC is vital to you and your PPC battles.

    12. Question 12. What Is Google Adsense And How’s It Works ?

      Answer :

      Adsense is a one of Google advertising product where we can make money online. it’s online platform for the publisher. we can make money by advertising.

      When someone clicks on our Ads we make money!

      There are 2 type of Adsense account

      1. Hosted
      2. Non Hosted

      A basically Hosted account is used for YouTube and Non-Hosted Account is Used for website or blog.

    13. Question 13. How To Approve Adsense Account Instant ?

      Answer :

      Well, it’s very tricky and important question. because everybody needs the instant result.

      So, here you have to follow some basic rules before applying Adsense account.

      If you want to approve Adsense account for YouTube then you should have 4000 Hours watch time and 1000 subscriber in last 12 month. this is the latest threshold for new YouTuber.

    14. Question 14. When Adsense Send Verification Pin ? How To Verified Adsense Pin ?

      Answer :

      When we make $10 and show it on our Adsense account, then Adsense send PIN by speed post or courier.

    15. Question 15. What Will Happen If We Do Not Get A Pin ? Can Adsense Make Payment Without Pin Verification ?

      Answer :

      You can get a PIN within 30 days when you make $10 on your Adsense account. but somehow if we do not get a PIN we can apply 3 times for PIN verification.

      If Still, we do not get a PIN on our address then we can fill online form from our Adsense account and submit to Adsense with our ID prof. after 2 days we get verification online from Adsense.

    16. Question 16. How Many Different Adsense Accounts Can Be Created By One Name Or One User ?

      Answer :

      According to Adsense policy, one user can create only one account. we can not create multiple accounts with the same name or information.

      You can create a new account with your family members information.

    17. Question 17. How Many Adsense Accounts Can We Use On A Laptop Or Computer ?

      Answer :

      We can use multiple Adsense accounts with a laptop or computer.

    18. Question 18. How Does Adsense Send Money? (date And Threshold)

      Answer :

      • When we make 100$, Adsense send money in India via wire transfer.
      • If you are using the Non hosted account(blog/website) then your payment will be updated on 1 date of the month.
      • If you are using the hosted account (YouTube) then your payment will be updated on 12 dates of the month.
      • Google has finalized earning and send it to you at 22 dates of the month by wire transfer. you will receive your payment on your account within 5 to 6 days. (depend upon bank).

    19. Question 19. Can I Click On My Ads? Or Can I Force Someone Else To Click On My Ads ?

      Answer :

      No, you can not do this. if you do, you can get a penalty from Google. your account will be suspended and you can not recover it.

      You can not do any invalid click for your Adsense account.

    20. Question 20. What Should Maximum Ctr Be ?

      Answer :

      1% to 5% is a good CTR. if you get more CTR then you should work on it and make it good CTR for youtube or blog.

    21. Question 21. Why Did My Adsense Account Block Or Suspended By Google ?

      Answer :

      There are many reasons for a block or suspended Adsense account. but the most common reason is “invalid click”.

      If you do not follow Adsense term and condition or violent Adsense community then you get a penalty from Adsense.

    22. Question 22. By What Name Should An Adsense Account Be Created ?

      Answer :

      An Adsense account can be created by the name under which you have a bank account.

    23. Question 23. Can We Upload Someone Else’s Video On Youtube And Any Other Content On The Website ?

      Answer :

      No, you can not upload any other’s video for youtube or any other’s content for your website.

    24. Question 24. How Much Money Can We Make From Adsense ?

      Answer :

      • We can make unlimited money from Adsense. it’s slow money making process you have to be very focused and a hard worker if you want to make money from Adsense.
      • Adsense is not magic or not any shortcut trick to make money overnight. you should have Patience.

    25. Question 25. How Do I Increase The Cpc ?

      Answer :

      Find out high CPC keywords in AdWords. use it on your blog and make more money.

    26. Question 26. How Many Websites Can Be Monitored With An Adsense Account ?

      Answer :

      You can apply single Adsense code on your all website. no need to create multiple accounts for that. you can use one account for your all website.

    27. Question 27. How Many Ads Did You Place On A Page ?

      Answer :

      You can place up to 5 ads on your page.

    28. Question 28. Which Is The Best Place To Place Ads? Or Where Should I Place My Ads?

      Answer :

      For a website, you can place ads code in the header, sidebar, and footer. this is the best option to show your ads.

      Now. AdSense create automatic Ads for your website. you just need to setup automatic ads and rest of the part will be taken by Adsense.

    29. Question 29. Ads Code Is Inserted In The Website But Is Not Getting Ads Show Yet Why ?

      Answer :

      When we apply for the Adsense approval we have to put ads code on our website then google review our website and if all is well then you will get approval from Google Adsense.

      When you get approved by Google Adsense after that your ads will be live on your website.

      So, just wait for the approval.

    30. Question 30. When Should I Apply For Adsense ?

      Answer :

      If your blog is new then you should focus on the quality of content, blog designing, and traffic. you should write at least 20 unique article, make good and clean blog design and sufficient traffic.

    31. Question 31. The Account Has Been Blocked. What Do I Do Now ?

      Answer :

      First of all, you have to find out your account is disabled, Temporary Blocked or Permanently Blocked.

      Above three-term has a different meaning, here I will explain it to you:

      Disabled:- If you make any google policy violation then your Adsense account will be disabled.

      What You Do:- You have to find out policy violation (it may be your site has duplicate content or images) and remove permanently.

      Temporary Blocked:- Your account will be Temporary Blocked from Adsense. (if you get high CTR then it could be possible).

      Permanently Blocked:- Your account is Permanently Blocked from Adsense and you never retrieve that. because of invalid clicks, high CTR, or policy violation etc.

      If your account is Permanently Blocked then you can not withdraw any money from Adsense. you will be lost your account as well as money.

      What You Do:- You can create a new account with new Gmail id, new mobile number, and new address or you can join other advertising networks.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial