Fuel PHP Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Fuel PHP Interview Questions & Answers

Are you looking for a job change? Searching for a job in Fuel PHP? Need interview questions to prepare for the job interview? FuelPHP is an open source web application framework useful to build web application. If you have awareness of HTML, PHP and Object-Oriented Programming then this would be the right choice to search career. Fuel PHP developers should have knowledge on Zend Framework, Drupal, JavaScript and jQuery for producing AJAX applications, PHP exposure, Knowledge of PHP5 and MySQL. You can also prepare for the questions on JSON for better winning chances. Following Fuel Php job interview questions and answers are the right source to crack your interview in first attempt. Logon to www.wisdomjobs.com for more related jobs!

Fuel PHP Interview Questions

Fuel PHP Interview Questions
    1. Question 1. What Is Fuelphp?

      Answer :

      FuelPHP is free open source web framework written in PHP scripting language. FuelPHP is based on HMVC (Hierarchical Model View Controller) design pattern.

      FuelPHP also supports a more router based approach where you might route directly to a closure which deals with the input Uri, making the closure the controller and giving it control of further execution.

    2. Question 2. What Is The Current Stable Version Of Fuelphp?

      Answer :

      As on August 2017 Version: 1.8 is the current stable version of FuelPHP. You can download it free from here.

    3. Question 3. What Is The Minimum Requirement For Installing Fuelphp?

      Answer :

      In order to install FuelPHP 1.8, your server must meet below requirements

      • PHP Version >= 5.3.3
      • Mbstring PHP extension installed and enabled
      • Mcrypt PHP extension installed and enabled
      • File info PHP extension installed and enabled
      • PHPUnit version 3.7 or greater is required if you want to run unit tests.

    4. Question 4. List Out Template Engines Supported By Fuelphp?

      Answer :

      FuelPHP supports drivers for following template Engines. You are free to use any one of below for development.

      • Mustache
      • Markdown
      • Smarty
      • Twig
      • Haml
      • Jade
      • Dwoo
      • Phptal

    5. Question 5. List Some Features Of Fuelphp ?

      Answer :

      FuelPHP Features List:

      • An (H)MVC framework
      • Modular and extendable
      • Inbuilt Security modules.
      • Oil: the power of the command line interface
      • Base classes for Controllers and Models
      • Powerful yet lightweight ORM
      • Inbuilt Authentication
      • Multiple template parser for your Views

    6. Question 6. What Is A Presenter In Fuelphp?

      Answer :

      Presenter: A Presenter is a class that contains the logic that is needed to generate your view (or views). When the controller is done with your user input and is done with whatever actions it needed to take, it turns execution over to the Presenter to retrieve and process whatever data is needed for the view. A Presenter shouldn’t do any data manipulation but can contain database calls and any other retrieval or preparation operations needed to generate the View’s data.

      Note: Presenters are optional. If you don’t need them, you can use Views directly, and keep the pre-processing logic in your controller.

    7. Question 7. List Reserved Routes In Fuelphp.

      Answer :

      In Fuel, there are 4 reserved routes. They are _root_, _403_, _404_ and _500_.

      • _root_ – The default route when no URI is specified.
      • _403_ – The route used when the application throws an HttpNoAccessException that isn’t caught.
      • _404_ – The route used when the application throws an HttpNotFoundException that isn’t caught.
      • _500_ – The route used when the application throws an HttpServerErrorException that isn’t caught.

    8. Question 8. What Are Inbuilt Security Features Comes With Fuelphp?

      Answer :

      Fuel takes security very seriously, and as a result, has implemented the following measures to ensure the safety of your web applications:

      • Output encoding
      • CSRF protection
      • XSS filtering
      • Input filtering
      • SQL injection

    9. Question 9. Is Fuelphp Open Source?

      Answer :

      Yes, it is Open Source.

    10. Question 10. What Is Current Stable Version Of Fuelphp?

      Answer :

      Version: 1.8, Dated: April 9, 2016.

    11. Question 11. What Is Minimum Php Version Required For Fuelphp?

      Answer :

      PHP 5.4+

    12. Question 12. Is Fuelphp Support Multilingual?

      Answer :

      Yes, it supports Multilingual.

    13. Question 13. What Is Official Website Of Fulephp?

      Answer :

      fuelphp.com

    14. Question 14. What Are Key Features Of Fuelphp?

      Answer :

      1. URL routing system
      2. RESTful implementation
      3. HMVC implementation
      4. Form Data validation
      5. ORM (Object Relational Mapper)
      6. Vulnerability protections like XSS, CSRF, and SQL Protection and encode output.
      7. Caching System

    15. Question 15. What Is Full Form Of Hmvc?

      Answer :

      Hierarchical-Model-View-Controller

    16. Question 16. What Is Hmvc?

      Answer :

      HMVC is an evolution of the MVC pattern.

    17. Question 17. What Are Benefits Of Hmvc?

      Answer :

      1. Modularization
      2. Organization
      3. Reusability
      4. Extensibility

    18. Question 18. How To Get Query In Fuelphp?

      Answer :

      $user Query To Execute = Model Article::query ()

              ->select ('users')        

              ->where ('blocked', '=', 1);

      Echo $user QueryTo Execute->get query ();

    19. Question 19. How To Check That Redis Server Is Running?

      Answer :

      Try

      {

          $redis = Redis::instance();    

      }

      Catch (RedisException $e)

      {

          //here error will come

      }

    20. Question 20. How To Use Join With Condition?

      Answer :

      $queryObj = Services Model_Org::query()

      ->related('org')

      ->related('profile_image')->related( array(  'comments' => array(   'where' => array(    array('visible' , '=' , '0')   )

        ) ))

      ->where ('rating','!=', 'null')

      ->order_by ('rating','desc')

      ->get ();

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial