Drawing and Painting Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Drawing and Painting Interview Questions & Answers

Have you prepared to attend the job interview? Are you confused in job research? Then no problem we have the right answer to you in our Wisdomjobs site page. If you are aware with the Drawing and Painting then there are numerous leading companies that offer job roles like Drawing Teacher, Tuition for Nursery Level in Drawing & Painting, Art & Craft Teacher many other leading roles too. If you are preparing for Drawing And Painting interview and don’t know how to crack interview and what level of difficulty of questions to be asked in job interviews then go through Drawing And Painting page to crack your job interview. Underneath are the commonly asked Drawing and Painting interview questions and answers and Drawing and Painting jobs role which can make you feel relaxed to face the interviews:

Drawing And Painting Interview Questions

Drawing and Painting Interview Questions
    1. Question 1. Which Method Is Considered The Best Between Brush & Rolling Or Spraying?

      Answer :

      This is a very general question and in certain situations one can be an advantage over the other. On siding, it is usually better to spray and then back roll. For stucco, using a roller leaves the surface uneven and can even triple the price as opposed to spraying. By sealing and penetrating the stucco by rolling, it can also change the texture and the sheen of the surface as well. Fascia boards are exposed to sunlight and rolling that surface can benefit the life of the paint by absorbing more into the wood. Spraying a vacant apartment unit can save time depending on how much masking is involved. Depending on the situation of the job, each one can be considered better.

    2. Question 2. What Is The Difference Between Paint And Stain?

      Answer :

      Paint forms a protective film that binds to the substrate, protecting it by preventing the surface from being damaged by abrasions or weathering. Stain, on the other hand, forms a very thin film on the substrate. It protects by penetrating the surface and thus preventing water or ultraviolet light from damaging the surface. A stain’s thin film can hold it's color but cannot provide the uniformity of color that paint produces.

    3. Question 3. What Is The Best Method For Choosing A Reliable Painting Contractor?

      Answer :

      One of the best ways to select a painting contractor is to seek out recommendations from other managers or members that are involved with the same professional affiliations who specialize in the kind of work you need done. Afterwards, you should find out if that company is licensed, bonded, insured, with references available on hand. Find out what their payment schedule is like; this might be an important aspect when it comes time for decision.

    4. Question 4. What Kind Of Painting Maintenance Is Recommended?

      Answer :

      For exterior jobs, pressure washing will remove: dirt, dust, pollen, etc. This is will help keep your paint job looking new as the years go on. You can do this once a year. We suggest you regularly trim away trees/shrubs from your exterior walls. This is help keep too much moisture from building up on the paint. Make sure you focus on the sides of the house that get more sun everyday - in San Diego, this will be the East and West sides. You want to look for blistering or peeling of the paint. If you find any damage, get it repaired as soon as possible; the longer you wait, the more damage there will be.

      For interior jobs, any dirt or scuff marks should be washed away with a soft cloth, soap and water. We suggest you do not use abrasive cleaners or scrub new paint for at least two weeks. Even after this time. scrubbing and abrasive chemicals might remove the paint. Make sure you get a little touch up paint for your painter so you can also match the colors when you repaint.

    5. Question 5. How Long Will It Take For The Paint To Dry?

      Answer :

      This will vary from paint to paint and the weather conditions. It generally takes two weeks for paint to fully cure and before a newly painted surface can be scrubbed. Because San Diego weather is usually warm and dry, you should be able to move your furniture back against freshly painting walls within 24 hours. Humidity will affect the drying time so for projects close to the ocean, paint projects will take a little longer to dry.

    6. Question 6. What Is Chiaroscuro?

      Answer :

      An art term that describes the contrast between light and shade.

    7. Question 7. What Is Foreshortening?

      Answer :

      Lines used to create the illusion of depth, to illustrate that something is actually closer to your eye. 

      I would say it's a relative of perspective. 

      For example, if you draw someone pointing a finger at you, the finger and hand are foreshortened which means they appear larger than the arm or head.

    8. Question 8. What Is Perspective?

      Answer :

      To demonstrate how an object appears as seen by the eye. Objects appear smaller according to distance.

    9. Question 9. What Is Diffused Light?

      Answer :

      The light of an ordinary room or the (absence of) light noticed on a cloudy day.

    10. Question 10. What Is An Ellipse?

      Answer :

      A curved figure like a circle, but it has one diameter greater than the other. 

      An Oval is a kind of ellipse, with one end narrower than the other. A circle viewed sideways appears as an ellipse.

    11. Question 11. What Is A Line Drawing?

      Answer :

      A black and white image that is constructed solely by using lines, without details or shading. 

      It is usually an outline of an object or form. It's also referred to as Linear or Line Art.

    12. Question 12. What Is A Tonal Drawing?

      Answer :

      Shows gradual blending of light and dark areas together.

    13. Question 13. What Is Overlapping?

      Answer :

      When an object is drawn in front of another object (partially concealing a piece of the back object) to make it appear closer.

    14. Question 14. What Is Shading?

      Answer :

      Add depth to your illustrations by adding darkness to a surface, opposite the light source.

    15. Question 15. What Is A Gesture Drawing?

      Answer :

      It's the term used to describe the quick strokes of a pencil to capture movement. You won't see much detail because they are done rapidly.

    16. Question 16. What Is Contour Drawing?

      Answer :

      Contour drawing, is an artistic technique used in the field of art in which the artist sketches the contour of a subject by drawing lines that result in a drawing that is essentially an outline; the French word contour meaning, “outline.”

    17. Question 17. Definition Of Mass Drawing?

      Answer :

      Mass drawing refers to rendering the solidity of the subject by masses of tone or color, without emphasizing lines or edges. Also called weight and modeled drawings, they are one of the basic exercises in figure drawing along with contour drawing and gesture drawing.

    18. Question 18. What Is Deep Drawing?

      Answer :

      Deep drawing is a sheet metal forming process in which a sheet metal blank is radially drawn into a forming die by the mechanical action of a punch. It is thus a shape transformation process with material retention. The process is considered "deep" drawing when the depth of the drawn part exceeds its diameter.

    19. Question 19. What Is Mass Gesture?

      Answer :

      Mass drawing refers to rendering the solidity of the subject by masses of tone or color, without emphasizing lines or edges. Also called weight and modeled drawings, they are one of the basic exercises in figure drawing along with contour drawing and gesture drawing.

    20. Question 20. What Is A Gesture Line In Art?

      Answer :

      A gesture line is a line drawn as part of a gesture drawing. Gesture drawings are quickly drawn human or animal forms that capture movement or motion.

    21. Question 21. What Is Gesture In Art?

      Answer :

      A gesture drawing is basically a quick drawing that captures the essential gesture of a subject in its most distilled form. Gesture is everywhere, embodied in every object, person, and place. It is action, emotion, movement, and expression all rolled together into one cohesive motion.

    22. Question 22. What Is The Definition Of Gesture Drawing?

      Answer :

      A gesture drawing is a laying in of the action, form, and pose of a model/figure. Typical situations involve an artist drawing a series of poses taken by a model in a short amount of time, often as little as 10 seconds, or as long as 5 minutes.

    23. Question 23. What Is The Definition Of Three Dimensional Art?

      Answer :

      Three-dimensional art is observed in terms of its height, width and depth. It is not flat like two-dimensional art, which consists of paintings, drawings and photographs. Pottery and sculpture are examples of three-dimensional art.

    24. Question 24. What Is A Volume In Art?

      Answer :

      A "plane" in art refers to any surface area within space. "Form" is a concept that is related to shape and can be created by combining two or more shapes, resulting in a three-dimensional shape. Art makes use of both actual and implied volume.

Adobe Photoshop Tutorial

Drawing And Painting Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Adobe Photoshop Tutorial