Bugzilla Bug Tracking System Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Bugzilla Bug Tracking System Interview Questions & Answers

Are you a Bugzilla Bug tracking system developer and looking for a job at an organization involved in multiple software development projects, then here is your opportunity.You can search and apply for the latest high paid SQL, Javascript, MySQL, Unit testing, JIRA, Bugzilla, GIT, Bug tracking jobs posted on wisdomjobs. Bugzilla Bug tracking system is a defect-tracking system which allows the developers to keep track of problems, bugs and other issues related to their products. As a Bugzilla user you can use the interactive spreadsheets which give important information such as product, version, operating system and components, and helps in cutting down duplicate work. The following set of Bugzilla Bug Tracking System interview questions and answers will help you to get through the job interview in your first attempt. Go though these questions to avoid yourself a tedious preparation.

Bugzilla Bug Tracking System Interview Questions

Bugzilla Bug Tracking System Interview Questions
    1. Question 1. List Some Bug Tracking Tools?

      Answer :

      Here are some bug tracking tools:

      • DoneDone
      • Request Tracker
      • BontQ
      • WebIssues
      • OnTime Bug Tracker
      • YouTrack
      • Unfuddle
      • InformUp
      • Gemini
      • BugAware
      • BUGtrack
      • TestTrack

    2. Question 2. What Are The Things Essential To Have For Bug Tracking Software?

      Answer :

      For a bug tracking software it is essential to have:

      Reporting facility - complete with fields that will let you provide information about the bug, environment, module, severity, screenshots etc.

      Assigning - What good is a bug when all you can do is find it and keep it to yourself, right?

      Progressing through the life cycle stages - Workflow

      History/work log/comments

      Reports - graphs or charts

      Storage and retrieval - Every entity in a testing process needs to be uniquely identifiable, the same rule applies to bugs too. So, a bug tracking tool must provide a way to have an ID, which can be used to store, retrieve and organize bug information.

    3. Question 3. List Some Bug Tracking Software?

      Answer :

      Here are some bug tracking software:

      • Bugzilla
      • JIRA
      • Mantis
      • Trac
      • Redmine
      • HP ALM/Quality Center
      • FogBugz
      • IBM Rational ClearQuest
      • Lighthouse
      • Zoho bug tracker
      • The Bug Genie
      • BugHost
      • DevTrack
      • BugNET
      • eTraxis

    4. Question 4. What Do Bug Tracking Systems Do?

      Answer :

      Many bug tracking systems, such as those used by most open source software projects, allow end-users to enter bug reports directly. Other systems are used only internally in a company or organization doing software development. Typically bug tracking systems are integrated with other software project management applications.

    5. Question 5. What Is A Bugtrack?

      Answer :

      A bug tracking system or defect tracking system is a software application that keeps track of reported software bugs in software development projects. It may be regarded as a type of issue tracking system.

    6. Question 6. What Is A Testtrack?

      Answer :

      Bug tracking system, project management software TestTrack, developed by Seapine Software, provides a centralized suite of capabilities for managing requirements, defects, issues and testing throughout the software development cycle.

    7. Question 7. What Is A Gemini?

      Answer :

      Gemini is a commercial application life cycle management system in the lines of HP QC. It has all the features necessary to carry out all your Project management and test management activities along with bug tracking.

    8. Question 8. What Is A Bugaware?

      Answer :

      A simple tool that can be used to manage bugs or just manage to-do lists that have nothing to do with software, this tool can be a good option.

    9. Question 9. What Is Informup?

      Answer :

      Ticket/issue/task - what ever you need to track, you have this tool up your alley along with the other tracking systems.

    10. Question 10. What Is Unfuddle?

      Answer :

      A developer centric bug tracking system (but a bug tracking system nevertheless) with integration to Git and Subversion, it deals with issues as tickets and has a web based repository browser to inspect changes in files.

    11. Question 11. What Is Ontime Bug Tracker?

      Answer :

      A defect/issue tracker specifically built for agile projects. The one feature I like is how it lets you drag and drop attachments.

    12. Question 12. What Is A Youtrack?

      Answer :

      An Agile centric project and issue management tool. It has all the features that will let you handle agile projects- backlogs, scrum boards, custom workflows- the works. Bug tracking is also integrated, so if that is what you are looking for, you are covered.

    13. Question 13. What Is A Webissues?

      Answer :

      Open source issue tracking systems with a desktop client as well as web based interface. The typical features of an issue tracking system are here too.

    14. Question 14. What Is A Bontq?

      Answer :

      This issues tracking and project management tool is easy to use for managing tasks, bugs, documentation storage among other things. It has a desktop client that lets you capture screenshots and record videos.

    15. Question 15. What Is A Request Tracker?

      Answer :

      Request Tracker, as the name implies tracks tickets. If your particular situation will guide you to treat each bug you receive as a ticket, then by all means you might want to try this tool out.

    16. Question 16. What Is Donedone?

      Answer :

      A commercial issue tracker that has all the features common to this category of tools. It helps with creation of issues, assigning, tracking and setting the statuses, SVN and Git integration, file sharing etc.

    17. Question 17. When Should A Bug Report Be Written?

      Answer :

      Bug report should be written when defect raised by testers. When developer accept that defect then it is called as bug. We need to give the details of the Defect in defect reporting template.

    18. Question 18. What Is A Bug Tracking System?

      Answer :

      A bug tracking system or defect tracking system is a software application that keeps track of reported software bugs in software development projects. It may be regarded as a type of issue tracking system.

    19. Question 19. Why Do We Have To Write A Bug Report?

      Answer :

      Test Lead creates the bug report and it is created for the client need. To tell the client how much time has been spend on the project, hot much Defects have been found, how much value add have been raised in the application.

    20. Question 20. What Is Elementool?

      Answer :

      Elementool -Elementool is an application service provider for Web-based software bug tracking and support management tools. Elementool provides its services to software companies and business Web sites all over the world.

    21. Question 21. What Is Swbtracker?

      Answer :

      SWBTracker - http://www.softwarewithbrains.com/suntrack.htm - SWBTracker supports concurrent multiuser licensing at extremely competitive price, as well as many of the most important festures, developers and testers are looking for in today's bug tracking spftware: automatic email notifications with customizable message templates , complete issue life cycle tracking with automaticchange history logging, custom report designer, and many built-in summary and detail reports.

    22. Question 22. Explain Clearquest?

      Answer :

      ClearQuest - ClearQuest is flexible defect tracking/change request management system for tracking and reporting on defects.

    23. Question 23. What Is Problemtracker?

      Answer :

      ProblemTracker -ProblemTracker is a powerful, easy-to-use Web-based tool for defect tracking and change management problemTracker delivers the benefits of automated bug tracking to any desktop in a familiar Web browser interface, as a price every organization can afford.

    24. Question 24. What Is Bugcollector?

      Answer :

      BugCollector - BugCollector Pro 3.0 is a multiuser database specifically designed for keeping track of software bugs and feature requests. With it, you can track bugs from first report through resolution and feature requests from initial contact through implementation.

    25. Question 25. Explain Bugzilla?

      Answer :

      Bugzilla from Mozilla Organization Bugzilla is a "Defect Tracking System" or "Bug-Tracking System". Defect Tracking Systems allow individual or groups of developers to keep track of outstanding bugs in their product effectively. Most commercial defect-tracking software vendors charge enormous licensing fees. Despite being "free", Bugzilla has many features its expensive counterparts lack. Consequently, Bugzilla has quickly become a favorite of hundreds of organizations across the globe.

    26. Question 26. What Is Testtrack?

      Answer :

      TestTrack Pro from Seapine Software:
      TestTrack Pro delivers time-saving issue management features that keep all team members informed and on schedule. Its advanced configurability and scalability make it the most powerful solution at the best value. Move ahead of your competition by moving up to TestTrack Pro.

    27. Question 27. What Is Pr-tracker?

      Answer :

      PR-Tracker from Softwise Company:
      PR-Tracker is an enterprise level problem tracking system designed especially for bug tracking. PR-Tracker is easy to use and setup. It has a sensible default configuration so you can begin tracking bugs right away while configuring the software on the fly to suit your special needs. Features classification, assignment, sorting, searching, reporting, access control, user permissions, attachments, email notification and much more. Softwise Company

    28. Question 28. Explain What Is Defecttracker?

      Answer :

      DefectTracker from Pragmatic Software:
      Defect Tracker is a fully web-based defect tracking and support ticket system that manages issues and bugs, customer requirements, test cases, and allows team members to share documents.

    29. Question 29. Explain Bugtracker?

      Answer :

      BugTracker from Applied Innovation Management: 

      The complete bug tracking software solution for bug, defect, feature and request tracking. Your one stop shop solution for web based bug tracking software.

    30. Question 30. Explain Rmtrack?

      Answer :

      Highlights of the RMTrack application:

      • Web based access allows your users to access the database from anywhere.
      • Available as a hosted solution or a download for local installation, whichever suits your needs best.
      • Completely customizable issue fields, workflows, data entry forms, user groups and projects let you manage your data, your way.
      • Carefully designed to be user friendly and intuitive so there is little or no training required for end users. Each screen has context sensitive help and full user guides are available from every help page.
      • Integrated screen capture tool allows for easy one-click capture of screen shots.

    31. Question 31. Red Hat Bugzilla - Are Cookies Required?

      Answer :

      Yes. If you do not have cookies enabled or are using a browser that does not support cookies, you will be prompted to re-login for each screen. It also allows for special features like stored queries and keeping track of your last query result list.

    32. Question 32. Red Hat Bugzilla - How Do I Search For A Bug?

      Answer :

      To search for a bug, select Go to the query page from the main bugzilla page.

      The bugzilla search uses an "OR" within each field, with an "AND" between fields. So, if you were to select NEW and VERIFIED from the Status field and normal from the Priority field, you would be asking for all normal priority bugs that are new or verified.

    33. Question 33. Can Not I Just Post A Message About The Bug/feature In The Forum Instead?

      Answer :

      You could, but it’s extremely unlikely to be fixed if you don’t file a bug. Developers use Bugzilla to track everything that needs to be done, and anything that isn’t in that system can easily be forgotten. There’s no guarantee a forum post will even be seen by a developer.

    34. Question 34. Why Was My Bug Marked Wontfix?

      Answer :

      Camino’s goal is to be lightweight and easy to use. That means that it can’t include every feature that is ever requested. Invariably, some people will be unhappy with the decisions that are made regarding which features aren’t included, but strong leadership is necessary to keep Camino true to its vision.

      WONTFIX decisions are made by the Camino lead, are made for good reason (even if not explained in the bug), and as such are final. Do not complain or argue in a bug that has been marked WONTFIX. Unless you have new, compelling information to add, do not comment in the bug. Please remember that “x people I talked to said this is really important” is not compelling information.

      Unless you have have done a statistically valid sample of Camino’s entire target user base (and neither Bugzilla nor online forums are representative samples), you aren’t going to convince anyone.

    35. Question 35. Red Hat Bugzilla - How Do I Submit A Patch?

      Answer :

      The new Bugzilla system supports the attachment of patches, test cases, and various other forms of file types directly from the bug report screen.

      Just click on "Create an attachment". You will then be asked for the file name, a one line description, and the file type. After that it will be uploaded to server so that it can be displayed later from the same bug report.

    36. Question 36. What Is Red Hat Bugzilla?

      Answer :

      Bugzilla is a bug tracking system developed at mozilla.org. It was originally used to track the bugs in the Mozilla web browser. Red Hat has customized it to track bugs in our Linux products.

    37. Question 37. I Want To Manually Edit Some Entries In My Database. How?

      Answer :

      There is no facility in Bugzilla itself to do this. It's also generally not a smart thing to do if you don't know exactly what you're doing. However, if you understand SQL you can use the mysqladmin utility to manually insert, delete, and modify table information. Personally, I use "phpMyAdmin". You have to compile a PHP module with MySQL support to make it work, but it's very clean and easy to use.

    38. Question 38. I Think I Have Set Up Mysql Permissions Correctly, But Bugzilla Still Cannot Connect?

      Answer :

      Try running MySQL from its binary: "mysqld --skip-grant-tables". This will allow you to completely rule out grant tables as the cause of your frustration. However, I do not recommend you run it this way on a regular basis, unless you really want your web site defaced and your machine cracked.

    39. Question 39. Why Do I Get Bizarre Errors When Trying To Submit Data, Particularly Problems With Groupset?

      Answer :

      If you're sure your MySQL parameters are correct, you might want turn "strictvaluechecks" OFF in editparams.cgi. If you have "usebugsentry" set "On", you also cannot submit a bug as readable by more than one group with "strictvaluechecks" ON.

    40. Question 40. I Cannot Upload Anything Into The Database Via The Create Attachment Link. What Am I Doing Wrong?

      Answer :

      The most likely cause is a very old browser or a browser that is incompatible with file upload via POST. Download the latest Netscape, Microsoft, or Mozilla browser to handle uploads correctly.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Bugzilla Bug Tracking System Tutorial