Apps Associates Manual Testing Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Apps Associates Manual Testing Interview Questions & Answers

Attending interview never seems to be very easy, but with proper preparation, your experience would increase. Then what are you thinking for? Need a good placement? Then step on to wisdom jobs web portal which guides you in job related search and also about how to handle the interview sessions. 

Software testing is most initial phase in software development cycle. The main objective of software testing is to improve the quality of the software by finding out the errors that are in the software. Manual testing tool is a software tool that is performed by the test engineer to find out the faults and detects the software.

Candidates who are aspiring for the job, leading companies are looking for Apps associates who possess good skills and technically good at automation and manual testing who want to take their career to higher level. As test engineer requires certain skills: need to be patient, speculative, creative, innovative and broad-minded.

Our web portal offers you with Apps associate manual testing interview questions that will help to ensure that your interview gets successful.

Apps Associates Manual Testing Interview Questions

Apps Associates Manual Testing Interview Questions
    1. Question 1. What Is Risk-based Testing?

      Answer :

      Risk-based Testing is the term used for an approach to creating a test strategy that is based on prioritizing tests by risk. The basis of the approach is a detailed risk analysis and prioritizing of risks by risk level. Tests to address each risk are then specified, starting with the highest risk first.

    2. Question 2. What Is Verification And Validation?

      Answer :

      Verification: process of evaluating work-products of a development phase to determine whether they meet the specified requirements for that phase.

      Validation: process of evaluating software during or at the end of the development process to determine whether it specified requirements.

    3. Question 3. What Is Monkey Testing ?

      Answer :

      • Monkey testing is a type of Black Box Testing used mostly at the Unit Level. In this tester enter the data in any format and check the software is not crashing. In this testing we use Smart monkey and Dumb monkey.
      • Smart monkeys are used for load and stress testing, they will help in finding the bugs. They are very expensive to develop.
      • Dumb monkey, are important for basic testing. They help in finding those bugs which are having high severity. Dumb monkey are less expensive as compare to Smart monkeys.

      Example: In phone number filed Symbols are entered.

    4. Question 4. What Is Usability Testing?

      Answer :

      • Checking how easily the end users are able to understand and operate the application is called Usability Testing.

    5. Question 5. What Are The Phases Of A Formal Review?

      Answer :

      A typical formal review process consists of six main steps:

      • Planning
      • Kick-off
      • Preparation
      • Review meeting
      • Rework
      • Follow-up

    6. Question 6. Describe Use Case Testing ?

      Answer :

      Use Case: A use case is a description of the process which is performed by the end user for a particular task. Use case contains a sequence of step which is performed by the end user to complete a specific task or a step by step process that describe how the application and end user interact with each other. Use case is written by the user point of view.

      Use case Testing: the use case testing uses this use case to evaluate the application. So that, the tester can examines all the functionalities of the application. Use case testing cover whole application.

    7. Question 7. What Is Early Testing?

      Answer :

      • Conducting testing as soon as possible in development life cycle to find defects at early stages of SDLC.
      • Early testing is helpful to reduce the cost of fixing defects at later stages of STLC.

    8. Question 8. When Do We Prepare Rtm (requirement Traceability Matrix), Is It Before Test Case Designing Or After Test Case Designing?

      Answer :

      It would be before test case designing. Requirements should already be traceable from Review activities since you should have traceability in the Test Plan already. This question also would depend on the organisation. If the organisations do test after development started then requirements must be already traceable to their source. To make life simpler use a tool to manage requirements.

    9. Question 9. What Is Negative Testing?

      Answer :

      Testing Software with negative approach to check if system is not “showing error when not supposed to” and “not showing error when supposed to”.

    10. Question 10. What Is Equivalence Partitioning Testing?

      Answer :

      Equivalence partitioning testing is a software testing technique which divides the application input test data into each partition at least once of equivalent data from which test cases can be derived.  By this testing method it reduces the time required for software testing.

Web Service Testing Tutorial

Apps Associates Manual Testing Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Web Service Testing Tutorial