Advanced Dot Net Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Advanced Dot Net Interview Questions & Answers

Are you good at Advanced Dot Net topics? Looking for a great career opportunity in Advanced Dot Net? Then we have provided you the complete set of Advanced Dot Net Interview Question and Answers along with the various jobs role .We have provided all level of expertise interview questions in our site. Advanced Dot Net jobs provides you a great career. There are numerous number of jobs in the various leading companies with the job roles like Dot Net Developer, Dot Net Developer - ASP/C#, Dot Net Azure Developer - MVC/ASP, Dot Net Trainer, Software Developer - Dot NET and many other roles too. To clear any job in the first attempt one should prepare well on all topics of Advanced Dot Net. For more details visit our site Wisdomjobs.com.

Advanced Dot Net Interview Questions

Advanced Dot Net Interview Questions
    1. Question 1. What Is .net?

      Answer :

      NET is an integral part of many applications running on Windows and provides common functionality for those applications to run. This download is for people who need .NET to run an application on their computer. For developers, the .NET Framework provides a comprehensive and consistent programming model for building applications that have visually stunning user experiences and seamless and secure communication.

    2. Question 2. How Many Languages .net Is Supporting Now?

      Answer :

      When .NET was introduced it came with several languages.
      VB.NET, C#, COBOL and Perl, etc.

    3. Question 3. What Is Code Access Security (cas)?

      Answer :

      Code access security (CAS) is part of the .NET security model that prevents unauthorized access of resources and operations, and restricts the code to perform particular tasks.

    4. Question 4. How To Manage Pagination In A Page Using .net?

      Answer :

      Using pagination option in DataGrid control is available in .NET. We have to set the number of records for a page, then it takes care of pagination by itself automatically.

    5. Question 5. What Is The Managed And Unmanaged Code In .net?

      Answer :

      The .NET Framework provides a run-time environment called the Common Language Runtime, which manages the execution of code and provides services that make the development process easier. Compilers and tools expose the runtime's functionality and enable you to write code that benefits from this managed execution environment. Code that you develop with a language compiler that targets the runtime is called managed code; it benefits from features such as cross-language integration, cross-language exception handling, enhanced security, versioning and deployment support, a simplified model for component interaction, and debugging and profiling services.

    6. Question 6. Differences Between Dataset.clone And Dataset.copy?

      Answer :

      • Clone - Copies the structure of the DataSet, including all DataTable schemas, relations, and constraints. Does not copy any data.
      • Copy - Copies both the structure and data for this DataSet.

    7. Question 7. What Is Portable Executable (pe)?

      Answer :

      The file format used for executable programs and for files to be linked together to form executable programs

    8. Question 8. What Is Serialization?

      Answer :

      Serialization is the process of converting an object into a stream of bytes. Deserialization is the opposite process, i.e. creating an object from a stream of bytes. Serialization/Deserialization is mostly used to transport objects (e.g. during remoting), or to persist objects (e.g. to a file or database).

    9. Question 9. What Is Garbage Collection?

      Answer :

      Garbage collection is a heap-management strategy where a run-time component takes responsibility for managing the lifetime of the memory used by objects. This concept is not new to .NET - Java and many other languages/runtimes have used garbage collection for some time.

    10. Question 10. What Is Code Access Security?

      Answer :

      Code access security (CAS) is part of the .NET security mode that determines whether or not a piece of code is allowed to run and what resources it can use while running.

    11. Question 11. What Is An Assembly?

      Answer :

      An assembly is the primary building block of .NET Framework applications. In .NET, every application is compiled into an assembly, which refers to a portable  executable (PE) file. The PE file can be either a dynamic Link library of an executable (.exe file).that contains the MSIL code of the compiled application. In addition to the MS11, an assembly also contains the files and resources necessary for the application, assembly metadata, and’ type metadata. An assembly stores the information about itself  such as the name, version number of the assembly, and security information, which Is called metadata. Ibis also o ceded the assembly metadata. The type metadata is the information about the types (classes, structures, interfaces, and enumerations) required for the assembly.

    12. Question 12. What Is Managed Code?

      Answer :

      Managed code is the code that Is executed directly by the CLR. The applications created by using managed code automatically have CLR services such as type Checking, security, and automatic garbage collection. These services Help provide platform and language independence for managed code applications. The CLR compiles the source code to MSIL, not machine code. This MSIL along with the metadata that describes the attributes, classes and methods of the code resides an assembly.

Asp.net Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

ASP.NET Tutorial