3D Animation Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

3D Animation Interview Questions & Answers

Looking for 3D Animation Jobs? Want to shift you carrier to 3D Animation? Then you’re at right place to land your dream job. 3D Animation is the procedure of producing three-dimensional moving images in a digital environment. Cautious manipulation of 3D models or objects is carried out within 3D software for exporting picture sequences giving them the illusion of animation or movement. There are various leading companies that offer job positions like 3D Animator, Motion Graphic Artist, Motion Graphic Designer, Animator, Senior 3D Animator, Concept Artist, 2D animation, Explainer Video Jobs, Web Designers, Graphics and Multimedia Designers, Three-D VFX Artist, Flash Animator, 3D Animator after effects, 3D Modeller, 3D Character Animator and many more. Want to know more about the 3D animator Interview Questions visit our website Wisdomjobs.com.

3D Animation Interview Questions

3D Animation Interview Questions
    1. Question 1. Explain Rigging?

      Answer :

      Creating a skeleton with joints that acts as a framework for the 3D character model. You set limits on the joints so they rotate in a convincing manner. When you animate the character, you will be posing the character via its joints using either forward or inverse kinematic techniques is called rigging.

    2. Question 2. Explain A Ambeant Acclusion?

      Answer :

      Ambient occlusion is a shading method used in 3D computer graphics which helps add realism to local reflection models by taking into account.

    3. Question 3. Explain Animation?

      Answer :

      Animation is the rapid display of a sequence of images of 2-D or 3-D artwork or model positions in order to create an illusion of movement.

    4. Question 4. Explain Meaning Of Multimedia?

      Answer :

      Which is the transfor information from one person to another person, that is called media.(eg: News paper, television, banners and etc..) Multi means combination of two or more. (eg:Text, image, audio, video, ..)

    5. Question 5. What Is Lighting?

      Answer :

      1. apparatus for supplying artificial light effects for the stage or a film 

      2.The LD also works closely with the stage manager on show control programming, if show control systems are used in that production. Outside of the theatre the job of a Lighting Designer can be much more diverse and they can be found working on rock and pop tours,corporate launches, art installation and on massive celebration spectaculars, for example the Olympic Games opening and closing ceremonies.

    6. Question 6. What Is Modeling And Texturing?

      Answer :

      Texturing means to cover a pattern design above any 3D surface Model.From one opolygon or surface objet to create a another shape our real life,s things.

    7. Question 7. What Is Texturing?

      Answer :

      Texturing refers to the process by which professional animators are able to produce astonishing details. This detailing may refer to detailing of a character or even the environment in which the character is placed. Detailing includes clothing, hair, eye colour, skin etc. in case of a character. In case of environmental texturing, it includes textures prepared for surrounding environment, from the surface of a table or chair, to clouds or forest in the background. Animators usually use photo shop in case of environmental texturing. For character detailing photo shop may be used although some animators may prefer soft wares like 'Z brush' which offer a much higher degree of detail.

    8. Question 8. What Is Difference Between Display Card And Graphic Card?

      Answer :

      Display card disply the screen in normal resolution and basic graphic. But graphic card will increase the resolution and graphic to highet level and gives best performance and best result.

    9. Question 9. What Is The First Movie That Used 2d Animation In Telugu Movie?

      Answer :

      tom & Jerry

    10. Question 10. What Is The Country That Started 3d Animation First?

      Answer :

      USA is the country that started 3d animation first

    11. Question 11. What Is The Use Of Animation?

      Answer :

      The use of animation : Nowadays animation using everywhere. we need animation for understanding difficult thing in simple way. animation used for entertainment. animation used for express our thinking, our feeling and our dream in real world through media. animation means moving pictures, sequence of images. through animation people learning lots of thing in the world.

      animation used for architecture to show the future house in virtual life. animation used in every field of educational, entertainment & lots of fields animation is a vast term to explain.

    12. Question 12. What Is The Need Of Multimedia Course?

      Answer :

      Multimedia finds its application in various areas including, but not limited to, advertisements, art, education, entertainment, engineering, medicine, mathematics, business, scientific research

      1)Multiple Job

      2)Improve your creative Knowledge

    13. Question 13. Define Miniature Effect ?

      Answer :

      Effects Created by producing small scale models and using close shots to create special effects.

    14. Question 14. What Is Frame?

      Answer :

      Key Frame or Frame is start and end point of a object with help of software to fill the action between them.

    15. Question 15. First Computer Animated Character?

      Answer :

      Nikolai Konstantinov created a Walking Cat

    16. Question 16. Full Form Of Cgi?

      Answer :

      Computer Generated Imagery

    17. Question 17. The First Fully Computer Generated Film?

      Answer :

      Toy Story

    18. Question 18. What Is Texture?

      Answer :

      It adds Surfaces, Colors  and details to 3D Models

    19. Question 19. Difference Between Bump Map And Normal Map?

      Answer :

      Bump Mapping only provides height whereas Normal Mapping provides height and angle.

    20. Question 20. What Is Motion Capture?

      Answer :

      The process of capturing human movements and transferring them to animals or other objects.


Face Book Twitter Google Plus Instagram Youtube Linkedin Myspace Pinterest Soundcloud Wikipedia

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Computer Graphics Tutorial