Utkal Grameen Bank Office Assistant Previous Paper | 43888

 
 

Utkal Grameen Bank Previous Question Paper

Utkal Grameen Bank is a Regional Rural Bank established on 1 November 2012 with the merger of Rushikulya Gramya Bank and Utkal Gramya Bank in terms of provisions of Regional Rural Banks Act 1976. The bank is sponsored by State Bank of India & is jointly Owned by the Government of India, Government of Odisha and SBI.

Knowing the Utkal Grameen Bank Previous Papers is the basic factor for every candidate before appearing for the online test. 

Sample Paper is Here...

1. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:

A. hackers.

B. spam.

C. viruses.

D. identity theft.

Ans : B

2. A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.

A. data mining

B. data selection

C. POS

D. data conversion

Ans : A

3. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.

A. Data

B. Point-of-sale (POS)

C. Sales

D. Query

Ans : B

4. A(n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.

A. PSS

B. POS

C. inventory

D. data mining

Ans : A

5. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal’s computer is an example of a law enforcement specialty called:

A. robotics.

B. simulation.

C. computer forensics.

D. animation.

Ans : C

6. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?

A. gathering data

B. processing data into information

C. analyzing the data or information

D. storing the data or information

Ans : C

7. ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animal’s movements.

A. POS

B. RFID

C. PPS

D. GPS

Ans : B

8. Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as:

A. robotics.

B. computer forensics.

C. simulation.

D. forecasting.

Ans : A

9. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be:

A. proprietary.

B. open.

C. experimental.

D. in the public domain.

Ans : A

10. ____________ is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometers.

A. Nanoscience

B. Microelectrodes

C. Computer forensics

D. Artificial intelligence

Ans : A

11. ____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.

A. Nanoscience

B. Nanotechnology

C. Simulation

D. Artificial intelligence (AI)

Ans : D

12. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.

A. A process

B. Software

C. Storage

D. Information

Ans : D

13. The name for the way that computers manipulate data into information is called:

A. programming.

B. processing.

C. storing.

D. organizing.

Ans : B

14. Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data.

A. present

B. input

C. output

D. store

Ans : B

15. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:

A. data.

B. output.

C. input.

D. the process.

Ans : B

16. Computers use the ____________ language to process data.

A. processing

B. kilobyte

C. binary

D. representational

Ans : C

17. Computers process data into information by working exclusively with:

A. multimedia.

B. words.

C. characters.

D. numbers.

Ans : D

18. In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:

A. eight bytes.

B. eight kilobytes.

C. eight characters.

D. eight bits.

Ans : D

19. The term bit is short for:

A. megabyte.

B. binary language.

C. binary digit.

D. binary number.

Ans : C

20. A string of eight 0s and 1s is called a:

A. megabyte.

B. byte.

C. kilobyte.

D. gigabyte.

 

Ans : B

 

 


Register/Login

New to Wisdom Jobs ? Register Now

All rights reserved © 2020 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status