Repco Bank Test of English Language Model Questions with answers | 7221

 
 

Directions (1-10) : Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error; the answer is (e) i.e. 'No Error'. (Ignore the errors of punctuation, if any).
1.  He was grateful (a) / to me for the help (b) / that I had extended for him (c) / in the hour of his need. (d) / No Error (e)

Ans : e

2.  While undergoing a (a) / strenuous workout, (b) / he suffered a massive heart attack (c) / but luckily survival. (d) / No Error  (e)

Ans : d

3.  Taking care of yourself  (a) / cannot be (b) / and should not be considered (c) / as a selfish thing. (d) / No Error (e)

Ans : b

4.  The smooth and easier (a) / we allow people to navigate (b) / through any device at any place (c) / in the world, the better. (d) / No Error (e)

Ans : a

5.   What really agonize them (a) / is the presence of (b)  / an unwanted and unscrupulous (c) / member on the panel. (d) / No Error (e)

Ans : d

6.  People express their expectations (a) / that their leaders should not  (b) / resorting to (c) / corrupt practices and nepotism, (d) / No Error (e)

Ans : c

7.  Asian culture will, (a) / sooner or later (b) / become international norm (c) / for entertainment industry. (d) / No Error (e)

Ans : d

8.  The business lobby wanted (a) / he to take over (b) / as the new Chairman (c) / of their coveted Board. (d) /  No Error (e)

Ans : b

9.  He thinks that (a) / a popular magazine would like to (b) / know what are other topics most (c) / no people's minds. (d) / No Error (e)

Ans : b

10.  We as the editors of (a) / a popular magazine would like to (b) / know what are other topics most (c) / on people's minds. (d) / No Error  (e)

Ans : c

Directions (11-15) :  Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them. (A)  It is a general term used to describe over 200 individual diseases.
(B)  The abnormal cells grow with-out any control, invade through normal tissue barriers and reproduce indefinitely.
(C)  The word "cancer" comes from Latin, meaning a crab.
(D)  These characteristics include development within any tissue of a malignant growth.
(E)  A tumour was called cancer because of swollen veins around the area resembling a crab's limbs.
(F)  These diseases progress differently over a period of time and share certain characteristics.

11.  Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ? (a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E    (ANS)

12.  Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ? (a) A
(b) B   (ANS)
(c) C
(d) D
(e) E 

13.  Which of the following should be the FOURTH  sentence after rearrangement ? (a) A
(b) B
(c) C
(d) D    (ANS)
(e) E 

14.  Which of the following should be the FIFTH  sentence after rearrangement ? (a) A     (ANS)
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these  

15.  Which of the following should be the SIXTH (LAST)   sentence after rearrangement ? (a) A
(b) B
(c) C
(d) D


Register/Login

New to Wisdom Jobs ? Register Now

All rights reserved © 2020 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status