XPointer Interview Questions & Answers

XPointer Interview Questions

Are you searching for job? Better job opportunities are ahead for all graduates. Top companies are looking to hire Fresh graduates and experienced professionals across functional areas and locations. Search and apply for suitable job positions on wisdom jobs. Don’t know how to prepare well for the job interviews. Confused about job interview questions and answers. Wisdom jobs interview questions page is meant for prospective job seekers who wish to seek relevant jobs on wisdom jobs. XPointer is a language which is used to identify the data within an Extensible Markup Language (XML) document which is on the basis of various properties like location of the document, character content, and attribute values. Following wisdom jobs XPointer job interview questions and answers is useful for preparing job interviews.

XPointer Interview Questions And Answers

XPointer Interview Questions
    1. Question 1. Which Xpointer Schemes Are Supported In This Release?

      Answer :

      The XPointer integration distributions support shorthand pointers.

      In addition, they bundle support for at last the following XPointer schemes:

      -- xmlns()
      -- element()
      -- xpath()

      - This is not a W3C defined XPointer scheme since W3C has not published an XPointer sheme for XPath. The namespace URI for this scheme is http://www.wisdomjobs.com/xml/namespace/xpointer . It provides for addressing XML subresources using a XPath 1.0 expressions.

    2. Question 2. How To Implement An Application-specific Xpointer Scheme?

      Answer :

      Implement org.CognitiveWeb.xpointer.ISchemeProcessor.

      The XPointer Framework is extensible. One of the very coolest things about this is that you can develop your own XPointer schemes that expose your application using the data model that makes the most sense for your application clients.

      For example: let's say that you have a CRM application. The important logical addressing units probably deal with concepts such as customers.

    3. Question 3. Define Server-side Xpointer?

      Answer :

      The XPointer Framework provides an authoritative and extensible interpretation of the semantics of fragment identifiers for XML media types. However, HTTP does NOT transmit the fragment identifier as part of the HTTP request.

    4. Question 4. How To Configure An Xpointer Processor?

      Answer :

      There is no required configuration for the XPointer Framework. The uberjar command line utility provides some configuration options. Applications configure individual XPointer processors when they obtain an instance from an appropriate XPointerProcessor factory method.

    5. Question 5. Which Characters Are Allowed In A Qualified Name?

      Answer :

      The prefix can contain any character that is allowed in the Name production in XML 1.0 except a colon. The same is true of the local name. Thus, there can be at most one colon in a qualified name -- the colon used to separate the prefix from the local name.

    6. Question 6. Define Xpointer Resources?

      Answer :

      You can use the XPointer Framework with non-XML resources. This is especially effective when your resource is backed by some kind of a DBMS, or when you want to query a data model, such as RDF, and not the XML syntax of a representation of that data model.

    7. Question 7. How You Can Install The Xpointer Processor?

      Answer :

      Download the latest "cweb-xpointer" release from SourceForge. This project uses Apache Maven and Java 1.4+, so you will need to install those as well.

      Normally you will also want to download one of the XPointer Framework integrations, such as the xpointer+dom4j or the xpointer+jdom package. These "integration packages" provide support for a specific XML Document model.

    8. Question 8. Define The Specification Of Xpointer?

      Answer :

      The part of the XLL specification that is concerned with identifying sections of documents so that they can be referenced in links or included in other documents.

    9. Question 9. How You Can Use Xpointer?

      Answer :

      In x pointer we use anchor tags to create hyperlinks. On the same lines we can create hyperlinks in an XML document using X pinter. With X pointer we can define two types of link : simple and extended. Simple links are links similar to HTML links and extended links are used for linking multiple resources together.

    10. Question 10. Define The Syntax Of Xpointer?

      Answer :

      We use XPointer to made hyperlink that point one or more parts in an XML document.means using XPointer we can made a hyperlink that point points to web page or bookmarks that are inside the web page by using #.

      Example:

      href="http://www.wisdomjobs.com/cdlist.xml#id('kate').child(4,item)"

      In the above example we use XPointer to point the fourth item in a list with a unique id "kate":

    11. Question 11. Define Xml Registry?

      Answer :

      An infrastructure that enables the building, deployment, and discovery of Web services. It is a neutral third party that facilitates dynamic and loosely coupled business-to-business (B2B) interactions.

    12. Question 12. How To Integrate Xpointer Into My Application?

      Answer :

      There are several ways to do this. The easiest is to use the uberjar release, which can be directly executed on any Java enabled platform. This makes it trivial to test and develop XPointer support in your applications, including server-side XPointer. The uberjar release contains a Java class org.CognitiveWeb.xpointer.XPointerDriver that provides a simple but flexible command line utility that exposes an XPointer processor.

    13. Question 13. Define Xpointer?

      Answer :

      • XPointer is an compact name of XML Pointer Language.
      • XPointer give facility hyperlink to point one or parts in an XML document.

    14. Question 14. Explain About Xml Signature?

      Answer :

      XML signature is recommended by w3c. It acts as a digital signature for XML documents. This technology is used by various technologies such as SAML, SOAP, etc.

    15. Question 15. What Characters Are Allowed In A Qualified Name?

      Answer :

      The prefix can contain any character that is allowed in the Name production in XML 1.0 except a colon. The same is true of the local name. Thus, there can be at most one colon in a qualified name -- the colon used to separate the prefix from the local name.

    16. Question 16. How Do I Install The Xpointer Processor?

      Answer :

      Download the latest "cweb-xpointer" release from SourceForge. This project uses Apache Maven and Java 1.4+, so you will need to install those as well. Normally you will also want to download one of the XPointer Framework integrations, such as the xpointer+dom4j or the xpointer+jdom package. These "integration packages" provide support for a specific XML Document model.

    17. Question 17. Can I Use A Relative Uri As A Namespace Name?

      Answer :

      Yes. However, such usage is deprecated, so you should never do it.

    18. Question 18. What Is Xml Registry?

      Answer :

      An infrastructure that enables the building, deployment, and discovery of Web services. It is a neutral third party that facilitates dynamic and loosely coupled business-to-business (B2B) interactions.

    19. Question 19. What Is Xpointer?

      Answer :

      The part of the XLL specification that is concerned with identifying sections of documents so that they can be referenced in links or included in other documents.

All rights reserved © 2020 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

XPath Tutorial