Workplace Fundamentals Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 5879 votes

Workplace Fundamentals Interview Questions and Answers

Are you a person with excellent communication skills, work ethics, flexibility, technical competency, ability to work in harmony with co workers then log onto www.wisdomjobs.com. Work Place Fundamentals test measures the candidate’s knowledge of workplace basics. It covers the knowledge and skills needed to function in any type of work place. This test is designed for anyone in the modern workforce and includes the following topics. Business Communication, Diversity, Employer Expectations, Human Resources, Legal issues for Employees, Personal Development, Planning and Scheduling and Security. employees who have positive employee experience typically have faith in organization's decision making and feel that they have value in organisation. So place yourself in different sectors by looking into WorkPlace Fundamentals job interview question and answers given below and increase your confidence levels before attending the final interview.

Workplace Fundamentals Interview Questions

Workplace Fundamentals Interview Questions
    1. Question 1. What Are Workplace Fundamentals?

      Answer :

      • Business Etiquette.
      • Dealing Effectively with Co-Workers.
      • Improving Productivity.
      • Managing Change.
      • Managing Time at Work.
      • Meetings That Work.
      • Presentation Skills.
      • Telephone Etiquette.
      • Writing Bank Correspondence.
      • Project Management Fundamentals.

    2. Question 2. What Are The Six Basic Rules Of Business Etiquette?

      Answer :

      Six Basic Rules of Business Etiquette :

      1. Promptness.
      2. Preparation.
      3. Appearance.
      4. Decorum.
      5. Email Formatting.
      6. Communication Appropriateness.

    3. Question 3. Why Is It Important To Have Etiquette?

      Answer :

      Etiquette is important because it implies polite behavior and helps to build relationships with people whether it is in the workplace or at a party. Etiquette is one way to show respect for other people and to request respect from other people.

    4. Question 4. What Are The Professional Etiquette?

      Answer :

      Professional etiquette is an unwritten code of conduct regarding the interactions among the members in a business setting. When proper professional etiquette is used, all involved are able to feel more comfortable, and things tend to flow more smoothly.

    5. Question 5. Define Business Etiquette?

      Answer :

      Expected behaviors and expectations for individual actions within society, group, or class. Within a place of business, it involves treating coworkers and employer with respect and courtesy in a way that creates a pleasant work environment for everyone.

    6. Question 6. What Is The Importance Of Business Etiquette?

      Answer :

      Demonstrating proper business etiquette allows a worker to maintain positive working relationships with colleagues and to build rapport with clients. It may also affect employment and promotion opportunities. Business etiquette is a set of manners and behaviors viewed as acceptable to people in a particular culture.

    7. Question 7. Explain Telephone Etiquette?

      Answer :

      Telephone etiquette is very important in that you are representing your department and the University. Remembering to use proper telephone etiquette, whether answering the phone or making phone calls, leaves callers with a favorable impression of you, your department, and Lehigh in general.

    8. Question 8. What Is The Presentation Skills?

      Answer :

      Presentation skills are the skills you need in delivering effective and engaging presentations to a variety of audiences. These skills cover a variety of areas such as the structure of your presentation, the design of your slides, the tone of your voice and the body language you convey.

    9. Question 9. What Are The Types Of Presentations?

      Answer :

      1. Informative.
      2. Instructional.
      3. Arousing.
      4. Persuasive.
      5. Decision-making.

    10. Question 10. Explain Informative Presentation?

      Answer :

      Keep an informative presentation brief and to the point. Stick to the facts and avoid complicated information. Choose one of the following organizational structures for an informative presentation:

      Time :

      • Explains when things should happen 
      • Works best with visual people or people who can see the overall organization or sequence of events
      • Use words like "first," "second," "third," to list order

      Place :

      • Explains where things should happen
      • Works best with people who understand the group or area you are talking about
      • Use words like "Region 1, 2, 3, or 4" to explain order

      Cause and Effect : 

      • Explains how things should happen
      • Works best with people who understand the relationship between events
      • Use phrases like "Because of _____, we now have to ______"

      Logical Order : 

      • Simply list items in their order of importance Works best with people who are accustomed to breaking down complex data into components inorder to digest the material

    11. Question 11. Explain Instructional Presentation?

      Answer :

      Your purpose in an instructional presentation is to give specificdirections or orders. Your presentation will probably be a bit longer,because it has to cover your topic thoroughly. In an instructional presentation, your listeners should come away with new knowledge or anew skill.

      • Explain why the information or skill is valuable to the audience
      • Explain the learning objectives of the instructional program

      Demonstrate the process if it involves something in which the audience will later participate using the following method:

        • Demonstrate it first without comment
        • Demonstrate it again with a brief explanation
        • Demonstrate it a third time, step-by-step, with an explanation
        • Have the participants practice the skill
      • Provide participants the opportunity to ask questions, give, and receive feedback from you and their peers
      • Connect the learning to actual use
      • Have participants verbally state how they will use it.

    12. Question 12. What Is A Persuasive Presentation?

      Answer :

      A persuasive speech is a specific type of speech in which the speaker has a goal of convincing the audience to accept his or her point of view. The speech is arranged in such a way as to hopefully cause the audience to accept all or part of the expressed view.

    13. Question 13. What Is An Informative Presentation?

      Answer :

      An informative speech is a fact-based speech intended to teach its audience about a specific topic.

    14. Question 14. Explain Your Purpose In Decision Making Presentation?

      Answer :

      Your purpose in a decision-making presentation is to move your audience to take your suggested action. A decision-making presentation presents ideas, suggestions, and arguments strongly enough to persuade an audience to carry out your requests. In a decision-making presentation, you must tell the audience what to do and how to do it.You should also let them know what will happen if the don't do what you ask.

      • Gain attention with a story that illustrates the problem.
      • Show the need to solve the problem and illustrate it with an example that is general or commonplace.
      • Describe your solution to bring a satisfactory resolution to the problem.
      • Compare/contrast the two worlds with the problem solved and unsolved.
      • Call the audience to action to help solve the problem and give them a way to be part of the solution.

    15. Question 15. What Is The Definition Of A Business Presentation?

      Answer :

      A presentation is the process of presenting a topic to an audience. It is typically a demonstration, introduction, lecture, or speech meant to inform, persuade, or build good will. The term can also be used for a formal or ritualized introduction or offering, as with the presentation of a debutante.

    16. Question 16. What Is The Meaning Of Productivity In The Workplace?

      Answer :

      The definition of workplace productivity as stated by the Department of Labour is "Productive workplaces are built on teamwork and a shared vision of where a business is heading. There's a willingness at all levels to keep learning and investing in skills.

    17. Question 17. What Is Meant By Productivity At Work?

      Answer :

      Worker productivity refers to the amount of output produced per work hour. In other words, the calculation is: Productivity = output / work hours.

    18. Question 18. What Are The Three Key Elements Of Productivity?

      Answer :

      Productivity boils down to three very straightforward things:

      • Motivation
      • Efficiency
      • Choices

    19. Question 19. What Is The Change Management Plan?

      Answer :

      A change management plan defines activities and roles to manage and control change during the execute and control stage of the project. Change is measured against the project baseline, which is a detailed description of the project's scope, budget, schedule, and plans to manage quality, risk, issues, and change.

    20. Question 20. What Is Meant By Change Management?

      Answer :

      Change management (CM) refers to any approach to transitioning individuals, teams, and organizations using methods intended to re-direct the use of resources, business process, budget allocations, or other modes of operation that significantly reshape a company or organization.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Workplace Civility Tutorial