Web Icons Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 5879 votes

Getting prepared for Web Icons job? Do not panic, we will guide you how and what to answer in your interview. If you are preparing for Web Icons job interview then go through Wisdomjobs interview questions and answers page. Web Icons are the one that we get to see in our mobile phones. These are the shortcut icon, website icon, tab icon and others. These icons will be associated with a particular website or page. These icons look small and simple. Developing these web icons is not a simple task. There are fewer openings for this job as this is not much popular and used in all organizations. Please have a look at Web Icons interview questions and answers page to win your interview.

Web Icons Interview Questions

Web Icons Interview Questions
    1. Question 1. What Is Web Icon?

      Answer :

      Web Icon is a symbol that is used to represent a specific action or a capability on a webpage. It is used in documents as well as applications.

    2. Question 2. How Can We Link The Font Library?

      Answer :

      We can link the font library in HTML head sections.

      Example:

      <head>  

         <link rel = "stylesheet"   

         href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/4.3.0/css/font-awesome.min.css">  

      </head>

    3. Question 3. What Are The Web Icons Fonts?

      Answer :

      Web Icons fonts are:

      • Font Awesome
      • Bootstrap Glyphicons
      • Google's Material Icons

    4. Question 4. What Are The Advantages Of Web Icons?

      Answer :

      There are following features of Web Icons:

      • It is easy to use.
      • We have to download only Library font files.
      • It helps to web developers to build an Icon.
      • All web icons used within <I> HTML tag.

    5. Question 5. How Can We Use Font Awesome Icons?

      Answer :

      We can use web icons by using HTML <i> element.

      Example:

      <html>  

         <head>  

            <link rel = "stylesheet"   

            href = "https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/4.3.0/css/font-awesome.min.css">  

         </head>  

          <body>  

            <i class = "fa fa-inr"></i>  

         </body>  

       </html>

    6. Question 6. How Can We Define The Font Awesome Icons Size?

      Answer :

      We can define the size of Icons by using following codes:

      Example:

      <html>  

      <head>  

            <link rel = "stylesheet"   

            href = "https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/4.3.0/css/font-awesome.min.css">  

           <style>  

               i.mysize{  

                  font-size: 10em;  

                       }  

            </style>          

         </head>  

         <body>  

            <i class = "fa fa-inr mysize"></i>  

         </body>  

          </html>

    7. Question 7. What Are The Icons Provide By Font Awesome?

      Answer :

      Font Awesome provides 519 Icons.

      There are some following categories:

      • Web Application Icons
      • Hand Icons
      • Transportation Icons
      • Gender Icons
      • File Type Icons
      • Spinner Icons
      • Form Control Icons
      • Payment Icons etc

    8. Question 8. What Are The Various Form Control Icons And Their Use?

      Answer :

      There are various from control icons:

      • <i class="fa fa-check-square custom"></i>
      • <i class="fa fa-check-square-o custom"></i>
      • <i class="fa fa-circle custom"></i>
      • <i class="fa fa-circle-o custom"></i>
      • <i class="fa fa-dot-circle-o custom"></i>
      • <i class="fa fa-minus-square custom"></i>
      • <i class="fa fa-minus-square-o custom"></i> etc.

    9. Question 9. What Are Material Icons?

      Answer :

      Material Icons are simple and support all modern web browsers. It is based on vector. It uses font (Library) class material-icons.

      Example:

      <head>  

         <link href = https://fonts.googleapis.com/icon?family=Material+Icons rel = stylesheet>

      </head>

    10. Question 10. How Many Icons Font Provided By Material?

      Answer :

      Material provides 519 icons, following are given below:

      • Action Icons
      • Alert Icons
      • AV Icons
      • Communication Icons
      • Content Icons
      • Image Icons
      • Maps Icons
      • Navigation Icons
      • Notification Icons
      • Social Icons
      • Toggle Icons etc.

    11. Question 11. What Is Bootstrap Glyphicons And How To Load The Font (library)?

      Answer :

      Bootstrap Glyphicons is a library of monochromatic icons. It provides 250 glyphs in font format. It is loaded the font with head HTML tag.

      Example:

      <head>  

         <link rel = stylesheet

         href = http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.4/css/bootstrap.min.css>  

      </head>

    12. Question 12. How Can We Define The Size Of Glyphicons Icons In Bootstrap?

      Answer :

      We can define the size of Glyphicons Icons in Bootstrap by using following codes:

      Example:

      <html>  

         <head>  

            <link rel = "stylesheet" href = <link rel = "stylesheet"   

            href = "http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.4/css/bootstrap.min.css">  

            i.mysize {font-size: 6em;}  

         </head>  

         <body>  

            <i class = "glyphicon glyphicon-tree-deciduous mysize"></i>  

         </body>  

      </html>

    13. Question 13. What Are The Types Of Material Social Icons And Its Use?

      Answer :

      There are following types of Material Social Icons:

      • <i class="material-icons custom">cake</i>
      • <i class="material-icons custom">group</i>
      • <i class="material-icons custom">public</i>
      • <i class="material-icons custom">school</i>
      • <i class="material-icons custom">share</in> etc

    14. Question 14. How Can We Use Payment Icons By Using Font Awesome?

      Answer :

      We can use payment icons by using Font Awesome:

      • <i class="fa fa-cc-visa custom"></i>
      • <i class="fa fa-cc-paypal custom"></i>
      • <i class="fa fa-cc-mastercard custom"></i>
      • <i class="fa fa-cc-discover custom"></i>
      • <i class="fa fa-cc-jcb custom"></i>
      • <i class="fa fa-cc-stripe custom"></i> etc.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Web Icons Tutorial