W3 Css Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

W3 Css is the Cascading Style Sheet defined by W3 schools used in the formatting of the font. It applies font to every single word. Using it the same rule can be applied to every other field. Instead of changing every word just changing the rule defined in css file will change the output. It is used in creating beautiful, faster, responsive websites. Having experienced in css is very helpful in giving preference to you. There are number of positions available across all the locations. Wisdomjobs focus on providing interview questions and answers to help you in clearing the interview with ease. W3 Css interview questions and Answers are useful to attend job interviews and get shortlisted for job position. Check out interview questions page to get more information.

W3 Css Interview Questions

    1. Question 1. What Is W3.css?

      Answer :

      W3.CSS stands for Cascading Style Sheet. It is developed by w3schools.com. It is used to create faster, beautiful and responsive websites.

    2. Question 2. What Are The Features Of W3.css?

      Answer :

      W3.CSS features are:

      • It is in-built responsive designing.
      • It provides standard CSS.
      • It is inspired by Google Material Design.
      • It is free to use.

    3. Question 3. What Are The Techniques To Use W3.css?

      Answer :

      There are two techniques to use W3.CSS.

      Local Installation: We can download the W3.CSS file on our local machine and include it in to HTML.

      CDN Based Version: We can include the W3.CSS file into our HTML code directly from the CDN (Content Delivery Network).

    4. Question 4. What Are The Classes Of W3.css Container?

      Answer :

      There are various classes of w3.CSS container:

      • W3-container
      • W3-red
      • W3-border
      • W3-teal etc

    5. Question 5. What Are The Classes To Create A Responsive Design?

      Answer :

      There are following classes to create responsive designs that are listed table:

      • W3-half: It is used to sets the container to 1/2nd of the window.
      • W3-third: It is used to sets the container to 1/3rd of the window.
      • W3-quarter: It is used to set the container to 1/4th of the window.
      • W3-col: It specifies a column in a 12 column grid.
      • W3-row: It specifies padding-less container to be used for responsive classes.

    6. Question 6. How Can We Use Subclasses In W3.css?

      Answer :

      We can use subclasses by using following step:

      <div class="w3-row">  

         <div class="w3-col s2 m4  l3">  

            <p>This text will use 2 columns on a small screen, 4 on a medium screen, and 3 on a large screen.</p>  

         </div>  

      </div>

    7. Question 7. What Are The W3.css Form Classes?

      Answer :

      The following W3.CSS form classes are given below:

      • W3-group: It represents a bordered container that is used to group a label and input.
      • W3-input: It is used to create awesome input control.
      • W3-label: It is used to create awesome label.
      • W3-checkbox w3-checkmark: It is used to create awesome checkbox and radio button.

    8. Question 8. How Can We Create W3.css Buttons?

      Answer :

      We can create W3.CSS buttons by using given step:

       <body class="w3-container">   

          <button class="w3-btn">Click Me</button>  

          <a class="w3-button">Link</a>  

          <a class="w3-btn-floating-large">+</a>  

          <a class="w3-btn-floating">+</a>  

      </body>

    9. Question 9. What Is Model Dialog In W3.css?

      Answer :

      In W3.CSS modal dialog is used to display a customizable model dialog box instead of the JavaScript alert. It uses w3-row and W3-col style classes.

    10. Question 10. What Are The Classes Of W3.css Cards?

      Answer :

      There are various classes of W3.CSS card:

      • W3-card
      • W3-card-2
      • W3-card-4
      • W3-card-8
      • W3-card-12

    11. Question 11. What Are The Various Table Classes In W3.css?

      Answer :

      There are various table classes in W3.CSS:

      • W3-table: It represents a basic table without any border.
      • W3-striped: It is used to display a stripped table.
      • W3-bordered: It is used to draw a table with a border across rows.
      • W3-card: It is used to draws a table as a card.

    12. Question 12. What Are The Uses Of W3.css Image Classes?

      Answer :

      W3.CSS image classes are used to display the different type of style.

      The following image classes are given below:

      • W3-image: It is used to represent a basic style image without any border.
      • W3-circle: It is used to create circle image.
      • W3-title: It is used to display the text over an image.
      • W3-card: It is used to create an image as a card.

    13. Question 13. What Are The W3.css Icon Libraries?

      Answer :

      W3.CSS icon libraries are:

      • Font Awesome Icons
      • Google Material Icons
      • Bootstrap Icons

    14. Question 14. How Can We Create Navigation In W3.css?

      Answer :

      We can create navigation in W3.CSS by using nav classes.

      Example:

      <body class="w3-container">   

       <nav class="w3-topnav w3-red">  

               <a href="#">Home</a>  

               <a href="#">Overview</a>  

            </nav>  

      </body>

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial