V Block Interview Questions & Answers

V Block Interview Questions

V Block Interview Questions And Answers

V Block Interview Questions
    1. Question 1. What Is The Use Of V-blocks?

      Answer :

      V-Blocks are generally used for cylindrical work pieces to check their roundness and for marking centres. V-blocks are like precision metalworking jigs which are used to hold work pieces. These are available in market with wide range of varieties.

    2. Question 2. What Is The Bearing Area Of V-blocks?

      Answer :

      Vee-Blocks have bearing area of greater than or equal to 20%. V-blocks are used for inspection and workshop purposes. A small groove is present at the bottom of the ‘V’. They are used with screw clamps for holding the work.

    3. Question 3. What Is The Summarization Accuracy Of Vees In V-blocks?

      Answer :

      V blocks have summarization accuracy of 0.002 mm per 20 mm length in Vs and straightness accuracy is ±0.01 mm per 20 mm length.

    4. Question 4. Who Is Vce?

      Answer :

      VCE, formed by Cisco and EMC with investments from VMware and Intel, accelerates the adoption of converged infrastructure and cloud-based computing models to deliver extraordinary efficiency and business agility. VCE solutions are available through an extensive partner network, and cover horizontal applications, vertical industry offerings, and application development environments, allowing customers to focus on business innovation instead of integrating, validating, and managing IT infrastructure.

    5. Question 5. What Is Vblock?

      Answer :

      VCE Vblock Systems provide seamless integration of Cisco UCS compute, EMC storage, Cisco Nexus networking and VMware virtualization technologies with unified management and end-to-end support to accelerate infrastructure deployment and dramatically reduce the cost of IT.

    6. Question 6. Where Have Vce Vblock Systems Been Adopted?

      Answer :

      VCE Vblock Systems are at the core of more than 1,000 enterprises and service providers including:

      • 8 of the top 10 worldwide telecom companies
      • 7 of the top 10 US hospitals
      • 5 of the 10 largest banks worldwide with 2,000+ deployed systems worldwide.

    7. Question 7. What Is The Vblock Ready Certification Program?

      Answer :

      VCE developed the Vblock Ready certification to assure that solutions from technology partners have been tested and certified on Vblock Systems. The certification requires a comprehensive test that ensures the joint Vblock solution meets all entrance, integration, and interoperability criteria and is ready for a seamless deployment.

    8. Question 8. What Does The Vblock Ready Certification Testing Entail?

      Answer :

      This process consists of a comprehensive set of tests that validate a solution’s ability to run on Vblock™ Systems under normal operating conditions and failure scenarios. 

      Criteria for certification include:

      • Must be virtualized using the currently supported VMware hypervisor.
      • Functions as designed and advertised.
      • Must not interfere with the functional aspects of Vblock Systems.
      • Must not adversely impact performance of Vblock Systems.
      • Must adhere to industry best practices surrounding patch maintenance and release strategies.
      • Must run on all versions of Vblock Systems.

    9. Question 9. What Combined Benefit Does The Joint Pernixdata-vce Vblock Solutions Provide?

      Answer :

      The combination of VCE Vblock Systems, the world’s most advanced converged infrastructure, with PernixData FVP software, the industry’s premier platform for I/O acceleration, yields optimal virtual machine performance, cost-effective scalability, and minimized Total Cost of Ownership (TCO).

    10. Question 10. What Use Cases Are Ideal For The Joint Pernixdata-vce Vblock Solution?

      Answer :

      Rather than grossly over provisioning the virtual desktop infrastructure (VDI) to provide adequate performance during brief periods of peak usage (e.g. boot storms, anti-virus updates), a streamlined architecture enabled by PernixData FVP software and VCE Vblock Systems can cost-effectively provide end users with a consistent and high quality user experience.

      With many database environments unable to benefit from infrastructure consolidation enabled by virtualization due to concerns about performance, database sprawl is a real problem in today’s data center. This proliferation of equipment creates both a management nightmare and imposes exorbitant licensing costs. With PernixData FVP software and VCE Vblock systems delivering unprecedented database performance, robust service availability and industry leading data management capabilities, any and all databases may now safely be virtualized to introduce new levels of operating efficiencies.

      For example, a leading financial services organization deployed PernixData FVP software with VCE Vblock System 720 as part of their next-generation compute cloud architecture and now sees the following results:

      • 137,000 IOPS per Host (avg.)
      • 0.4 ms Latency (avg.)
      • 1,210 MB/s Throughput per Host (avg.)

      This enabled Th em to make database virtualization a reality, reduced reliance on custom hardware platforms, and allowed them to support high performing application containers like Docker and TIBCO SilverFarbric all from within their private cloud.

    11. Question 11. Which Vce Vblock System Is Certified?

      Answer :

      The Vblock Ready certification with PernixData FVP software is applicable to all Vblock Systems.

    12. Question 12. Is Pernixdata Fvp Software Only Applicable To New Vce Vblock System Deployments?

      Answer :

      Installed directly into the VMware ESXi kernel as a signed vSphere Installation Bundle (VIB), deploying PernixData FVP software doesn’t require application rewrites, VM configuration changes or host reboots. Hence, this non-disruptive process can be applied to both new and existing Vblock deployments.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2020 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial