Tibco Business Events Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Tibco Business Events Interview Questions & Answers

Searching for a Tibco Business Events job? If you are an expert in TIBCO then this is for you. Do not worry, we’ve a right answer for your job interview preparation. If you are preparing for Tibco Business Events job interview, we will help you in clearing the interview through Wisdomjobs interview questions and answers page. Tibco Business Events are events that are taken out from the information that is being passed by applying certain business rules. Moreover Business Events are used for event processing. Many features are part of it like forward chain rule processing. They are used in creating fraud detection applications and more. Below are the Tibco Business Events interview questions and answers which makes you comfortable to face the interviews:

Tibco Business Events Interview Questions

Tibco Business Events Interview Questions
    1. Question 1. What Is Tibco Be And Why It Is Used?

      Answer :

      TIBCO BE is a well known software system for processing complex business events to draw useful meanings from them to better predict the business changes and to take proper actions accordingly.

    2. Question 2. What Is The Role Of Channels And Destinations In Tibco Be?

      Answer :

      Channels are resources which are used to enable connectivity and communication between TIBCO BE and other sources like JMS sources, RV sources or HTTP sources.

      Destinations are defined within a channel and they specify the source and sink for the message.  For example, when you create a destination for a JMS Channel; it contains details about the destination queue name, delivery mode etc.

    3. Question 3. How Events Are Generated In Tibco Be?

      Answer :

      Event instances get created based on the messages coming as input from the channels.

    4. Question 4. What Are Rules And How Tibco Be Rules Work?

      Answer :

      In TIBCO BE, Rules specify the actions that need to be taken based on certain conditions. Rules are triggered based on events when conditions are met.

    5. Question 5. What Is Difference Between Rule Functions And Virtual Rule Functions?

      Answer :

      Rule Functions are the functions written in Rule Language with complete body while Virtual Rule Functions are like interfaces without body.

      Body implementation of Virtual Rule Functions is made through decision tables instead.

    6. Question 6. What Is The Relationship Between Decision Tables And Virtual Rule Functions?

      Answer :

      Decision tables are the body implementation of Virtual Rule Functions. A Virtual Rule Function can have one or more decision tables for its body implementation.

    7. Question 7. What Is Rms And Why It Is Used?

      Answer :

      Rule Management Server (RMS) is a component of Business Events, which manages decision projects and provides a mechanism for approval. It also provides user authentication, decision project authorization, and other project management features. Decision Manager communicates with Rules Management Server to check out decision projects, update local copies of decision tables, and commit changes. RMS users can then approve or reject those changes.

    8. Question 8. How Can We Prioritize And De-prioritize Rules For An Event?

      Answer :

      For a certain event, we can have multiple rules available. The Priority value of any rule decides the sequence in which rules are triggered. A value closer to 1 means higher priority.

    9. Question 9. Describe The Purpose And Usage Of Tibco Be Concepts?

      Answer :

      Concepts are created to hold the properties of any entity. Normally, information from the Events is used to create instances of the Concepts in the Rules and Rules Functions.

    10. Question 10. What Is Event Preprocessor And Why It Is Used?

      Answer :

      Event Preprocessor is basically a Rule Function. This rule function is used to process the incoming messages before they are converted into Events.

    11. Question 11. Why Scorecards Are Used In Tibco Be?

      Answer :

      Scorecard is a type of concept in BE. Scorecard acts same as a static variable in any programming language with project wide scope and having only single instance. Scorecards are used in order to track or store such information which has to be used throughout the inference agent.

    12. Question 12. Describe The Flow Of Messages In Tibco Be?

      Answer :

      • Messages are received through Channels with specified destinations.
      •  Event Preprocessor is executed first (if it exists in the project).
      • Incoming message is converted to an event.
      • Rules are triggered based on event.

    13. Question 13. What Is Cdd And What’s Its Significance?

      Answer :

      CDD (Cluster Deployment Description) is an XML file which contains all required information about deployment of a TIBCO BE project.

    14. Question 14. How We Can Integrate Tibco Bw With Tibco Be?

      Answer :

      Based on the type of channel configured in TIBCO BE, you can send messages from TIBCO BW and receive the responses. For example, If TIBCO BE has JMS Channel configured, you can send JMS messages to the specified destination from TIBCO BW using Send JMS Message activity and then you can receive a response as well using Receive JMS Message activity.

      Similarly, you can communicate for HTTP, SOAP, RV or any other types of channels as well from TIBCO BW.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Business Communications Tutorial