Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL) Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL) Interview Questions & Answers

Need job search assistance in SMIL job search? Looking for a better career opportunity on your skill set?  Finding a suitable job is tough task. But we made it easy with our expertise career solutions and great career options. Search and apply jobs on wisdom jobs for a perfect career matching your education and skill set. Have a suitable career option to match your experience and salary levels. Synchronized Multimedia Integration Language is a World Wide Web Consortium useful for Extensible Markup Language markup language to perform multimedia presentations. Wisdom jobs career edge has built interview questions and answers to help job seekers.  Various part time and full time SMIL jobs are available on wisdom jobs for the prospective job candidates. Have a look at Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL) job interview questions and answers for better interview preparation.

Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL) Interview Questions

Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL) Interview Questions
    1. Question 1. What Is Smil?

      Answer :

      • SMIL stands for Synchronized Multimedia Integration Language.
      • SMIL is an XML-based language which allows to write interactive multimedia presentations.
      • It is easy to describe the layout on spatial layout.
      • It has features to set the timings of the presentation.
      • The presentations can be synchronized with a specific time.

    2. Question 2. What Is The Use Of Smil?

      Answer :

      SMIL is used for the following purposes:

      • To create internet presentations.
      • To represent presentations with multiple file types.
      • Many files can displayed at the same time.
      • Multiple web servers can display SMIL presentations
      • SMIL contains action button to control the presentations.
      • SMIL has functions to set the duration and the sequence of the presentation.

    3. Question 3. Give An Example Of Smil File?

      Answer :

      • SMIL files are written using a text editor.
      • A compatible SMIL player is needed such as Ambulant Player.
      • SMIL have <head>, <body> and <layout> tags.
      • <layout> tag is used specify the size and background color of the presentation.

      Following code snippet is an example of SMIL:

      <head>
      <layout>
      <topLayout width="640px" height="480px" backgroundColor="#FFFFFF" 
      open="whenActive" close="whenNotActive"/>
      </layout> 
      </head>

    4. Question 4. Explain About Smil Code Writing In Html?

      Answer :

      • The HTML+SMIL profile allows to integrate a subset of SMIL specification with HTML.
      • It has SMIL modules for supporting animation, objects, content control, and timing.
      • SMIL features are directly integrated with HTML and CSS.
      •  SMIL can be used to manipulate HTML and CSS features.
      • SMIL modules can be implemented using document definition and / or schema

    5. Question 5. How To Add References In Smil?

      Answer :

      A time namespace should be defined to use SMIL in HTML.

      The process is:

      1. Add <?import> element in <HTML> tag definition to add time name space.
      2.  Define a ‘time’ class to add SMIL attributes to standard HTML elements.
      3. This is done by <html xmlns:time="urn:schemas-microsoft-com:time">
      4. To define the class "time" add a <style> element.
      5. This is done by
        <head>
        <?import namespace="time" implementation="#default#time2">
        <style>.time {behavior: url(#default#time2)}</style>

    6. Question 6. How To Add Smil Elements?

      Answer :

      • Add a prefix and class attribute to the SMIL elements.
      • This executes SMIL presentation in HTML.

      Following example perform the task:

      <time:seq repeatCount="indefinite">
      <img class="time" src="image1.jpg" dur="3s" />
      <img class="time" src="image2.jpg" dur="3s" />
      </time:seq>

    7. Question 7. Explain About Xhtml + Smil?

      Answer :

      • The integration of XHTML and SMIL allows to write valid XHTML code.
      • Timing, animation, transition can be added to the web pages.
      • The layout functionality is provided by XHTML / CSS
      • The linking module functionality is provided by XHTML 
      • The XHTML is the host language for providing structure module for SMIL.
      • Meta information is also available with XHTML.
      • The above modules are integrated by XHTML in SMIL.

    8. Question 8. What Is Use Of Clipbegin And Clipend?

      Answer :

      • Internal timing marks to playback begin and end is specified by clipBegin and clipEnd attributes of a clip.
      • These attributes allows to play a part of a clip which has an internal timeline, like video/audio.
      • Static or group clips will not be effected by clipBegin and clipEnd attributes.
      • Following is an example :
        <video src="myvideo.rm" clipBegin="10s" clipEnd="50s"/>
      • In the above example, the clip starts playing at 10 second mark and ends when it reaches 50 seconds. The total play is for 40 seconds.

    9. Question 9. How To Specify The Duration?

      Answer :

      • The dur attribute is used to specify the time span for the clip / image.
      • Following example plays the clip for 40 seconds.<video src="myvideo.rm" dur="40s"/>
      • When the duration of the video is less than 40 seconds, the last frame of the video appears frozen on the screen, until the duration elapses.
      • The duration can be specified by number of minutes also.
      • Following example specifies the image to appear for 5 minutes onscreen.
        <img src="myimage.gif" dur="5min"/>

    10. Question 10. List The Smil Timing Elements And Attributes?

      Answer :

      SMIL timing Elements:

      • <excl> Specifies elements that are to be exclusively displayed 
      • <par> Specifies elements that are to be displayed in parallel 
      • <seq> Specifies elements that are to be displayed in a sequence 

      SMIL timing Attributes:

      • begin - Specifies the delay before the display of the element 
      • dur - Specifies the duration for the display 
      • endsync - Synchronizes the stopping of parallel elements 
      • repeatCount - Specifies the number of repetitions for the display

    11. Question 11. What Are The Media Elements In Smil?

      Answer :

      Following are the SMIL Media Elements:

      • <animation> - Element for an animation 
      • <audio> - Element for an audio clip 
      • <brush> - Element for a brush 
      • <img> - Element for an image 
      • <param> - Element for a parameter
      • <ref> - Element for a generic media reference 
      • <text> - Element for a text 
      • <textstream> - Element for a textstream 
      • <video> - Element for a video

    12. Question 12. What Is Transition Effect?

      Answer :

      • Time transition occurs, once the clip starts or stops playing.
      • The clip appears when it starts playing, while not using trasition effect.
      • Based on the fill attribute, it disappears when the clip stops playing.
      • Transition effects makes the transition visually compels.
      • The clip may fade from a solid color.

    13. Question 13. Describe About Transition Effects And Timelines?

      Answer :

      • By default, every transition lasts for one second of time.
      • Transition can last for a fixed length of time, by using transition timelines.
      • The effects are not applied to the presentation timeline.
      • The transition would effect the timeline, if it is applied to the beginning of the clip.
      • A 5-second transition would not be effected, if the clip occurs during the last 5 seconds time.

    14. Question 14. Describe About Transition Effects And Layouts?

      Answer :

      • The transition effects may be applied to any visual clip irrespective of the layout.
      • The area that is covered during a clip’s play is treated as its background.
      • The background can be a region color or clip in another region or a clip in the current region.
      • The transition effect introduces the clip over, or removes the clip from its background.
      • Hence, all the clips may not be the same size.

    15. Question 15. Explain About Transition Effects And Animations?

      Answer :

      • Transitions are different from SMIL animations.
      • Transition effect occurs when a clip starts or stops.
      • Animation effects while a clip plays.
      • Same presentation can have both transition and animations.
      • Both transition and animation can be applied to the same clip. The definitions of them are separate.

    16. Question 16. List The Media Attributes Of Smil?

      Answer :

      Every SMIL document, every object should be included with a reference URL from src attribute.

      • The attribute type defines the media type.
      • erase - Specifies the behavior of the element after completion of timing.
      • src - Specifies the source of a media object. 
      • type - Specifies the type of the media.

    17. Question 17. What Is <audio> Element In Smil?

      Answer :

      The <audio> element defines a specific reference for an audio object.

      Following example illustrates the element:

      <html xmlns:t="urn:schemas-microsoft-com:time">
      <head>
      <?import namespace="t" implementation="#default#time2">
      </head>
      <body>
      <t:audio src="dance.wav" repeatCount="indefinite" type="wav" />
      </body>
      </html>

    18. Question 18. What Is <video> Element In Smil?

      Answer :

      The <video> element defines a specific reference for a video object.

      Following example illustrates the element:

      <html xmlns:t="urn:schemas-microsoft-com:time">
      <head>
      <?import namespace="t" implementation="#default#time2">
      </head>
      <body>
      <t:video src="http://www.mysite.com/about/vap_windows_check.wmv"
      repeatCount="indefinite" type="wmv" />
      </body>
      </html>

      **** In the src attribute specify any website name.

    19. Question 19. Why Are The Fines So High In Smil?

      Answer :

      Fines are intended as an incentive for you to bring things back to us in time, not because we really think the item is all that valuable, but because there may be a class of 30 students waiting impatiently for the item to show up.

    20. Question 20. Can I Use My Own Material In Smil?

      Answer :

      No problem. We'll loan you a pair of headphones if you need them. There is a problem with using your own CD-ROMs on the multimedia machines, though. We cannot allow this since the software usually requires some installation on the hard drive.

    21. Question 21. Can I Edit A Smil File Created By Preview Navigator?

      Answer :

      You can edit a SMIL file created by Preview Navigator. By using SMIL Scenario Creator, you can change the size and/or position of main video and/or indexed image sequence, and you can add other media to a SMIL file created by Preview Navigator. However, you cannot reorganize RealPix file (indexed images, button images) and RealText file (timecode, captions); you need to use Preview Navigator Trimmer for that purpose.

    22. Question 22. Can I Arrange A Multichannel Live Streaming?

      Answer :

      You can arrange multichannel live streaming. You need to create a layout for multichannel by SMIL Scenario Creator, and specify stream names via RealServer as file names. You can enjoy the multichannel live streaming very easily.

    23. Question 23. How Can I Play A Smil File?

      Answer :

      You can play a SMIL file by using the RealPlayer.

    24. Question 24. How Can I Stream A Smil File?

      Answer :

      You can stream a SMIL file via RealServer. You should upload a created SMIL file on RealServer, and in player side, for example, you should enter a location such as "rtsp://server.org/smil/sample.smi", then you can play a streaming SMIL file.

    25. Question 25. Can I Play A Smil File On Windows Media Player?

      Answer :

      Windows Media Player does not support SMIL. Currently RealPlayer and QuickTime Player can play a SMIL file.

    26. Question 26. How Do You Implement Push With Flex Data Services?

      Answer :

      Using Blaze DS Server & LCDS

    27. Question 27. What Are The Methods Called When A Ui Component Is Intialized?

      Answer :

      All components dispatch the following events that let you specify ActionScript to initialize a component:

      preInitialize: Dispatched when a component has been created in a rough state, and no children have been created.

      initialize: Dispatched when a component and all its children have been created, but before the component size has been determined.

      creationComplete: Dispatched when the component has been laid out and the component is visible (if appropriate).

    28. Question 28. Can You Write To The File System From Flex?

      Answer :

      import flash.filesystem.*;
      private var stream:FileStream;
      private function saveFile():void{
      var file:File = File.desktopDirectory.resolvePath("HelloWorld.txt");
      var stream:FileStream = new FileStream()
      stream.open(file, FileMode.WRITE);
      var str:String = "Congratulations on your 1st file, Rich Tretola - EverythingFlex.com";
      stream.writeUTFBytes(str);
      stream.close();
      mx.controls.Alert.show("File has been saved to " + file.nativePath, "Notice");

    29. Question 29. What Is A Drag Manager In Adobe Flex Actionscript?

      Answer :

      The Flex Drag and Drop Manager lets you select an object, such as an item in a List control, or a Flex control, such as an Image control, and then drag it over another component to add it to that component.

    30. Question 30. How Do We Call Javascript From Flex Actionscript?

      Answer :

      Using the ExternalInterface API to access JavaScript from Flex and Using the navigateToURL() method in Flex. The navigateToURL() method is in the flash.net package

      flash.external.ExternalInterface.call(function_name:String[, arg1, ...]):Object;

      navigateToURL(request:URLRequest, window:String):void

Multimedia Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

MULTIMEDIA Tutorial