Svn Subversion Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Svn Subversion Interview Questions & Answers

Do you like to switch your career? Here's our recommendation on the important things to need to prepare for the job interview to achieve your career goals in an easy way. Svn Subversion is the shortly referred as svn, which is a software versioning and revision control system. In general, developers work on assignments and upload their work into svn and for any changes. Candidate should have good command on all activities to be done. There is huge demand for jobs related to Svn Subversion anywhere. One can check the availability of the job across cities including Mumbai, Delhi, Bangalore, Pune and Hyderabad. Follow Wisdomjobs page for Svn Subversion job interview questions and answers page to get through your job interview successfully.

Svn Subversion Interview Questions

Svn Subversion Interview Questions
    1. Question 1. What Exactly Is Svn?

      Answer :

      Open source version control system (VCS) which is in the short referred to as SVN, specifically designed for tracing all the modifications that have taken place to the source code of your design or files. SVN is a source which is utilised to direct all the files and folders and all the recent modifications which have happened in these files. SVN helps us to keep a complete track of the changes done by any person or by yourself onto the files.

    2. Question 2. List Out What All Things Should Be Stored In Svn Repository?

      Answer :

      • Source Code
      • Mysql Queries
      • Database Updates
      • Project regarding important files
      • Product Documents
      • Minutes of Meting and Imp Email

    3. Question 3. Difference Between Svn Commit And Svn Update?

      Answer :

      SVN commit: Push (upload) the local changes to Repository.

      SVN Update: Get (download) the Repository changes files to local system.

    4. Question 4. What Is Use Of Revert In Svn?

      Answer :

      Revert your local changes.

      It have two types:

      1. Local Revert: It will delete all changes from files which you made after updates and before commit.
      2. Repo Revert: Upload the changes to previous Repo.

    5. Question 5. List Out All The Command Prompts Used In The Svn?

      Answer :

      SVN has a quite long list of commands prompt out of which few are considered to be most effective and are regularly used in performing different operations in this system.

      Some of the most commonly used common prompts in SVN are:

      • Revert
      • Import
      • Checkout
      • Commit
      • Update
      • Copy

      Beside these command prompts SVN has also the presence of other set of commands which are handy for different set of operations.

    6. Question 6. How To Delete File From Svn Repo?

      Answer :

      svn delete filename

    7. Question 7. What Is The Use Of Tortoisesvn?

      Answer :

      TortoiseSVN is a Subversion client, implemented as a Microsoft Windows shell extension, that helps programmers manage different versions of the source code for their programs. It is a free software released under the GNU General Public License.

    8. Question 8. How To List The Entire Cos By A User In Different Jobs Through A Single Command?

      Answer :

      • ct lsco -me
      • this gives all checked out files by a user
      • ct lsco -avobs -cview -me
      • List all files checked out to all views by a user

    9. Question 9. Describe About Different Best Practices For Svn?

      Answer :

      Some of the best practical approaches which are the best fit for SVN if effectively followed include:

      • The very first thing to be taken care of while working with the SVN is that make use of your own local space in order to perform any function in the SVN.
      • Secondly while working on SVN platform it is highly advisable to commit to all the autonomous changes no matter how small the changes may be. 
      • Making use of the comment option will be of a great help for the team to know what are the changes are done and why by just going through the comment section. 
      • The best approach in SVN is to validate all the set of files you are committing, you actually changed and it is always advisable to keep a copy of the update whenever you proceed to commit to the report.

    10. Question 10. Tell Us About All The Elements That Should Be Stored In The Svn Repository?

      Answer :

      SVN repository can be used for storing all the existing changes and files which are present in the branches of the existing system. 

      Here below is the list of all the things which are stored in the SVN repository:

      • MySQL Queries
      • Project regarding important files
      • Product Documents
      • Database Updates
      • Minutes of Meting and Imp Email
      • Source Code

    11. Question 11. Explain About The Concept Of Synchronizing With The Repository & Tell Us About The Disparity Between Synchronizing And Update?

      Answer :

      The term synchronizing with the repository simply relates to the procedure of updating your local workspace with all the changes which have been committed by the other members of your team.

      This is totally different from the concept of Update as Merge is a function that can be performed manually for the merge conflicts by simply using this.

    12. Question 12. What Is The Command To Create A New Directory Under Version Control?

      Answer :

      Command to create a new directory under version control includes

      Svn mkdir directory

      Svn mkdir http://url/directory

    13. Question 13. Mention How You Can Import Your Existing Directory Into The New Repository?

      Answer :

      The command you will use to import your existing directory into the new repository you have to write

      Svn import/home/my surface/programming 

      file:///home/mysurface/repo/programing_repo-m “initial import”.

    14. Question 14. State The Procedure Of Creating A Patch Is Svn?

      Answer :

      For the purpose of applying a patch in SVN the first thing you are required to do is to “Create Patch” by stimulating changes and creating the .dff file. Then, this existing .diff file can be implemented to the latest code base by using “Apply Patch”.

    15. Question 15. Differentiate Between The Git & Svn Repository?

      Answer :

      The major differentiating aspects of GIT & SVN concepts are:

      • The command “commit” is not supported by GIT across multiple branches or tags & whereas SVN facilitates the creation of new folders t any location of your repository. 
      • GIT is considered to be unvarying where as SVN supports the function of multiple revisions.
      • In the case where your presented with larger files and frequently varying binary files, the GIT is less preferred & where as SVN is best preferred for handling a number of projects which are stored in the same repository.

    16. Question 16. Differentiate The Concepts Of Commit And Update?

      Answer :

      In SVN repository the word update relates to the process of updating the local workspace in relation to all the changes which are done within the repository by the members of the team.

      While the word commit relates to the simple process of making changes within the local to repository. In much easier terminology it can stated as uploading a file into the repository.

    17. Question 17. What Can You Say Regarding The G & R Result Codes In Svn?

      Answer :

      The SVN result codes are:

      G Code: G Code indicates all the changes which are that are consolidated into working copy of the report automatically. 

      R Code: R Code specifies that particular context or item which is replaced in the present working directory copy. It indicates that a particular file has underwent some changes are is arranged for deleting and some other new file is scheduled to get added in its area.

    18. Question 18. State The Process Involved To Revert To A Previous Version?

      Answer :

      For the purpose of retrieving the previously existing version, the main command on which you are needed to focus is the “revert” command. The action performed by the revert command is that it simply erase all the local edits. But the main command which is needed to be used for this operation is the “merge” command. 

       This can be explained with a simple example.  For instance, the present version of your file [xyz.txt] is version 201 and the version which you currently require is 301.

      In such an instance the command code should be executed in this manner

       svn merge –r 201:301 xyz.txt

      svn commit –m “Reverted to revision 301” xyz.txt

    19. Question 19. What Do You Mean By "synchronizing With Repository" ? How Is It Different From "update”?

      Answer :

      Synchronizing with Repository is the process of updating the local workspace with the changes committed by others. This is different from Update as we can do Merge Manually for the Merge conflicts using this.

    20. Question 20. What Is The Best Practice For Svn?

      Answer :

      Best practices for SVN:

      • Update and Test before commit
      • Work from your own local workspace
      • Commit small autonomous changes
      • Validate the files you are committing, you actually changed
      • Keep in touch with repository
      • Watch for conflicts
      • Always group your check-in logically
      • Use comment

    21. Question 21. What Is “branch” , “tag” And “trunk” In Svn ?

      Answer :

      • Trunk is the main body of development, originating from the start of the project till end.
      • Branch is a copy of code derived from a certain point in the trunk that is used for applying major changes to the code while preserving the integrity of the code in the trunk.
      • Trunk is a point in time on the trunk or a branch that you wish to preserve. This is like base lining the code after a major release.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Svn Subversion Tutorial