Sap Hana Sql Script Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Sap Hana Sql Script Interview Questions & Answers

Do you like to switch your career? Here's our recommendation on the important things to need to prepare for the job interview to achieve your career goals in an easy way. Sap Hana Sql Script is the sql commands for HANA database. The sql commands are used for working with complex logic. SQL script is the group of sql extensions. Candidate should have good command on all activities to be done. There is huge demand for jobs related to Sap Hana Sql Script anywhere. One can check the availability of the job across cities including Mumbai, Delhi, Bangalore, Pune and Hyderabad. Follow Wisdomjobs page for Sap Hana Sql Script job interview questions and answers page to get through your job interview successfully.

Sap Hana Sql Script Interview Questions

Sap Hana Sql Script Interview Questions
    1. Question 1. What Is The Relation Between The Number Of Data Transfer Jobs In The Configuration Settings And The Available Bgd Work Processes?

      Answer :

      Each job occupies 1 BGD work processes in SLT replication server. For each configuration, the parameter Data Transfer Jobs restricts the maximum number of data load job for each mass transfer ID (MT_ID).

      A mass transfer ID requires at least 4 background jobs to be available:

      One master job

      One master controller job

      At least one data load job

      One additional job either for migration/access plan calculation/to change configuration settings in "Configuration and Monitoring Dashboard".

    2. Question 2. Is It Possible To Specify The Type Of Data Load And Replication In Sap Hana ?

      Answer :

      Yes it is possible to specify type of data load and replication in SAP HANA, it can be either in real time, or scheduled by time or by interval.

    3. Question 3. What Additional Limitations Does Sybase Replication Server Present?

      Answer :

      SRS has additional restrictions which are worth to be understood. It only replicates Unicode data and does not support IBM DB2 compress tables.

    4. Question 4. Hana Support In Real-time What Types Of Source Database?

      Answer :

      If Sybase Replication Server (SRS) for near real-time data is used then the licensing still (SAP have license deals pending) needs to checked. If DB2 is run then its fine but with Oracle and Microsoft SQL Server there are some license challenges. So if license is bought through SAP, because you may have a limited license that does not allow extraction

    5. Question 5. Hana Uses Which Storage Subsystem?

      Answer :

      A shared network attached and varies from vendor to vendor and is called the storage. Here both regular magnetic disks and SSD storage can be used for the backup of the database (HANA runs in memory remember, so disk storage is just for backup, and later, for data ageing). If the operator require 2x storage that you have RAM, which is 2x the database size - i.e. storage size = 4x database size. Anyways in most cases there is additional ultra-high speed SSD storage for log files.

    6. Question 6. How Big Does Hana Scale ?

      Answer :

      Theory wise at least very well. Most mid-size workloads - 2TB of in-memory storage is equivalent to 5-20TB of Oracle storage can be run by the biggest single server HANA hardware. HANA works in a way that means it is possible to chain multiple systems together which means that scalability has thus-far been determined by the size of customers' wallets. Whilst SAP talk up "Big Data" quite a lot, HANA currently only scales to the small-end of Big Data referring to the kind of huge datasets that FaceBook or Google have to store - not Terabytes, but rather Petabytes.

    7. Question 7. What Is A Private Attribute In Sap Hana?

      Answer :

      Private attributes are the attributes used inside a modeling views and cannot be used outside the view.These are used in a modeling view to customize the behavior of an attribute for only that view.

    8. Question 8. What Are Transformation Rules?

      Answer :

      Transformation rule is a rule specified in the Advanced Replication settings transaction for source tables such a way that the data is transformed during the replication process. 

      For example: one can specify rule to Convert fields, Fill empty fields and Skip records

    9. Question 9. Define Latency In Sap Hana ?

      Answer :

      Latency is the length of time to replicate data (a table entry) from the source system to the target system.

    10. Question 10. What Is Advanced Replication Settings?

      Answer :

      replication settings like modifying target table structures, specifying performance optimization settings that defines transformation rules.

    11. Question 11. Is There Any Need Of Pre-requisite Before Creating The Configuration And Replication?

      Answer :

      DMIS add-on is installed in SLT replication server for SAP source systems. The role IUUC_REPL_CONTENT is assigned to the user for RFC connection but not DDIC. DMIS add-on is notrequired and grants a database user sufficient authorization for data replication for a non-SAP source system.

    12. Question 12. Define Configuration In Slt?

      Answer :

      The information required to create the connection between the source system, SLT system, and the SAP HANA system is specified within the SLT system as a Configuration. A new configuration in Configuration & Monitoring Dashboard (transaction LTR) can hence be defined.

    13. Question 13. Can We Load And Replicate Data From One Source System To Multiple Target Database Schemas Of Hana System?

      Answer :

      Yes. It can be loaded and replicated for up to 4 targets.

    14. Question 14. What Is Slt(sap Landscape Transformation) In Sap Hana?

      Answer :

      The full form of SLT is SAP Landscape Transformation which is nothing but a trigger based replication. It is the replication technology to pass the data from the source system to the target system. Here the source can be either SAP or non-SAP whereas the Target system is SAP HANA system which contains HANA database.

    15. Question 15. What Is Sap Hana Appliance 1.0?

      Answer :

      SAP HANA 1.0 is an analytics appliance which consists of certified hardware, and In Memory DataBase (IMDB), an Analytics Engine and some tooling for getting data in and out of HANA. The logic and structures are built by the user and a tool is used.

      Example: SAP BusinessObjects, to visualize or analyze data.

    16. Question 16. What Is Sqlscript In Sap Hana ?

      Answer :

      It is a set of SQL extensions for SAP HANA database which allow developers to push data intensive logic into the database.

    17. Question 17. How To Set-up Tracing?

      Answer :

      From the Administration perspective, navigate to tab “Trace Configuration” . In order to change settings, you need to have system privileges “TRACE ADMIN” and “INFILE ADMIN”. 

    18. Question 18. What Is The Difference Between Break And Continue?

      Answer :

      Break means loop should stop processing, CONTINUE means loop should stop processing the current iteration and immediately start processing the next iteration.

    19. Question 19. What Operator Is Used To Debug Sqlscript Procedures?

      Answer :

      TRACE operator. It traces the tabular data passed as its argument into a local temporary table and return its input unmodified. The names of the temporary tables can be retrieved from the SYS.SQL SCRIPT TRACE view. 

      Example: out = TRACE (:input);

    20. Question 20. When Should Be Sqlscript Used In Sap Hana ?

      Answer :

       It should be used in cases where other modeling constructs of HANA such as Attribute views or Analytic views are not sufficient.

    21. Question 21. Explain How Sqlscript Procedure Is Processed In Hana Database?

      Answer :

      When a user creates a new procedure, the HANA database query compiler first:

      • Parse the statements
      • Check the statement semantic correctness
      • Optimize the code for Declarative and Imperative logic
      • Code generation creates Calculation models for Declarative logic and L nodes for Imperative logic
      • Compiled procedure creates Content in the database Catalog and in Repository

    22. Question 22. What Happens When You Compile The Procedure In Sap Hana ?

      Answer :

      During compilation, the call to the procedure is rewritten for processing by the calculation engine.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

SAP HANA Tutorial