SAP BW on HANA Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

SAP BW on HANA Interview Questions & Answers

Are you looking for SAP BW on HAVA jobs? Then we in Wisdomjobs collectively provided a detail amount of basics of SAP BW on HAVA and in-depth details about SAP BW on HAVA Interview Questions and Answers along with the various job roles. To clear any interview, one must work hard to clear it in first attempt. So simply to save your time we have provided all the necessary details about SAP BW on HANA at one place. There are various companies that offer jobs in various job roles like Sr. SAP BW Developer – HANA, SAP BPC/HANA Developer, SAP BW Native HANA, SAP BW/Hana Consultant, and any other roles too. Not only these there are so many other roles to get more details visit our site www.wisdomjobs.com.

SAP BW On HANA Interview Questions

SAP BW on HANA Interview Questions
    1. Question 1. What Is The Time Distribution Option In Update Rule?

      Answer :

      This is to distribute data per time; for example, if the source contains calendar week and the target contains calendar day, the data is spit for each calendar day. you can select either the normal calendar or the factory calendar.

    2. Question 2. What Is The Language Sap Hana Is Developed In?

      Answer :

      The SAP HANA database is developed in C++.

    3. Question 3. What Is Ad Hoc Analysis?

      Answer :

      In traditional data warehouses, such as SAP BW, a lot of pre-aggregation is done for quick results. That is the administrator (IT department) decides which information might be needed for analysis and prepares the result for the end users. This results in fast performance but the end user does not have flexibility. 

      The performance reduces dramatically if the user wants to do analysis on some data that is not already pre-aggregated. With SAP HANA and its speedy engine, no pre-aggregation is required. The user can perform any kind of operations in their reports and does not have to wait hours to get the data ready for analysis.

    4. Question 4. What Are The Types Of Attributes?

      Answer :

      Display only and navigational; display only attributes are only for display and no analysis can be done; navigational attributes behave like regular characteristics; for example, assume that we have a customer characteristics with country as a navigational attribute; you can analyze the data using customer and country.

    5. Question 5. What Are The Row-based And Column Based Approach?

      Answer :

      Row based tables:

      • It is the traditional Relational Database approach
      • It store a table in a sequence of rows

      Column based tables:

      • It store a table in a sequence of columns i.e. the entries of a column is stored in contiguous memory locations.
      • SAP HANA is particularly optimized for column-order storage.
      • SAP HANA supports both row-based and column-based approach.

    6. Question 6. Can You Partition A Cube Which Has Data Already?

      Answer :

      No; the cube must be empty to do this; one work around is to make a copy of the cube A to cube B; export data from A to B using export data source; empty cube A; create partition on A; re-import data from B; delete cube B.

    7. Question 7. How Does Sap Hana Support Massively Parallel Processing?

      Answer :

      • With availability of Multi-Core CPUs, higher CPU execution speeds can be achieved. 
      • Also, HANA Column-based storage makes it easy to execute operations in parallel using multiple processor cores. 
      • In a column store data is already vertically partitioned. This means that operations on different columns can easily be processed in parallel. If multiple columns need to be searched or aggregated, each of these operations can be assigned to a different processor core. 
      • In addition, operations on one column can be parallelized by partitioning the column into multiple sections that can be processed by different processor cores. With the SAP HANA database, queries can be executed rapidly and in parallel.

    8. Question 8. What Is The Dim Id?

      Answer :

      DIM ID: are used to connect fact tables and dimension tables.

    9. Question 9. What Is An Info Source?

      Answer :

      A structure consisting of InfoObjects without persistence for connecting two transformations.

    10. Question 10. What Are The Steps To Load Non-cumulative Cube?

      Answer :

      • initialize opening balance in R/3 (S278)
      • activate extract structure MCO3BFO for data source 2LIS_03_BF
      • set up historical material documents in R/3 
      • load opening balance using data source 2LIS_40_S278 
      • load historical movements and compress without marker update. 
      • set up V3 update
      • load deltas using 2LIS_03_BF.

    11. Question 11. What Is A Transnational Infocube?

      Answer :

      These cubes are used for both read and write; standard cubes are optimized for reading. The transactional cubes are used in SEM.

    12. Question 12. What Is A Source System?

      Answer :

      Any system that is sending data to BW like R/3, lat file, oracle database or external systems.

    13. Question 13. Can You Disable Cache?

      Answer :

      Yes, either globally or using query debug tool RSRT.

    14. Question 14. What Is Global Transfer Nile?

      Answer :

      This is a transfer routine (ABAP) defined at the info object level; this is common for all source systems.

Face Book Twitter Google Plus Instagram Youtube Linkedin Myspace Pinterest Soundcloud Wikipedia

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

SAP BW on HANA Tutorial