SAP BusinessObjects Cloud Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

SAP BusinessObjects Cloud Interview Questions

    1. Question 1. What Do You Understand By Business Objects ?

      Answer :

      Business objects usually identify the solutions for a plethora of business professionals. In this context, it is important to note that business objects play a crucial role in gaining data from a varied number of corporate databases.

    2. Question 2. What Are The Advantages Of Using Business Objects ?

      Answer :

      It is quite easy to use:

      1. You can make use of the graphical interface
      2. You would be exposed to various terms of the business which are familiar
      3. You would have access to powerful reports.

    3. Question 3. Define A Designer ?

      Answer :

      Designer is also known as a set which is always linked with the Business Object IS. It is also utilized by the designer in the development of various business related reports. It also helps to maintain the universe. Universe here denotes the semantic layer which can resolve the various problems of the end user. These are usually technical issues related to the business reports.

    4. Question 4. Define Secured Connection With Respect To Sap Business Objects Cloud ?

      Answer :

      It is that kind of a connection which would usually overcome the several types of disadvantages which are related to the former results. In this context, it is interesting to note that the universe can be used in central repository by the secured connection.

    5. Question 5. Define Shared Connection With Respect To Sap Business Objects Cloud ?

      Answer :

      It is also known as the opposite of personal connection. It is so because it can be used by others with the help of a server. In this type of scenario, the details are usually kept in the SDAC>LSI file. You should note that this file is usually located in the installation folder.

    6. Question 6. Define Custom Hierarchies With Respect To The Sap Business Objects Cloud ?

      Answer :

      You should always note that custom hierarchies usually define a universe so that the drilling down feature can be facilitated easily across a plethora of platforms. This usually occurs between the objects which belong to the different or same classes. They also take care of the needs of the users.

    7. Question 7. Illustrate On The Meaning Of Context With Respect To Sap

      Answer :

      Context can also be defined as the specified path or a joining point between various tables or joins so that the purpose of a query can be carried out in a simultaneous manner.

    8. Question 8. How You Can Solve The Issues Related To The Chasm Trap ?

      Answer :

      It is important for you to note that this problem can be solved by two methods.

      1. You can solve this issue by the two joints and using them in varied contexts
      2. You can solve the issue by the utilization of the SQL parameter in the universe. It generates the statement of the SQL and usually results in a correct output.

    9. Question 9. Explain Slice Which Is Being Used In Sap Business Objects Cloud ?

      Answer :

      Slice is that kind of a function which can be used to reset, rename and omit the blocks. It has the ability to work with detailed and master reports.

    10. Question 10. Define Class With Respect To The Sap Business Objects Cloud ?

      Answer :

      Class is also known as a collection of objects that are usually present in a universe. These classes play an important role in giving a proper value of the tables that are located in the cloud. You should always note that the sub-classes are derived from the main class.

    11. Question 11. List The Probable Ways With The Help Of Which Universe Can Be Linked In Sap Business Objects Cloud

      Answer :

      It is important for you to note that there exists three ways with the help of which universe can be linked in SAP Business Objects Cloud. They are as follows:

      1. The component approach
      2. The Master Approach
      3. The Kernel Approach

    12. Question 12. Define Data Mining With Respect To Sap Business Objects ?

      Answer :

      Data mining is also known as process with the help of which you can deduce the details which you require from a particular database.

    13. Question 13. Illustrate On The Meaning Of Fan Trap With Reference To Sap Business Objects Cloud ?

      Answer :

      Fan trap is also known as a collection of join links that are normally connected to a table. These join links play a pivotal role in making sure that the prospect of data mining is always fruitful. It is also quite helpful in making sure that your task execution process is free from errors.

    14. Question 14. What Do You Mean By A Standard Mode ?

      Answer :

      Standard mode refers to that type of mode where the clients inside the group can be accessed in the standard mode.

    15. Question 15. What Is The Full Form Of Dss ?

      Answer :

      The full form of DSS is Decision Support Systems.

    16. Question 16. Define Webi ?

      Answer :

      It is a solution which has a great functionality in supporting various decisions which are related to queries, reports and various types of analysis forms.

    17. Question 17. Clarify The Aces Of Utilizing Business Objects ?

      Answer :

      There are numerous favorable circumstances in making utilization of business items and they are:

      1. User amicability
      2. Business terms that are well-known
      3. Graphical interface
      4. Powerful reports for a lesser measure of time

    18. Question 18. Rundown Out The Distinctive Items Related With Business Objects ?

      Answer :

      There are different sorts of items related with business articles and they are:

      1. User module
      2. Designer
      3. Supervisor

    19. Question 19. Define Characterize Designer ?

      Answer :

      Creator is a module related with Business Objects IS utilized by the originators for making and looking after universes. Universes can be considered as semantic layer that can confine the end clients from the different issues that are specialized and related with the structure of database. Universe originators have the likelihood for appropriating the universes to the end clients in the wake of moving these as document through the arrangement of records or should be possible by sending out the documents to the vault.

    20. Question 20. What Are The Sorts Of Modes Related With Fashioner And Business Objects ?

      Answer :

      There are particularly two various types of modes related with these stages, they are:

      1. Enterprise mode
      2. Workgroup mode

    21. Question 21. Give The Rundown Out The Sorts Of Clients Related With Business Objects?

      Answer :

      There are different various types of clients related with business question, they are:

      • General Director
      • Supervisor
      • Graphical Interface
      • Designer
      • Supervisor Designer

    22. Question 22. Rundown Out The Different Sorts Of Strategies Related With Multidimensional Examination That Are Inside Business Objects ?

      Answer :

      There are two unique techniques related with multidimensional examination accessible inside BO and these strategies are:

      1. Slice and Dice
      2. Drill down

    23. Question 23. What Are The Different Information Sources Accessible ?

      Answer :

      Business objects help you in getting to the information from assortment of sources. You have the likelihood of getting to information from RDBMS like prophet, MS SQL server and IBM DB2.

    24. Question 24. Characterize The Penetration Mode ?

      Answer :

      This is a sort of investigation mode related with business protests and aides in separating information and also in survey information from all the conceivable edges and the levels of detail for finding the factor that has caused great – terrible outcome.

    25. Question 25. What Is An Individual Association ?

      Answer :

      Individual association can be made just by a solitary client and it can't be made utilized by others. The insights with respect to such an association can be normally put away inside PDAC.LSI document.

    26. Question 26. What Is Shared Association ?

      Answer :

      This is a sort of association that is normally made utilized by other client by means of a server which is shared one. The insights in regards to the association can be put away inside the SDAC>LSIdocument which can be found inside the establishment envelope of the business objects.

    27. Question 27. Characterize The Sorts Of Information Suppliers ?

      Answer :

      There are different sorts of information suppliers accessible for the business items and they are:

      1. Stored systems
      2. Queries over universe
      3. Free hand – SQL
      4. VBA systems

    28. Question 28. What Is A Legitimate Association ?

      Answer :

      Secured association is a sort of association that can be useful in beating the different restrictions related with the previous associations. The rights related with this sort of association can be set over reports and additionally questions. Universes can be brought inside focal archive just by making utilization of secured association.

    29. Question 29. Characterize Custom Chains Of Importance ?

      Answer :

      The custom progressions can be utilized for characterizing the universe for encouraging drill down that is tweaked and can occur between objects from various or same classes thinking about the client prerequisites.

    30. Question 30. By What Means Would Custom Be Able To Hierarchies Be Made ?

      Answer :

      The custom progressive systems can be made by following the way devices -> hierarchies in BO planner.

    31. Question 31. Characterize A Setting In The Universe.?

      Answer :

      Setting can be characterized as the specific way of join between a particular gathering of joins or the tables with the end goal of a specific inquiry. A specific protest that can be found inside the section of a table, having a place with specific setting should be good to all the different sorts of items having a place with a similar setting. On account of items that are from the different sorts of setting, various types of SQL can be produced, and the outcomes can be converged inside miniaturized scale 3D square. This is for ensuring that there is no wrong outcome related with a circle or some other sort of issue related with joins way.

    32. Question 32. By What Means Would Contexts Be Able To Be Made ?

      Answer :

      Setting can be made by making utilization of highlight related with setting or by manual techniques. The setting is generally made by making utilization of coherent estimation or in light of the business necessities. The identify setting may not be much helpful for this situation thus it ought to be finished by making utilization of manual technique.

      On account of SQL parameters in universe, the choice produces various questions for every last measure that should be picked. This aids in creating SQL articulation for each measure and gives the right outcomes.

      Another approach is to incorporate two joints in various settings, where the issue will get understood by creating two synchronized questions.

    33. Question 33. What Are The Utilities Of Derived Tables ?

      Answer :

      Utilizing SQL inquiries from the database level, Derived tables are made in the universe. The sections of the inferred table will be the segments chose in the question. Determined table can be utilized as a part of the mind boggling estimations which are hard to be accomplished in the report levels. Utilizing a dblink, tables can be gotten to from an alternate blueprint, is another utilization of inferred tables.

    34. Question 34. What Are The Characteristics Of An User Objects?

      Answer :

      Client objects is a universe of classes and protests which is made by the universe originator. Once the items comprised in the universe does not matches your necessities, at that point the client can make his own articles called User objects.

Sap Bo Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

SAP BO Tutorial