SAP Ariba Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

SAP Ariba Interview Questions & Answers

Why our jobs site is easy for anyone to learn and to crack interview in the first attempt? These is because we the Wisdomjobs will provide you with the complete details about the interview question and answers and also, we will provide the different jobs roles to apply easily. SAP Ariba are much in demand. There are various leading companies that offer jobs in various roles like SAP Ariba Functional Analyst, Ariba Consultant, Ariba Network or CSC Sr. Consultant, SAP Ariba Test Lead, Ariba Professionals, and many other roles too. To clear any interview, one must work hard to clear it in first attempt. So simply to save your time we have provided all the necessary details about SAP Ariba Interview Questions and Answers and SAP Ariba jobs at one place.

SAP Ariba Interview Questions

SAP Ariba Interview Questions
    1. Question 1. What Is The Ariba System?

      Answer :

      SAP Ariba is an American software and information technology services company located in Palo Alto, California. It was acquired by German software maker SAP SE for $4.3 billion in 2012.

    2. Question 2. What Are Active And Passive Components?

      Answer :

      ACTIVE COMPONENTS:

      The components which produce the energy in the form of current or voltage are called as active components.

      Example: transistors etc,.

      PASSIVE COMPONENTS:

      The components which stores the energy in the form of current or voltage are called as passive components.

      Example: inductors,resistors,capacitors etc,.

    3. Question 3. Without Any Training On Domain With Out Any Document Only With The Help Of Build Screen Is It Possible To Write Test Cases?

      Answer :

      Yes it is possible to write the test cases with the screen  nut only the happy flow of the test cases can be written. in order to write behavioral testing you need to know the  exact functionality of the software either written in  document or through the training.

    4. Question 4. Is Sap Purchases Ariba?

      Answer :

      Yes, SAP purchased Ariba Inc. in May 2012 for about $4.3 billion. As of July 2014, roughly 1.5 million companies use the Ariba Network, according to SAP.

    5. Question 5. What Is The Real Difference Between Sap Mm, Srm And Ariba?

      Answer :

      SAP MM deals with whole material management solution which includes procurement and inventory management.

      SAP SRM is a enterprise buyer professional software, where it links customer and supplier directly . End customer can create Carts and purchase order gets created as sap ecc backend.

      SAP Ariba is helpful in outsourcing quotation similar to our government tender outsourcing and it helps to collect the quoted quotation and process effectively and based on the quotation selected, ECC MM can create purchase contracts.

    6. Question 6. What Is The Ariba Business Network?

      Answer :

      Ariba is the creator and provider of the Ariba Network, a cloud-based B2B marketplace where buyers and suppliers can find each other and do business within a single, networked platform.

    7. Question 7. What Is Ariba Discovery?

      Answer :

      Ariba Discovery is the premier service for matching business buyers and sellers globally, where US$5 billion in annual business postings meet over one million sellers on the world's largest and most trusted business commerce network.

    8. Question 8. What Are The Features Of Sap Ariba?

      Answer :

      1. Supply chain collaboration
      2. Strategic sourcing
      3. Procurement
      4. Contract management
      5. Spend analysis
      6. Supplier management
      7. Financial supply chain management
      8. Invoice management
      9. Dynamic discounting
      10. Payments
      11. Supplier discovery
      12. Strategic sourcing
      13. Ariba Exchange

    9. Question 9. What Are The Benefits Of Sap Ariba?

      Answer :

      SAP Ariba provides cloud-based solutions to make it easier for businesses to collaborate and compete. Installation requires no costly hardware or software, and no upgrades are expected on the user’s behalf. Companies can simply access it on a multi-tenant platform through a user-friendly interface, wherever they may be, or whatever browser they are using. It can also be integrated to any existing ERP or back-office system as it extends their functionality, and allows users to share processes and collaborate with trading partners towards a more competitive business commerce.

      SAP Ariba offers spend management solutions and expertise that reveals everything about a company’s spending habits and uses that knowledge to help users negotiate better deals. Users are also connected to a diverse network of high-quality suppliers who can lower costs for goods and services while minimizing risks while ensuring compliance. There is also the financial chain management which utilizes new capabilities, intelligence, and global reach to transform liabilities into strategic assets.

      With SAP Ariba, users now have a simple, smart, and open way to connect all systems and stakeholders through the powerful global Ariba Network. Being part of this network enables users to reduce costs, mitigate risks, and get products to the market thanks to comprehensive solutions such as the integration of sourcing and product design teams, item cost tracking, contract compliance enhancement, supply availability tracking and assessment, and reduction of excess inventory, among many others.

    10. Question 10. What Are Ariba’s Products?

      Answer :

      Ariba sells separate “business commerce” products for buyers and sellers on the Ariba network.

      Here’s a sampling:

      Buyers—Spending Visibility, Sourcing, Contract Management, Procure-to-Pay, T&E + Supplier Management

      Sellers—“Discovery Service” (to find new buyers), Contract Management for Sales, Order and Catalog solutions

    11. Question 11. Why Does A Spot Quote Look Different Than A Normal Ariba Discovery Response?

      Answer :

      Buyers use Ariba Sourcing to create a Spot Quote event and purchase order in their ERP back-end system. When a seller gets a Spot Quote RFQ from Ariba Discovery, their response goes back to the buyer through Ariba Sourcing, not Ariba Discovery, which is why the user interface looks different than a normal Discovery response.

    12. Question 12. Where Does Ariba Fit In Sap’s Evolving Cloud Strategy?

      Answer :

      The four areas of the SAP cloud application story are: money, people, customer and suppliers. (Business ByDesign is kind of its own category.) Just as SuccessFactors is the core of the “people” segment, Ariba will constitute the core of the “suppliers” category. In addition, as part of SAP’s enterprise cloud strategy (i.e., applications, platform, infrastructure), Ariba will serve as a new “business network” category, connecting suppliers, customers and partners.

    13. Question 13. What’s Ariba’s Pitch?

      Answer :

      Ariba’s view: “Simplified connectivity, dramatic improvements in process efficiency, enhanced visibility and status into key orders, deliveries, invoices, payments and other vital business commerce activities.” Simplicity will be the key word going forward. You’ll hear Ariba (and now SAP) execs extoll the similarities between consumer-driven commerce (i.e. Amazon, eBay) and Ariba’s commerce network.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial