RSA Archer GRC Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

RSA Archer GRC Interview Questions & Answers

RSA Archer eGRC Solutions empower you to build an well organized, collective enterprise governance, risk and compliance (eGRC) program across IT, finance, operations and legal domains. If you are well aware about concepts of RSA archer and want to change the career in RSA archer movie in wisdomjobs will provide you all the question and answers related to RSA Archer.If you have good idea on RSA Archer then there are various companies that offer job roles like RSA Arche, Archer GRC Advisory Consultant along with that there are many other roles too.one must work hard to clear any interview so, to make it easier for you we have provided all type of details on RSA Archer. For more details on RSA Archer GRC interview question and answers and RSA Archer GRC job roles please visit our website wisdomjobs RSA site page.

RSA Archer GRC Interview Questions

RSA Archer GRC Interview Questions
    1. Question 1. What Is Rsa Archer?

      Answer :

      RSA Archer eGRC Solutions allow you to build an efficient, collaborative enterprise governance, risk and compliance (eGRC) program across IT, finance, operations and legal domains. These solutions include Policy, Risk, Compliance, Enterprise, Incident, Vendor, Threat, Business Continuity and Audit Management.

    2. Question 2. What Does The Rsa Stand For?

      Answer :

      A public-key encryption technology developed by RSA Data Security, Inc. The acronym stands for Rivest, Shamir, and Adelman, the inventors of the technique. The RSA algorithm is based on the fact that there is no efficient way to factor very large numbers.

    3. Question 3. Why Do We Use Rsa Key?

      Answer :

      RSA key is a private key based on RSA algorithm. Since encrypted data transmission takes too much time in case of asymmetric encryption, this kind of encryption is used for a secure symmetric key exchange that is used for actual transmitted data encryption and decryption.

    4. Question 4. What Is An Rsa Token Used For?

      Answer :

      RSA SecurID (“SecurID”) is a two-factor authentication technology that is used to protect network resources. The authentication is based on two factors — something you know (a password or PIN) and something you have (an authenticator).

    5. Question 5. How Is Rsa Used?

      Answer :

      RSA is a relatively slow algorithm, and because of this, it is less commonly used to directly encrypt user data. More often, RSA passes encrypted shared keys for symmetric key cryptography which in turn can perform bulk encryption-decryption operations at much higher speed.

    6. Question 6. Is Rsa Asymmetric Or Symmetric?

      Answer :

      Asymmetric encryption is also known as public-key cryptography. Asymmetric encryption differs from symmetric encryption primarily in that two keys are used: one for encryption and one for decryption. The most common asymmetric encryption algorithm is RSA.

    7. Question 7. What Is A Grc Tool?

      Answer :

      Auditing, reporting, monitoring and assessment often require specialist governance, risk management and compliance (GRC) tools. They can be costly, take time to set up and usually necessitate training.

    8. Question 8. What Is A Grc Platform?

      Answer :

      Governance, risk management and compliance or GRC is the umbrella term covering an organization’s approach across these three areas: Governance, risk management, and compliance.

    9. Question 9. What Are The Different Products Of Rsa?

      Answer :

      RSA creates a wide range of industry-leading products that allow customers to take control of risk. Whether those risks stem from external cyber threats, identity and access management challenges, online fraud, compliance pressure or any number of other business and technology issues, RSAs extensive portfolio of integrated, independently-top rated products better position public- and private-sector enterprises to drive growth and embrace change in today’s complex, volatile world.

      They are:

      • Advanced Threat Detection & Response – RSA Net Witness Suite.
      • Identity and Access Management – RSA SecurID Suite.
      • Governance, Risk & Compliance (GRC) – RSA Archer Suite.
      • Fraud Prevention – RSA Fraud & Risk Intelligence Suite.

    10. Question 10. What Are The Benefits Of Rsa Archer?

      Answer :

      The benefits of RSA Archer includes,

      • Enables collaboration on risk issues across business lines and organizational boundaries.
      • Allows organizations to define and enforce accountability for risk and compliance issues.
      • Built on the most flexible, configurable and powerful GRC platform in the industry.
      • Enhances business performance and helps organizations make more informed decisions faster.
      • Includes pre-built integrations with many other technologies, including security tools and business support applications.
      • A strong network of certified RSA Archer experts possesses the experience and knowledge to lead you on a path to success.
      • Helps organizations derive efficiency by automating processes.
      • Improves visibility by consolidating data and enabling risk analytics across your organization.
      • Provides a best practices-driven approach to quickly implement effective risk management processes and plan for expansion based on strategy and investment schedule.
      • Designed with built-in industry standards so that customers can quickly implement the processes that give business leaders the visibility they need.

    11. Question 11. What Is Rsa Archer Audit Management?

      Answer :

      RSA Archer Audit Management improve governance of audit-related activities while integrating your risk and control functions. Transform the efficiency of your internal audit department, complete risk-scoped audits more quickly, and partner with the business to achieve organization’s goals.

    12. Question 12. What Are The Benefits Of Rsa Archer Audit Management?

      Answer :

      There are many benefits of RSA Archer Audit Management, they are:

      1. Dynamically Adjust Risk-Based Audit Plans.
      2. Execute Internal Audit Engagements Efficiently.
      3. Tackle Risk and Compliance Issues across Teams with One Central System.
      4. Automates the Audit Processes.

    13. Question 13. What Is Rsa Archer Issues Management?

      Answer :

      RSA archer issue management coordinate issues generated by audit, risk and compliance processes and by operational groups. Lay the foundation to establish prioritization, workflow, structure and accountability to manage findings, remediation plans and exceptions.

    14. Question 14. What Is An Rsa Archer Audit Engagements & Work Paper?

      Answer :

      It efficiently performs audit engagements, maintain work paper documentation and provide consistent and timely reporting on audit results.

    15. Question 15. What Is Rsa Archer Audit Planning & Quality?

      Answer :

      Take a risk-based approach to audit planning to ensure timely, prioritized and effective audit plans. Easily identify, define and assess the risk of your auditable entities across the organization.

    16. Question 16. What Is Rsa Archer Business Resiliency?

      Answer :

      RSA archer business resiliency, automate business continuity and disaster recovery planning and execution to protect your ongoing operations. Transform the efficiency of your continuity and recovery teams, address the most critical areas of the business quickly, and partner across the business to achieve your organization’s resiliency goals.

    17. Question 17. What Are The Benefits Of Rsa Archer Business Resiliency?

      Answer :

      The benefits of RSA archer business resiliency are,

      • It Bring Business Context to Business Continuity & IT Disaster Recovery Planning.
      • Integrate Incident and Crisis Response.
      • Adapt Your Resiliency Program to Align with Your Business Priorities.

    18. Question 18. What Is Rsa Archer Business Impact Analysis?

      Answer :

      RSA Archer Business Impact Analysis, identify critical business processes and prioritize recovery activities.

    19. Question 19. What Is Rsa Archer Incident Management?

      Answer :

      RSA archer incident management, centralize and streamline tracking, workflow and resolution of day-to-day incidents, whether they be security, physical or employee-related—before they become business disruptions.

    20. Question 20. What Is Rsa Archer Business Continuity & It Disaster Recovery Planning?

      Answer :

      It implement a coordinated approach to business continuity and IT disaster recovery planning, testing and execution.

    21. Question 21. What Is Rsa Archer Crisis Management?

      Answer :

      RSA archer crisis management align and activate business continuity and IT disaster recovery plans, and manage and report on crisis events.

    22. Question 22. What Is Operational Risk Management?

      Answer :

      A subset of enterprise risk management, operational risk management (ORM) is a discipline that provides risk professionals with tools and frameworks for identifying, evaluating, monitoring and controlling operational risks.

    23. Question 23. What Is Rsa Archer Enterprise & Operational Risk Management?

      Answer :

      Using RSA archer enterprise and operational risk management, gain a clear, consolidated view of risk to efficiently address the most critical issues and elevate risk management as a new source of competitive advantage. Bring risk information together across the organization to consistently identify, assess, evaluate, treat and monitor risks in one central solution.

    24. Question 24. What Is Rsa Archer Risk Catalog?

      Answer :

      RSA archer risk catalog is used to record and track risks across your enterprise and establish accountability for them. Take a top-down, qualitative approach to assessing inherent and residual risk and enable a three-level rollup of risk, from a granular level up through enterprise risk statements.

    25. Question 25. Can You Explain About Rsa Archer Top-down Risk Assessment?

      Answer :

      Document risks and controls throughout your organization. Perform risk assessments on new products and services, business processes, and mergers and acquisitions.

    26. Question 26. What Is Rsa Archer Loss Event Management?

      Answer :

      Track and report on loss events, perform root cause analysis, and establish accountability across your enterprise. Manage the loss event lifecycle to understand where and how your operational risk management (ORM) program needs to be strengthened.

    27. Question 27. What Is Rsa Archer Key Indicator Management?

      Answer :

      Manage the key indicator lifecycle to monitor and report on insights to business risks. Establish and monitor metrics related to each business unit within the organization.

    28. Question 28. What Is Rsa Archer Bottom-up Risk Assessment?

      Answer :

      Implement a consistent risk assessment program to more effectively identify operational risks within your business. Document projects and create questionnaires from the extensive library in RSA Archer.

    29. Question 29. What Is Rsa Archer Operational Risk Management?

      Answer :

      Understand the business context of risk with an aggregated view of operational risks across the business. Engage business managers in using consistent methodologies to identify and manage the risks and controls under their purview.

    30. Question 30. What Is Rsa Archer Enterprise Risk Management?

      Answer :

      Manage risks to strategic business objectives for an edge in today’s competitive market. Consolidate all risks into one view across your enterprise for reporting and analytics, and to help prioritize limited resources.

    31. Question 31. What Is Rsa Archer It & Security Risk Management?

      Answer :

      Bridge business context and process enablement to effectively address the complexity and cascading impact of rapidly changing cybersecurity risks. Adjust and evolve threat and vulnerability management processes to stay ahead of growing threats.

    32. Question 32. What Are The Features Of Rsa Archer It & Security Risk Management?

      Answer :

      The features of RSA Archer IT & Security Risk Management are,

      • Connect Cybersecurity Risks in the Context of GRC.
      • Bridge Business Context and Process Enablement.
      • Address IT and Security Risk Management through Multiple Dimensions.
      • Quantify IT and Cyber Security Risk in Financial Terms.

    33. Question 33. What Are The Benefits Of Rsa Archer It & Security Risk Management?

      Answer :

      The benefits of RSA Archer IT & Security Risk Management are,

      • Establish and track reliable quantitative financial and data metrics to inform an executive-level understanding of cyber security and cyber risk postures.
      • Reduce the complexity and cascading impact of rapidly changing cybersecurity risks.
      • Align IT and security processes and policies with higher-level directional strategies to reduce operational risk and support business growth initiatives.
      • Mitigate the financial, operational and reputational impacts of a cyber attack through early detection and accelerated cyber incident response.
      • Improve your organization’s overall risk posture by gaining greater visibility into cybersecurity risks across your enterprise.
      • Obtain the information and insights needed to effectively manage your organization’s portfolio of cyber security and other strategic technology investments.

    34. Question 34. What Is Rsa Archer Regulatory & Corporate Compliance Management?

      Answer :

      It ensures controls are defined, implemented and measured to meet shifting compliance obligations. Establish a sustainable, repeatable and auditable regulatory compliance program by consolidating information from multiple regulatory bodies and documenting the impact to the business.

    35. Question 35. What Is The Use Of Rsa Archer Platform?

      Answer :

      The RSA Archer GRC Platform provides a common foundation to manage policies, controls, risks, assessments and deficiencies across your lines of business. Improve cross-functional collaboration and alignment among IT, finance, operations and legal with an integrated framework and common processes and data.

    36. Question 36. What Are The Features Of Rsa Archer Platform?

      Answer :

      The features of rsa archer platform are,

      • Application Builder – Build on-demand applications through point-and-click configuration.
      • Access Control – Enforce who can access specific risk and compliance data at the system, application, record and field levels.
      • System Integration – Consolidate governance, risk and compliance information of any type. Seamlessly integrate data systems without requiring additional software.
      • Deployment Flexibility – Balance administrative control, time to value, and cost considerations when planning your implementation with support for on-premises and hosted deployments.
      • Search, Reports and Dashboards – Take advantage of pre-built reports and dashboards and create your own with the user-friendly web interface.
      • Advanced Business Workflow – Define and automate business processes for streamlining the management of content, tasks, statuses and approvals.
      • Globalization – Enable customers to support multiple languages within their RSA Archer environment with region or language locale-specific components
      • Pre-Built Integrations – Take advantage of pre-built integrations for the RSA Archer GRC Platform available on the RSA Archer GRC Community on RSA Link.

    37. Question 37. What Are The Benefits Of Rsa Archer Platform?

      Answer :

      The benefits of RSA Archer Platform are,

      • It improves cross-functional collaboration and alignment, with business users across IT, finance, operations and legal working together in an integrated framework using common processes and data.
      • As the foundation for all RSA Archer GRC solutions and use cases, the platform eases system complexity, strengthens user adoption and reduces training time.
      • Non-technical users can automate processes, streamline workflows, control user access, tailor the user interface and report in real-time using the point-and-click interface to build and manage business applications.

    38. Question 38. What Is Rsa Exchange?

      Answer :

      The RSA Exchange is an integral part of the RSA Archer ecosystem, providing a faster and more flexible development cycle for RSA and partners to deliver value-added offerings for customers’ RSA Archer implementations.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial