Qlik Sense Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Qlik Sense Interview Questions & Answers

Are you looking for Qlik sense career? Do you have expertise in qlik sense?  Searching for interview questions but not able to find? Here’s a solution with wisdom jobs. Search and apply jobs on wisdom jobs for different jobs including Qlik sense analyst,sr.analyst,qlik sense developer, ilk sense lead developer,qlikview developer,qlik sense developer, business intelligence architect, senior manager,BI developer, assistant manager,Qlikview alteryx consultant ,qliksense administrator, advanced data visualization ,data visualization etc. Companies are looking for the freshers and experienced professionals in various areas like Qiik view, Qlik Sense, Power BI, Tableau and Power BI. Following Qlik sense job interview questions and answers are available on www.wisdomjobs.com for the sake of job seekers reference.  Have a look at this page for better results.

Qlik Sense Interview Questions

Qlik Sense Interview Questions
    1. Question 1. Give An Explanation For Briefly Approximately Qlik Sense?

      Answer :

      Self provider records visualization utility that empowers you to look and discover vast amounts of facts to find out insights of the employer. It uses analytics and Discovery of facts. With Qlik experience, a company can create elastic, interactive visualizations and make significant decisions.

      • It is rapid and easy
      • Redefines the way you get right of entry to, create and proportion insight
      • Quicker time to perception all and sundry, whenever, everywhere on any tool.

    2. Question 2. Provide An Explanation For How Does Qlik Experience Paintings?

      Answer :

      By intelligently summarizing the enormous amount of complex records by using the use of graph sort of search feel where each Qlik right away updates information. It has rich visible records insights that help in guidelines-based security and governance.

    3. Question 3. How To Connect Qlik Sense With R?

      Answer :

      This is the most simple way to use R with Qlik: Enlarging R is the idea behind this, and transfer to a respective folder that Qlik sense is gonna read and thus loads the data. Initially, you need to download and install R, later after choosing analysis, mention on the prescribed script, the place to store the results.

      After this, to always run, you need to refresh your analysis, after creating a .exe file.

      Thus code needs to be:”add path to R Radd R VERSION(num.num)binR.exe”

      CMD BATCH

      –labour –rahul

      “add path to tekslatescripttekslatescript.R”

      “add path over heretekslatereporttekslatereport.txt”

    4. Question 4. A Way To Manage Records Inside The App With Facts Supervisor?

      Answer :

      The facts supervisor is coping with and adding facts from numerous assets or from data market of qlik that’s visible in apps too. whether you brought them to add data or loaded the usage of scripts. each table is displayed using desk call, statistics subject and supply.

    5. Question 5. The Way To Upload New Information Table?

      Answer :

      Either you can add data table from records manager or through numerous records assets

      By connections: pick out from information connections which had been earlier described through the user or administrator and folders from in which it’s miles selected.

      Join my statistics: choose from a brand new facts source such ODBC or OLE , connectors, internet documents or information files.

      Qlikdatamarket: pick from the general public or normalized industrial databases.

      Attaching a file: add report from pc or thru an app.

    6. Question 6. What’s Qlik Feel Charts?

      Answer :

      Qlik experience Charts is any other software program as a service (SaaS) providing from Qlik which allows Qlik experience visualizations to be without problems shared on websites and social media. Charts have restricted interaction and permit users to explore and find out.

    7. Question 7. Is There Any Capability To Create, Edit Or Increase Apps In Qlik Feel Cloud?

      Answer :

      The ability to create and edit apps is to be had to all customers. users can add flat file facts and connect to QlikDataMarket. customers can then create, edit and increase apps they own. customers can’t augment or edit apps create through different users.

    8. Question 8. Is Records Encrypted On Qlik Feel Cloud?

      Answer :

      Yes, the facts is encrypted on Qlik feel Cloud. also, the Credentials and statistics are encrypted ‘in flight’ (the usage of SSL).

    9. Question 9. What Are Synthetic Keys Beneath Logical Tables?

      Answer :

      When or extra fields in a facts table are in commonplace this permits the composite key dating. Qlik sense makes it by way of offering synthetic keys routinely. The keys are nameless keys that represent all occurring composite key of the aggregate. however, multiple synthetic keys are regularly related to incorrect facts version but now not always.

    10. Question 10. What Is The Datatypesqlik Sense?

      Answer :

      Qlik experience has strings, dates, numbers, times and currencies most effective. They can be executed in exclusive methods for calculation functions. this indicates the above parameters which includes date, time can be delivered or subtracted from every other.

    11. Question 11. What May Be Performed In Qlik Experience Cloud?

      Answer :

      • Developing apps and sharing the apps the use of cloud.
      • From this hub we are able to view or invite customers to comply with the apps, reveal them. additionally, you may generate hyperlinks to percentage the content or visualization in the apps.
      • whilst logged in, the browser is divided into 3 elements, workspace area, tab panel and toolbar.

    12. Question 12. Explain Briefly About Qlik Sense?

      Answer :

      Self Service data visualization application that empowers you to search and explore vast amounts of data to discover insights of the organization. It uses analytics and Discovery of data. With Qlik Sense, a company can create elastic, interactive visualizations and make meaningful decisions.

      • It is fast and easy
      • Redefines how you access, create and share insight
      • Faster time to insight anyone, anytime, anywhere on any device.

    13. Question 13. Explain How Does Qlik Sense Work?

      Answer :

      By intelligently summarizing the vast amount of complex data by using graph kind of search sense where each Qlik instantly updates data. It has rich visual data insights that help in rules-based security and governance.

    14. Question 14. Differentiate Between Traditional And Associative Index?

      Answer :

      Traditional:

      • IT-driven
      • Linear,Predefined thinking
      • Deep insight not followed
      • Many days to change
      • Info storing

      Eg. Region -State-Product-Sales Person(in specific order)

      Associative:

      • User-driven
      • Follows User
      • All data, always visible
      • Minutes to change
      • Insight driven

      Eg. Product-State-Region-SalesPerson and in any order (here the relation need not be 1 to 1; it can be in any unorganized manner).

    15. Question 15. How To Create Cyclic Group In Qlik Sense?

      Answer :

      Setting up the basic setting which will be done for all solution is mentioned here

      Sample Table Structure:

      Id SampleName Branch State Location

      1. Sample1 branch1 state1 india
      2. Sample2 branch2 state2 us

      Now I want to create a cyclic drill containing

      1. Branch
      2. State
      3. Location

      Loading info and creating in order load

      Drill_below:

      load * inline

      [

      SampleName, SampleName_Label

      Branch, Branch Name

      State, State Name

      Location, Location Name

      ];

      Once data is loaded there are 2 ways to view drill_below inFilter (available in sense app)

      It is good but wouldn’t able to get the default value and multiple selections may be enabled. Although this works in a way where client won’t care if first load drill is visible and selected.

      Much more are available use which ever fits your criteria

      Now We have drill selection ready now to link chart to the Drill.

      Thus we have selected drill to connect chart to drill

      Have two following ways:

      • Use if condition
      • Use Pick Match

      As the above two are obvious, if the info is large, creates lag in chart reloads,

      Thus the following approach,

      Uses the following function capabilities, in Size, Create dimension

      looking like

      $(=if(GetSelectedCount(SampleName_Label)=0,’Location’,only(SampleName)))

      Hence create the measure as per requirements; gives the cyclic group.

    16. Question 16. How To Connectqlik Sense With R?

      Answer :

      This is the most simple way to use R with Qlik: Enlarging R is the idea behind this, and transfer to a respective folder that Qlik sense is gonna read and thus loads the data. Initially, you need to download and install R, later after choosing analysis, mention on the prescribed script, the place to store the results.

      After this, to always run, you need to refresh your analysis, after creating a .exe file.

      Thus code needs to be:”add path to R Radd R VERSION(num.num)binR.exe”

      CMD BATCH

      –labour –rahul

      “add path to IntellipaatscriptIntellipaatscript.R”

      “add path over hereIntellipaatreportIntellipaatreport.txt”

    17. Question 17. How To Manage Data In The App With Data Manager?

      Answer :

      The data manager is managing and adding data from various sources or from data market of qlik which is visible in apps too. Whether you added them to add data or loaded using scripts. Each table is displayed using table name, data field and source.

    18. Question 18. How To Add New Data Table?

      Answer :

      Either you can add data table from data manager or by various data sources.

      By connections: Select from data connections which were earlier defined by the user or administrator and folders from where it is selected.

      Connect my Data: Select from a new data source such ODBC or OLE , connectors, web files or data files.

      Qlikdatamarket: Select from the public or normalized commercial databases.

      Attaching a file: Upload file from computer or through an app.

    19. Question 19. What Is The Reason And Cause For , When Sql Server Is Restarted, The Data Connection Stops Working?

      Answer :

      • When you create a data connection to the SQL server, the data connection may stop working when there is a restart of SQL server.Qlik sense has lost connection to SQL server and not able to reconnect.
      • Upon restarting from the hub Qlik sense works and also closing all apps and restarting Qlik sense desktop resolve the issue.

    20. Question 20. What Is Qlik Sense Charts?

      Answer :

      Qlik Sense Charts is another software as a service (SaaS) offering from Qlik which allows Qlik Sense visualizations to be easily shared on websites and social media. Charts have limited interaction and allow users to explore and discover.

    21. Question 21. Is There Any Ability To Create, Edit Or Augment Apps In Qlik Sense Cloud?

      Answer :

      The ability to create and edit apps is available to all users. Users can upload flat file data and connect to QlikDataMarket. Users can then create, edit and augment apps they own. Users cannot augment or edit apps create by other users.

    22. Question 22. Is Data Encrypted On Qlik Sense Cloud?

      Answer :

      Yes, the data is encrypted on Qlik Sense Cloud. Also, the Credentials and data are encrypted ‘in flight’ (using SSL).

    23. Question 23. What Are Synthetic Keys Under Logical Tables?

      Answer :

      When two or more fields in a data table are in common this enables the composite key relationship. Qlik sense makes it by providing synthetic keys automatically. The keys are anonymous keys that represent all occurring composite key of the combination. However, multiple synthetic keys are often related to wrong data model but not necessarily.

    24. Question 24. How To Handle Synthetic Keys?

      Answer :

      To avoid synthetic keys, there are ways to solve this in data load script.

      1. Keys that are to be used have to be logically linked to two tables. Fields like “Comment”, “Remark” and “Description” can still pertain in some tables without being linked and thus couldn’t use them as keys.
      2. Data like “Date”, “Company” and “Name” can pertain in some tables and can have same values with various (Order Date/Shipping Date, Customer organization/Supplying Organization). In related cases, these cannot be used as keys.
      3. Need to note that redundant fields are not being used- as only essential fields connect. If for example, a date when used as key, ensure that it doesn’t load year, month or day_of_month of similar date of more than 1 internal table
      4. When essential, from own primary keys, characteristically using string concatenation under a function of AutoNumber script.

    25. Question 25. How Do You Publish A Sheet?

      Answer :

      Publishing a sheet helps for viewing in other users also.

      Note: Sheets can be published only with the already published app.

      • click to view the sheets in the app overview.
      • Right click/ long touch the sheet you want to publish and select publish.
      • Publish sheet dialog appears and press Publish.

      The sheets have been published and moved automatically from My sheets to Published by me.Other users of the app will be able to view it in the community section.

    26. Question 26. What Can Be Done In Qlik Sense Cloud?

      Answer :

      • Creating apps and sharing the apps using cloud.
      • From this hub we can view or invite users to follow the apps, monitor them. Also, you can generate links to share the content or visualization in the apps.
      • When logged in, the browser is divided into 3 parts, workspace area, tab panel and toolbar.

    27. Question 27. How To Deploy Qlik Sense?

      Answer :

      The architecture is based on site concepts. It is a combination of one or more node connected to a common repository or central node.

      Qlik sense is deployed in many ways

      Deploying single node sites:

      • In this, all the qlik sense services run on a single node.
      • When there is single time zone, this kind of deployment works.

      Deploying multi-node sites:

      The site is spread out across two or more nodes which contributes the exact set of info and license key.

      The basic steps for deploying multimode sites are:

      • Install the primary node and this becomes the central node, which contains all apps that are needed.
      • Install additional node as rim node.
      • In QMC(Qlik management Console) on the central node, add the new node to the site.
      • Before testing new node, until the first sync.
      • Similarly, add additional nodes, one at a time, until the multimode site is complete

Qlik View Tutorial

Qlik Sense Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Qlik View Tutorial