Post Office Protocol (POP) Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Post Office Protocol (POP) Interview Questions & Answers

Are you preparing for Post Office Protocol (pop) interview? Post Office Protocol (pop) is a networking standard that extracts and receives information from remote mail server for access. Most of the email applications use POP. Candidates should have minimum knowledge on how Post Office Protocol (pop) function in order to get the interview cracked. Many certifications are available to make oneself comfortable in this specification. Every organization has opportunities in Post Office Protocol (pop) field. There is huge demand for this technology in the market. Opportunities are everywhere for this technology. Good knowledge on how the process is done will fetch you the job. Wisdomjobs framed Post Office Protocol (pop) interview questions and answers and answers to make it easier for your interview preparation.

Post Office Protocol (POP) Interview Questions

Post Office Protocol (POP) Interview Questions
    1. Question 1. What Is Sdps?

      Answer :

      Demon Internet introduced extensions to POP3 that allow multiple accounts per domain, and has become known as Standard Dial up POP3 Service (SDPS). To access each account, the username includes the hostname, as smith@hostname or smith+hostname.

    2. Question 2. What Is Xtnd Xmit?

      Answer :

      Irrespective of the mail retrieval protocol, email clients typically use the Message Submission flavor of the Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) to send messages. POP3 contains a protocol extension, known as "XTND XMIT", that allows clients to transmit outbound mail. The Qualcomm qpopper and CommuniGate Pro servers and Eudora clients are examples of systems that optionally utilize the XTND XMIT methods of authenticated client to server email transmission.

    3. Question 3. Explain What Is New In Outlook 2013?

      Answer :

      Preview message in the message list: You can figure it out from the message list itself, what message to read and what to be ignored, as you can see a little description of mail on the mailing list.

      Quicker respond with inline replies: Just with one click you can reply to the mail sender and act as a real-time chat.

    4. Question 4. How To Block An Unwanted Email Address In Outlook?

      Answer :

      • Click the settings options in your Outlook's toolbar
      • Select more mail settings from the menu
      • Under preventing junk e-mail option follow the safe and blocked senders link
      • Tap on Blocked Senders
      • Now here you can enter the unwanted e-mail address that has to be blocked.

    5. Question 5. What Is Pop Protocols?

      Answer :

      Post Office Protocol(POP) is an application-layer Internet standard protocol used by local e-mail clients to retrieve e-mail from a remote server over a TCP/IP connection. POP and IMAP (Internet Message Access Protocol) are the two most prevalent Internet standard protocols for e-mail retrieval. Virtually all modern e-mail clients and servers support both. The POP protocol has been developed through several versions, with version 3 (POP3) being the current standard.

    6. Question 6. What Is An Email Client?

      Answer :

      An email client, email reader, or more formally mail user agent (MUA), is a computer program used to manage email.

      Specifically, the term email client may refer to any agent acting as a client toward an email server, regardless of it being a mail user agent, a relaying server, or a human typing on a terminal. In addition, a web application providing message management, composition, and reception functionality is sometimes considered an email client.

    7. Question 7. What Is Post Office Protocol (pop Pop/3)?

      Answer :

      POP stands for Post Office Protocol, and is one of the technologies used for that all-important medium of communication: email. Like many other computer-related things, email requires a special language for mail to be received or sent. POP is one of the technologies that allows email sent from anywhere in the world to arrive in your inbox.

    8. Question 8. Mention What Is The Short Cut For Switching To Tasks And Switching To Mail In Outlook 2013?

      Answer :

      Short cut for switching to tasks: Ctrl+4

      Short cut for switching to mail: Ctrl+1

    9. Question 9. What Is Post Office Protocol (pop3) Protocol?

      Answer :

      POP3 means Post Office Protocol 3 is a protocol that offers a simple way for users to use mailboxes and download messages to their computers. It allows users to download mails from the mail server to the local server and enables you to read the mail even if you are offline.

    10. Question 10. What Is Stls?

      Answer :

      POP uses the Transmission Control Protocol on port number 110. Transmission may be encrypted using Transport Layer Security (TLS) or Secure Sockets Layer (SSL). This is negotiated in the POP3 protocol using the STLS command. Some clients and servers, such as Google Gmail, instead use the deprecated alternate-port method, which uses TCP port 995 (POP3S).

    11. Question 11. How To Create An E-mail Signature In Outlook?

      Answer :

      • To set an e-mail signature in an Outlook
      • In the main menu under TOOLS, click on OPTIONS
      • Go to the MAIL FORMAT tab and click signature
      • Under signature tab, click NEW
      • Type the new signature's desired name and the click OK
      • Type the desired text of your under EDIT SIGNATURE and then click OK and click OK again.

    12. Question 12. What Do You Know About Pop3 Session?

      Answer :

      A POP3 session is created when a remote user connects to a mailbox on the POP3 mail server and ends when the remote user disconnects from the POP3 mail server.

    13. Question 13. Explain How You Can Access Aol E-mail Account With Outlook?

      Answer :

      • Select tools, from account settings in the main menu in Outlook
      • Go to the e-mail tab option and then click NEW
      • Ensure that Microsoft Exchange, POP3, IMAP or HTTP is selected
      • Click Next
      • Type your name and enter your full AOL e-mail address
      • Click next, and after that make sure internet E-mail is selected
      • Click next again
      • Now select IMAP under account type
      • Under incoming mail server type imap.aol.com
      • Under outgoing mail server (SMTP) enter smtp.aol.com.

    14. Question 14. In Outlook 2013, How You Can Disable In Line Reply In The Reading Panel?

      Answer :

      Outlook 2013 entitles you to directly write your reply to the mail in the reading panel itself, which is referred as in line reply. In order to disable the inline reply, you have to enable the option for regular message editor window instead of in line reply.

      File -> Options -> Mail -> Replies and Forwards -> open replies and forwards in a new window.

    15. Question 15. What Is The Shortcut To Delete A Message In Outlook?

      Answer :

      To delete a message in Outlook, you can use shortcut Ctrl+Z.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial