PCI DSS Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

PCI DSS Interview Questions & Answers

You want to develop career in PCI DSS jobs? Then you are at the right place to get the PCI DSS job interview questions which is at wisdom jobs portal. Payment card data security standard is an information security standard for the organizations that controls branded credit cards from the major card schemes. Candidates who are computer science background and any other equivalent bachelor degree are eligible for these jobs. You have various job positions in this sector as PCIDSS developer, cyber security officer, information officer, security risk and certification manager etc. As a PCIDSS developer you need to recognize current security protection methodology and assess risk data gaps, process and flow gaps, and build data map flows using tools. For any information view more details of PCI DSS job interview questions and answers to boost your skills for the final interview.

PCI DSS Interview Questions

PCI DSS Interview Questions
    1. Question 1. What Is Pci And Dss Compliance?

      Answer :

      The Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) is a set of security standards designed to ensure that ALL companies that accept process, store or transmit credit card information maintain a secure environment.

    2. Question 2. What Does It Mean To Be Pci Compliant?

      Answer :

      The Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) applies to companies of any size that accept credit card payments. If your company intends to accept card payment, and store, process and transmit cardholder data, you need to host your data securely with a PCI compliant hosting provider.

    3. Question 3. What Are The Pci Dss Standards?

      Answer :

      PCI DSS 12 requirements are a set of security controls that businesses are required to implement to protect credit card data and comply with the Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). The requirements were developed and are maintained by the Payment Card Industry (PCI) Security Standards Council.

    4. Question 4. What Is Pci Dss Compliance Uk?

      Answer :

      PCI DSS is the worldwide Payment Card Industry Data Security Standard that was set up to help businesses process card payments securely and reduces card fraud.

    5. Question 5. Is Paypal Compliant With Pci?

      Answer :

      The truth is, even accepting PayPal payments requires you to be PCI compliant. In this scenario, it is helpful to think of PayPal as a payment processor.Therefore, your online environment can have the ability to affect the security of the payment process/transaction.

    6. Question 6. What Is A Pci Service Fee?

      Answer :

      The PCI Compliance fee, also sometimes called a “PCI DSS Compliance Fee,” is a cost that is imposed by the Payment Card Industry Data Security Standards Counsel (PCI DSS) onto credit card processing service providers and sales organizations.

    7. Question 7. Is Pci Compliance Required?

      Answer :

      FALSE. While merchants processing less than 20k transactions a year are generally not required to seek compliance validation, the obligation for PCI compliance is still there, as are the consequences if the data your store or process is compromised.

    8. Question 8. What Information Does Pci Dss Protects?

      Answer :

      The Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) is a widely accepted set of policies and procedures intended to optimize the security of credit, debit and cash card transactions and protect cardholders against misuse of their personal information.

    9. Question 9. Who Does Pci Dss Apply To?

      Answer :

      The DSS globally applies to all entities that store, process or transmit cardholder data. PCI DSS and related security standards are administered by the PCI Security Standards Council, which was founded by American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard Worldwide and Visa Inc.

    10. Question 10. What Does It Mean To Be Sox Compliance?

      Answer :

      A Definition of SOX Compliance. In 2002, the United States Congress passed the Sarbanes-Oxley Act (SOX) to protect shareholders and the general public from accounting errors and fraudulent practices in enterprises, and to improve the accuracy of corporate disclosures.

    11. Question 11. What Is A Pci Stent?

      Answer :

      Angioplasty, also called percutaneous coronary intervention (PCI), is a procedure used to open blocked coronary arteries (caused by coronary artery disease). It restores blood flow to the heart muscle without open-heart surgery.

    12. Question 12. What Does Pci Stand For In Medical Terms?

      Answer :

      Percutaneous coronary intervention.

      Percutaneous transluminal coronary angioplasty (PTCA), coronary angioplasty. ICD-9-CM. 36.09, 00.66. Percutaneous coronary intervention (PCI) is a non-surgical procedure used to treat narrowing (stenosis) of the coronary arteries of the heart found in coronary artery disease.

    13. Question 13. How Is A Pci Performed?

      Answer :

      Percutaneous coronary intervention is a non-surgical method used to open narrowed arteries that supply heart muscle with blood (coronary arteries). Percutaneous means "through unbroken skin." Percutaneous coronary intervention is performed by inserting a catheter through the skin in the groin or arm into an artery.

    14. Question 14. Is Pci The Same As Cardiac Cath?

      Answer :

      When a catheter is used to clear a narrowed or blocked artery, the procedure is called angioplasty or a percutaneous coronary intervention (PCI). When a catheter is used to widen a narrowed heart valve opening, the procedure is called valvuloplasty.

    15. Question 15. What Are Pci And Cabg?

      Answer :

      The SYNTAX score is an important anatomic scoring system, based on the coronary angiogram, which quantifies lesion complexity and predicts clinical outcomes after PCI or CABG in patients with multivessel coronary disease and/or left main disease.

    16. Question 16. Who Must Follow Pci Compliance To Protect Customers?

      Answer :

      All merchants and organizations that use credit card transactions must follow PCI compliance.

    17. Question 17. Does Pci Compliance Only Involve Credit Card Transactions Over The Internet?

      Answer :

      No, PCI compliance requires merchants to encrypt data even if it is over the local network. Requiring encryption within the network defends against man in the middle attacks.

    18. Question 18. Is Ssl The Only Requirement For Internet Stores?

      Answer :

      No, an SSL certificate is one of the requirements, but merchants are also responsible for encrypting information across the network. Merchants must also store information such as credit cards in an encrypted field within a database.

    19. Question 19. What Is A Pos In Terms Of Pci Compliance?

      Answer :

      A point of sale system is a system such as a cash register or credit card machine that takes user information such as debit or credit card numbers and stores them for the purpose of sending this information to a payment gateway.

    20. Question 20. What Has Prompted The New Revisions?

      Answer :

      They are derived as part of the ongoing lifecycle process based on input from merchants, banks, processors and vendors within the PCI community. The intention is to improve the flexibility of organisations to implement controls, better manage evolving threats and address scoping and reporting issues. They also increase alignment between the PCI DSS and the Payment Application Data Security Standard (PA DSS) making it easier to comply with both standards.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Information Security Cyber Law Tutorial