PayZippy Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

PayZippy Interview Questions

    1. Question 1. What Is Payzippy?

      Answer :

      PayZippy is a smart payment product built by Flipkart, which makes it extremely safe and easy to pay online. Just save your card details (like card number, expiry date, name, etc.) once with PayZippy and use it securely on any website without typing or sharing this sensitive information on the website

    2. Question 2. How Safe Is Payzippy? How Can I Be Sure My Card Details Will Remain Secure?

      Answer :

      Your card information is 100% safe with PayZippy.

      PayZippy uses world class encryption technology while saving your card information on highly secure systems. PayZippy's payment systems have passed stringent security audits like PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) conducted by industry experts, to ensure that your card information remains safe and protected at all times.

    3. Question 3. What Are The Benefits Of Using Payzippy?

      Answer :

      PayZIppy lets you pay online without the cumbersome process of typing the complete card details every single time. That's fast and extremely convenient

      Do you get anxious when a website asks you for your card details? Imagine being able to use your card on any website, without sharing the sensitive card details with that website

      With PayZippy, you get the same top-notch customer support that Flipkart is known for. No more worrying about a pending payment or delayed refund. PayZippy takes care of all your payment issues, so you can sit back and relax.

    4. Question 4. Is Payzippy Free Or Are There Any Charges ?

      Answer :

      It's completely FREE. There are no charges. PayZippy makes money by charging a nominal fee to the merchant/website (E.g. Flipkart, MakeMyTrip, etc.) for every successful transaction.

    5. Question 5. Is Payzippy Only For Flipkart Customers ?

      Answer :

      Not at all! PayZippy is for everyone

    6. Question 6. I Am A Flipkart Customer With My Card Saved On Flipkart.com. How Can I Start Using Payzippy ?

      Answer :

      You can get started with PayZippy in two ways:

      While placing an order on Flipkart.com, select PayZippy as the mode of payment at the payment selection step. You will see a button "Move my saved cards to PayZippy". Just click on the button to create your PayZippy account with your cards securely saved with PayZippy.

      You will receive an email from PayZippy containing a secure link to create your PayZippy account. Just click on that link and your saved cards will be securely migrated to your new PayZippy account.

    7. Question 7. What All Card Information Does Payzippy Store ?

      Answer :

      PayZippy stores your card number, cardholder name and card expiry date. We do not store your card's CVV number or 3D Secure password.

    8. Question 8. Where All Can I Use Payzippy ?

      Answer :

      You can use PayZippy on all your favourite websites including:

      BabyOye, BlueStone, Flipkart, LensKart, MakeMyTrip, Travelyaari, TrendIn, YepMe, Zansaar and more

    9. Question 9. How Do I Verify My Mobile Number ?

      Answer :

      Sign in to your PayZippy account. Go to the Profile page. You'll see a "Verify" link next to your mobile number. Click on the link to receive a secure code on your mobile via SMS. Just enter the code and you're done.

    10. Question 10. What's This "keep Me Logged In" Option? Why Should I Use It ?

      Answer :

      This option saves you from the pain of entering your PayZippy password every time you want to sign in to your PayZippy account on a given device. So, if you enable this option while using PayZippy on your laptop/PC, we will not ask you to enter your PayZippy password when you use PayZippy from this same laptop/PC next time. If you do not use this option then you will be required to enter your PayZippy password.

      Hence, it is recommended that you always keep this option enabled.

    11. Question 11. What Payment Options Are Available In Payzippy ?

      Answer :

      With PayZippy you can pay using credit/debit cards and net banking.

    12. Question 12. I Use Net Banking. What's In It For Me?

      Answer :

      PayZippy's promise of convenient payments isn't restricted to just saving of cards. We currently support 53 net-banking options.

    13. Question 13. Can I Store Prepaid Balance In My Payzippy Account ?

      Answer :

      Not as of now, but we plan to enable prepaid balance soon. You will then be able to topup money into your PayZippy account and use it across all your favourite websites

    14. Question 14. I Am A Flipkart Customer With My Card Saved On Flipkart.com. Why Should I Use Payzippy ?

      Answer :

      With PayZippy, you can make your saved cards work harder for you. PayZippy gives you the same convenience of faster checkout at all your other favourite websites including BabyOye, BlueStone, JustEat, LensKart, MakeMyTrip, Travelyaari, TrendIn, YepMe, Zansaar and more.

    15. Question 15. How Many Cards Can I Save With Payzippy ?

      Answer :

      You can save upto 10 cards as of now.

    16. Question 16. What All Cards Can I Save With Payzippy ?

      Answer :

      You can save any Credit/Debit card issued by any Indian/International bank, carrying the MasterCard, VISA, Maestro or American Express logo.

    17. Question 17. How Do I Save My Card(s) With Payzippy ?

      Answer :

      You can save your cards with PayZippy in two easy ways:

      By signing in to your Account on PayZippy.com. Once you are signed in you can view/edit/delete your cards and also add a new card. While adding a card, you will be required to enter the card number, name on card and card expiry date. We never ask for or store CVV number and 3D Secure password.

      You can also save your card at the time of making a payment via PayZippy. When entering the card details, keep the option "Save this card with PayZippy" selected, and your card will get securely saved in your PayZippy account.

    18. Question 18. If I Have Saved My Card With Payzippy, Can I Use Any Other New Payment Instrument To Pay ?

      Answer :

      Absolutely! With PayZippy, you get the option to either use your saved card or use any other payment instrument like a new credit/debit card or net banking.

    19. Question 19. Can I Delete My Cards From Payzippy ?

      Answer :

      Yes, you can delete your cards anytime.

    20. Question 20. How Do I Delete My Card From Payzippy ?

      Answer :

      You can delete your card from PayZippy in two easy ways:

      At the time of making a payment via PayZippy, you will be able to view your saved card(s). You can then delete a card by clicking on "X" icon.

      You can also delete your card(s) by signing in to your PayZippy Account on PayZippy.com. Once you sign in, you will be able to view your card(s) saved in your PayZippy account. You can now delete any card by clicking on "X" icon.

    21. Question 21. I Typed An Incorrect Card Number By Mistake When Saving My Card With Payzippy. How Do I Correct It ?

      Answer :

      If you typed an incorrect card number or name or card expiry date, you will need to delete the card and add the card again with the correct details.

    22. Question 22. What Is 3d Secure Password ?

      Answer :

      The 3D Secure Password is an additional authentication layer that is mandatory for all online card transactions. In addition to the card details (Card number, Expiry date, CVV, Name) which are present on the card, a password that is known only its owner is required to complete any payment. This makes paying online more secure. 3D Secure Password is branded as 'Verified by Visa' and 'MasterCard SecureCode' by Visa and MasterCard respectively.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial