Oracle iPlanet Web Server (OiWS) Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Oracle iPlanet Web Server (OiWS) Interview Questions & Answers

Getting prepared Oracle iPlanet Web Server (OiWS)? Do not panic, we will guide you how and what to answer in your interview. If you are preparing for Oracle iPlanet Web Server (OiWS) job interview then go through Wisdomjobs interview questions and answers page. Oracle iPlanet Web Server (OiWS) is the server where business applications makes use of it. This server is available on Linux, Windows, Solaris. It will support various programming languages like PHP, JSP, CGI etc. Almost every organization working with Oracle is using Oracle iPlanet Web Server (OiWS). One should know the concepts of programming languages and Oracle technology. Please have a look at Oracle iPlanet Web Server (OiWS) interview questions and answers page to win your interview.

Oracle IPlanet Web Server (OiWS) Interview Questions

Oracle iPlanet Web Server (OiWS) Interview Questions
    1. Question 1. Where Can I Find The Cli For Web Server 7.0.9 Administration?

      Answer :

      The administration CLI is located at install-root/bin/wadm.

    2. Question 2. How To Resetting The Administration Password?

      Answer :

      Open a command prompt terminal and navigate to install-root/bin/wadm directory and type the following command to reset the password:

      ./wadm reset-admin-password.

      You will be prompted to type the new admin password. Type the password again to confirm. Restart the server in order for the password to take effect. Then use the new password to login to the server.

    3. Question 3. How To Create A Configuration For Oracle Iplanet Web Server?

      Answer :

      To create a new Configuration, perform the following tasks:

      • Click the Configuration tab. .
      • Click the New button.
      • The wizard guides you through the settings available for creating a Configuration.

    4. Question 4. What Are The New Features Of Sun Java System Web Server 7?

      Answer :

      Oracle iPlanet Web Server is a high performance Web Server focused on improving Web security, enhanced end user experience. and reducing the cost and complexity of deploying and managing Web applications. Web Server provides comprehensive command-line interface support. consolidated configuration, enhanced security with elliptic curve cryptography support, and clustering support. It also comes with a robust built-in migration tool that helps the migration of applications and configurations from Web Server 6.0 and Web Server 6.1 to Web Server 7.0. New features include: 

      Sun Java System Web Server includes the following new features: 

      • JMX Based Management Infrastructure 
      • Redesigned Administration Server Interface 
      • Command-Line Interface Support 
      • Sun Ni Service Provisioning System Support 
      • Consolidated Configuration Files 
      • JNDI Support 
      • Java Database Connectivity and Connection Pooling Support 
      • Enhanced Hardware Accelerator Encryption Support 
      • Integrated Java Web Services Developer Pack 2.0 Technologies 
      • URI. Redirection and Rewriting with Regular Expressions 
      • Extensive Real-Time Monitoring Support 
      • Accelerator Cache Technology 
      • Asynchronous Accelerator Cache Support 
      • Integrated Reverse Proxy 
      • Enhanced Security 
      • Elliptic Curve Cryptography Support 
      • Sun Java Studio Enterprise Support 
      • Localization Support 
      • Enhanced Java Web Container 
      • Java Servlet 2.5 and JavaServer Pages (iSP) 2.1 Support 
      • JavaServer Pages Standard Tag Library and JavaServer Faces 1.2 Support 
      • Java SE 5.0 and 6.0 Support 
      • Auto deployment of Java Web Application 
      • Lightweight Session Replication Support 
      • PKCS11 Bypass Support 

    5. Question 5. What Are The New Features Of The Java System Web Server 6.1 (formally Sun One Web Server 6.1)?

      Answer :

      The system web server is focused on improving web security, enhancing the end user experience, and reducing the cost and complexity of deploying  and managing web applications  new features for  v6.1 include :

      • Header masking, which hides Web server information from probes and “script kiddies” 
      • Reverse proxy plug-in, which turns the Java System Web Server into a reverse proxy for an 
      • additional layer of protection between the public internet and back-end Java System Web 
      • Servers 
      • Support for Sun Crypto Accelerator 4000 
      • HTTP compression, which speeds the delivery of content to end users and conserves bandwidth 
      • JDBC connection pooling, which improves efficiency and performance of dynamic Java 
      • applications 
      • Improved Java application performance 
      • Support for WebDAV, which simplifies collaboration and publishing using WebDAV-enable 
      • authoring tools 
      • Support for Java Servlet 2.3 and JavaServer Pages 1.2 specifications 
      • Support for Active Server Pages 3.0 (VBScript/JScript 5.5) 
      • NSAPI filter support, for extending Web server functionality 
      • Support for JNDI 
      • Support for JDBC 

    6. Question 6. What Web Technologies Are Supported By The Oracle Iplanet Web Server?

      Answer :

      Being the inventors of Java technology, the Oracle iPlanet Server naturally supports the JavaServer Pages and Java Servlet specifications. The product also supports Active Server Pages (via Sun Java System Active Server Pages (formerly Sun ONE Activer Server pages), which is bundled with the Java System Web Server), PHP, ColdFusion, and CGI. 

    7. Question 7. What Types Of Support Options Are Available For The Java System Web Server?

      Answer :

      Oracle offers premium support. 

    8. Question 8. How Do I Tune/optimize The Oracle Iplanet Web Server For My Particular Environment?

      Answer :

      Oracle iPlanet Web Server 7 is fully configurable Web Server allowing optimization based on latency or throughput or a balance of the two.

    9. Question 9. Why Not Just Use The Free Apache Web Server?

      Answer :

      While Apache is a great general purpose Web server, it lacks the support, and testing requirements typically required in the deployment of enterprise Web applications. Oracle offers a fully tested and supported version of the Apache web server (known as Oracle HTTP Server) as a part of the Oracle Web Tier product. 

    10. Question 10. Do I Really Need An Application Server (e.g. Film Websphere) For My Java Application?

      Answer :

      In some cases, no. Java applications that rely on Java Serviet or JavaServer Pages technologies (i.e., do not use the EJB specification) can be deployed on the Oracle iPlanet Web Server. 

    11. Question 11. Does The Java System Web Server Work With Bea Weblogic Or Ibm Websphere?

      Answer :

      Yes. Using the Oracle iPlanet Web Server as the front-end HTTP server for Oracle WebLogic, IBM WebSphere, or GlassFish Application Server (formerly Sun ONE Application Server) will improve overall application performance and security. 

    12. Question 12. What Platforms Does The Oracle Iplanet Web Server Support? Will You Be Supporting Solaris X86 Platform Edition?

      Answer :

      The Orade iPlanet Web Server supports the Solaris Operating System (SPARC and x86 Platform Edition), Red Hat Advanced Server, Microsoft Windows, Hewlett-Packard HP-UX, and IBM AIX.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Framework7 Tutorial