Oracle ATG Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Oracle ATG Interview Questions & Answers

Are you in search of Oracle ATG jobs? Then you are at the right place of getting your desired job. Here in Wisdomjobs we provide complete details about all type of interview question and answers right from basic to expertise level. Oracle ATG offers various number of jobs for freshers and also to experience candidates. If you are well familiar with the Oracle concepts then it will be easy to clear the Oracle Apps jobs. There are Nemours companies that offers jobs in various roles like Oracle ATG Tech-lead Consultant, Need Oracle ATG Commerce Developer, Oracle ATG Commerce Developer/Lead – Java, Senior Oracle ATG Commerce Tech Lead and many other roles too. Wisdomjobs saves you lot of time by providing all the necessary Oracle ATG Interview Questions and Answers and also Oracle ATG jobs in one page. For any other details feel free to visit our site www.wisdomjobs.com.

Oracle ATG Interview Questions

Oracle ATG Interview Questions
    1. Question 1. What Is Atg Dynamo?

      Answer :

      ATG Dynamo or Dynamo Application Server(DAS) is a J2EE application server from Art Technology Group. 

    2. Question 2. What Is The Scope Of Dynamo Components?

      Answer :

      There are three different types of scopes for ATG components namely 

      1. request

      2. session

      3. Global

      Global is the default scope

    3. Question 3. What Is Atg Tag Library?

      Answer :

      Atg tag library is a variant of jsp standard tag library. However atg provides its own set of tag libraries e.g. dsp,dspel, core

    4. Question 4. Difference Between Express Checkout And Checkout?

      Answer :

      Express- Logged in user has information stored

      Guest- will enter all information (shipping, billing, review steps) and information is not saved

    5. Question 5. What Is Bcc?

      Answer :

      Business Control Center- UI for Business Users (to upload content to Catalogs, create promotions etc)

    6. Question 6. What Are Custom Dsp Tags?

      Answer :

      In general, the Custom tags will be written by the developer.

      Dsp is all ready to use. you can use to render content dynamically by linking Nucleus components directly to your JSPs. Especially, the (dsp) tag library, allow you connect your JSP content to the Java code at work behind the scenes so you can separate your application logic from your presentation layer.

      ATG 7 provides you with three tag libraries: JSTL, DSP/DSPEL, and Core. You can find these tag libraries in /DAS/taglib.

    7. Question 7. What Are Atg Form Handlers?

      Answer :

      ATG Formhandler is the intermediate class that comes in between a jsp form value and its bean class. They are there to evaluate the validity of form data before it is submitted, write data to and read data from a database or repository, and direct the user to different pages, depending on the results of the form submission

    8. Question 8. What Is Base Class For All Atg Formhandlers?

      Answer :

      GenericFormHandler.java

    9. Question 9. Explain The Atg Performance Issues ?

      Answer :

      Performance problems come in many shapes and sizes, but they all mean that the processing of some task is not happening at the expected, and previously observed speed. Performance issues include CPU utilization problems, slow response times, high levels of db activitivities, SQL queries that run long time, Slow CA deployments, just to name a few.

    10. Question 10. Describe The Meaning Of Atg Repository?

      Answer :

      Using ATG Dynamo, this is the process for entering into a Database using programs while keeping the actual application logic apart from the Database.

    11. Question 11. How To Register A Repository With The Dynamo??

      Answer :

      Create “/config/atg/registry/ContentRepositories.properties” file and append our repository file (XML )name to the “initialRepositories” property

      Eg: initialRepositories+= /myModule/mySampleRepository

    12. Question 12. What Is Config Layering?

      Answer :

      Properties set in later entries in the CONFIGPATH override earlier entries. By adding a entry to the config path you can customize any components in the system without losing the original configuration information.You can have a global configuration common to all machines then have machine specific information in the last layer.

    13. Question 13. What Is A Context Root?

      Answer :

      Is a URL mounting point of the web application. It decides what URL site site visitors will enter to get to the site. 

      “context-root” is specified in the “application.xml” file in the “j2ee-apps” folder.

    14. Question 14. Differentiate Global,request & Session Scopes?

      Answer :

      Global: components are accessible from all other components.Not available across ATG servers, each server has its own copy of global scoped component.

      Session: means every user of the application gets a separate copy of the component, and component exists for duration of the user’s session.

      Request : A component is called in for returning the values of a search, so each time a search is triggered an object instantiation happens and its gone when the result page is closed.Which means the scope of the search component is request.

      Eg:-formhandlers normally have a request scope.

    15. Question 15. How A Component Is Instantiated ?

      Answer :

      One can start or stop components manually using an ACC.We can instruct nucleus to start a component during server startup, this is done by modifying the “Initial.properties” file.Add the component name to the “initialServices” property inside the Initial.properties file.

    16. Question 16. What Is Manifest File?

      Answer :

      Applications often depend on other modules, these dependencies are declared in this file.The file name is MANIFEST.MF and resides in the META_INF directory. It specifies ATG-Class-Path,ATG-Required, ATG-Config-Path etc

    17. Question 17. What Is Atg Nucleus?

      Answer :

      Nucleus is a ATG container for components. It creates and initializes component instances on request. It manages the components scope. It locates the properties file for the component and through that it reaches the class file of the component. Nucleus components are Java Objects each with an associated .properties file which store configuration values.

    18. Question 18. What Are Different Modes Caching?

      Answer :

      Caching modes are set at the item descriptor level, through the <item-descriptor> tag’s cache-mode attribute. The default caching mode is simple caching. To set a different caching mode on an item descriptor, set cache-mode to one of the following values: 

      • simple
      • locked
      • distributed (distributed TCP caching)
      • distributedJMS (distributed JMS caching)
      • distributedHybrid (distributed hybrid caching)

    19. Question 19. Explain Logging Features Of Atg?

      Answer :

      Any component whose base class implements “ApplicationLogging” Interface can use atg logging infrastructure. Logging can be done per-component, per-module/per-application basis. Error, Warning,Info & Debug messages are the various logging mechanisms.First three are logged by default, whereas the Debug messages are just for debugging purpose and should be removed when the code goes into production.Logging is managed using the “GLOBAL.properties” file, which specfies the log levels of various modules.

    20. Question 20. Name 7 Common Elements A User May See During Checkout Through Atg Dynamo?

      Answer :

      Add to shopping cart, Login, Billing address, Payment, eMail confirmation, Confirm button, Shipped eMail address

    21. Question 21. How Do The Terms Atg Dynamo And Atg Framework Interact?

      Answer :

      The ATG framework is used by Dynamo ATG.

    22. Question 22. Define Atg Framework?

      Answer :

      The ATG framework is used for building Web applications which can run on JBOSS, WebLogic, WebSphere and other J2EE application servers.

    23. Question 23. Which Are The Handlex Methods In ?

      Answer :

      HandleX methods contain the actual function to be performed. its a method. Like in ProfileFormHandler- handleLogin

    24. Question 24. What Are Derived Properties?

      Answer :

      Enables one repository item to derive property values from another repository item or from another property in the same repository item.

    25. Question 25. How To Create Component?

      Answer :

      we can create it in 2 ways:

      I) using ACC

      II)by creating java+properties file in our module/Eclipse

    26. Question 26. How To Create Custom Repository?

      Answer :

      we have to create component/properties file:

      $class=atg.adapter.gsa.GSARepository
      $scope=global
      XMLToolsFactory=/atg/dynamo/service/xml/XMLToolsFactory
      dataSource=/atg/dynamo/service/jdbc/JTDataSource
      definitionFiles=/com/my/myRepository.xml
      idGenerator=/atg/dynamo/service/IdGenerator
      transactionManager=/atg/dynamo/transaction/TransactionManager

      Explanantion : have to tell all the properties in our component

      Class is GSARepository OOTB it will do all operations getitem, getiteforupdate

      XMLToolsFactory : for parsing xml

      definitionFiles : items info will keep here

      idGenerator : for generating unique ids

      transactionManager : for transaction purpose either to commit or roll back i particular transaction/task.

    27. Question 27. How The Module Dependency Happened In Atg?

      Answer :

      DAS DPS DSS DCS : from left to right

      We maintained it in MANIFEST.MF file

      Manifest-Version: 1.0

      ATG-Config-Path: config/

      ATG-Required: DAS DPS DSS DCS DAS

      ATG-J2EE: j2ee-apps/text J2ee

      ATG-EAR-Module: j2ee-apps/text J2ee

      ATG-Class-Path: bin

    28. Question 28. Differences Between The Item-type And Component-item-type In Definition(xml)file?

      Answer :

      1. When your property in the item-descriptor needs to hold only one value which is of type of any other repository item, use ‘item-type=”item name”’ attribute.
      2. when your property needs to hold a collection (set/array/map/list) of items of type of any other repository item,use data-type = “set/array/map/list” and component-item-type=”another Item name” to specify what type each one of the element in the collection

    29. Question 29. How Connection Will Give From Atg Module To Db?

      Answer :

      /atg/dynamo/service/jdbc/JTDataSource.properties Using JTDataSource component will maintain the Schema/DB connection.

    30. Question 30. What Are All The Ootb Form Handlers You Used In Your Application Tell Me 6?

      Answer :

      Mainly i used in my application level:

      1. CartModifierFormHandler
      2. PaymentGroupFormHandler
      3. ShippingGroupFormHandler
      4. CommitOrderFormHandler
      5. GenericFormHandler
      6. ProfileFormHandler

    31. Question 31. How Can I Resolve/initialize A Particular Component With Out Injecting In Any Component ?

      Answer :

      ATG provides one method resolveName(component name we have to provide) in GenericService class using it we can initialise the component.

    32. Question 32. What Are All The Input Parameters For Foreach Droplet?

      Answer :

      array,elementName,indexName.

    33. Question 33. How We Can Achive Inheritance In Atg Repository Level?

      Answer :

      sub-type-property=”type”

      super-type=”super item”

      Ex : <item-descriptor name=”shippingGroup” sub-type-property=”type” />

      <item-descriptor name=”hardgoodShippingGroup” super-type=”shippingGroup” />

      Here hardgoodShippingGroup is the subitem(like class) shippingGroup is the super Item(class)

      Hence all the features/properties of shippingGroup we can get it in hardgoodShippingGroup item also.

    34. Question 34. When Or In Which Scenario I Will Go For Itemlookupdroplet?

      Answer :

      To get complete item by providing id as a input parameter to that droplet.

Oracle Dba Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Oracle DBA Tutorial