Openedge Abl Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Openedge Abl Interview Questions & Answers

Are you in search of Openedge Abl jobs? Then we in Wisdomjobs have provided you with the complete details of Openedge Abl Interview Questions and Answers. To be precise about the OpenEdge, is Advanced Business Language, or OpenEdge ABL for short, is a business application development language formed and upheld by Progress Software Corporation. If you are familiar with the Openedge AbI then there are various leading companies that offer job roles like Progress 4gl Consultant, Progress Developer, Developer / Senior Developer, Progress OpenEdge Web Developer, Linux System Administrator, Technical Support Engineer along with that there are many other roles too. For any other details on Openedge ABL jobs roles and interview questions feel free to visit our site www.wisdomjobs.com.

Openedge Abl Interview Questions

Openedge Abl Interview Questions
    1. Question 1. Explain The Features Of Openedge Features?

      Answer :

      Some of the features present in OpenEdge are: -

      • Backup tools and online administration which can significantly reduce downtime.
      • It delivers recovery from crash, replication of data, cluster failover, advanced back up recovery, etc.
      • It is very efficient in handling high traffic loads, response time, etc.

    2. Question 2. State Some Of The Uses Of Openedge Architect Features Useful For A Developer?

      Answer :

      Some of the uses of openEdge architect are:

      1. A clear view of application resources
      2. Provides a clear structure of the code.
      3. Code generation which is template driven
      4. Existing applications can be integrated with open edge development tools, etc.

    3. Question 3. Explain About Openedge Studio?

      Answer :

      OpenEdge studio provides a single user interface for creating many web based rich internet applications. It provides tools for interfaces, objects and data linking. It allows you to integrate applications (modules) for complex business environments. These applications can be used again.

    4. Question 4. Explain About Progress Open Edge?

      Answer :

      Progress open edge provides platform for developing RAD and service oriented business applications. These applications can be deployed over any platform which offers greater inter operability features.

    5. Question 5. Explain About Openedge Translation Manager?

      Answer :

      Translational manager helps organizations to have a local version according to the region they are present in. It delivers same efficiency, quality, and performance as the original data created or edited before translating it into different versions. Any company looking for offshore business improvements should have progress translation manager.

    6. Question 6. Explain About Openedge Workgroup Rdbms?

      Answer :

      OpenEdge workgroup RDBMS will be good for small scale business man employing around 50 persons. This can be deployed in a small scale business and departmental stores for efficient pricing. Installation for a small scale business can be cost effective.

    7. Question 7. Explain About Openedge Abl In Terms Of Taking The Perspective Of The Developer?

      Answer :

      It helps developers develop applications with its own RDBMS and programming tools. These applications are portable across various platforms; also you can access various data base management systems. End users need not have the knowledge of the underlying architecture of the application.

    8. Question 8. Explain About Openedge Rdbms?

      Answer :

      OpenEdge RDBMS provides performance, reliability and scalability. It allows multiple clients from different platforms access the same data. Maintenance and administration can be done by self configuring and optimizing techniques. It gives a greater return on investment.

    9. Question 9. Explain About Openedge Replication Plus?

      Answer :

      OpenEdge replication helps you recover from financial disaster caused due to software failure. OpenEdge replication helps an organisation by making a replica of his valuable data. This also provides you to work on the server which has the replica of the data.

    10. Question 10. Explain About Progress Apama?

      Answer :

      Progress Apama products are extensively used by financial houses. Progress Apama platform is used where data changes by every millisecond. Apama`s CEP functionality can be used for financial market feeds, telecommunication network traffic, high velocity data streams, satellite data, defence, etc.

Openedge Abl Related Interview Questions

Openedge Abl Related Practice Tests

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial