ONGC Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

ONGC Interview Questions & Answers

Want to build your career in ONGC? Looking for a public sector job? Then prepare well with our interview questions page to get succeed in job interview. ONGC means Oil and Natural Gas Corporation. Oil and Natural Gas Corporation Limited is an Indian multinational oil and gas company earlier headquartered in Dehradun, Uttarakhand, India. There are many part time, full time and work from jobs in ONGC. Some of the most popular jobs related to ONGC are supervisor, mechanical engineer, manager, assistant manager, deputy manager, general manager, HR director, sales, marketing, SR developer, superintendent, assistant legal adviser, assistant technician and technician etc. Please have a look at our wisdomjobs ONGC job interview questions and answers page to simplify your job search.

ONGC Interview Questions

ONGC Interview Questions
    1. Question 1. What Do You Know About Ongc?

      Answer :Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) is an Indian multinational oil and gas company headquartered in Dehradun, Uttarakhand, India. It is a Public Sector Undertaking (PSU) of the Government of India, under the administrative control of the Ministry of Petroleum and Natural Gas. It is India’s largest oil and gas exploration and production company. It produces around 77% of India’s crude oil (equivalent to around 30% of the country’s total demand) and around 62% of its natural gas.t is involved in exploring for and exploiting hydrocarbons in 26 sedimentary basins of India. Maharatna ONGC is the largest producer of crude oil and natural gas in India, contributing around 70 per cent of Indian domestic production. The crude oil is the raw material used by downstream companies like IOC, BPCL, HPCL to produce petroleum products like Petrol, Diesel, Kerosene, Naphtha, and Cooking Gas-LPG.

    2. Question 2. Where Is The Company Headquarter?

      Answer :ONGC is headquartered in Dehradun, Uttarakhand, India. Properly addressed at Tel Bhavan, Dehradun, Uttarakhand, India.

    3. Question 3. When This Company Was Established?

      Answer :After the formation of the Oil and Natural Gas Directorate, it became apparent that it would not be possible for the Directorate with its limited financial and administrative powers as subordinate office of the Government, to function efficiently. So in August 14, 1956, ONGC was founded by Government of India.

    4. Question 4. Who Is Current Md/chairman Of This Company?

      Answer :Dinesh K Sarraf is the Chairman & Managing Director of Oil and Natural Gas Corporation Ltd (ONGC), India’s most valuable Maharatna public sector enterprise and one of the premier E&P companies in the world.

    5. Question 5. What Are The Products/services Offered By This Company?

      Answer :ONGC is India’s largest oil and gas exploration and production company. It produces around 77% of India’s crude oil (equivalent to around 30% of the country’s total demand) and around 62% of its natural gas. The products sold are Petroleum, natural gas, and other petrochemicals.

    6. Question 6. Under Which Ministry Of Central Government This Company Function?

      Answer :ONGC works under Ministry of petroleum and natural gas.

    7. Question 7. Who Are Competitors Of This Company?

      Answer :The competitors of ONGC are GAIL, Cairn India, Petro net LNG, Oil India and IGL.

    8. Question 8. Where Are The Manufacturing Units Of This Company Located?

      Answer :

       The major manufacturing units of ONGC are situates in the following places:

      1. Mumbai High Asset, Mumbai
      2. Neelam & Heera Asset, Mumbai
      3. Bassein & Satellite Asset, Mumbai
      4. Uran Plant, Uran
      5. Hazira Plant, Hazira
      6. Ahmedabad Asset, Ahmedabad
      7. Ankleshwar Asset, Mehsana
      8. Mehsana Asset, Mehsana
      9. Rajamundry Asset, Rajamundry
      10. Karaikal Asset, Karaikal
      11. Assam Asset, Nazira
      12. Tripura Asset, Agartala

ONGC Related Interview Questions

ONGC Related Practice Tests

Popular Interview Questions

All Interview Questions

Ongc Practice Test

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial