Office Filing Procedure Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Office Filing Procedure Interview Questions

    1. Question 1. What Is An Office Procedure?

      Answer :

      Office procedure or system can be defined as the sequence of steps or operations in which activities are performed or done. Every organization does produce office manual or procedure manual which contain in a summarized form, all the activities or- things in an organization.

    2. Question 2. What Is Filing In The Office?

      Answer :

      Filing means keeping documents in a safe place and being able to find them easily and quickly. Documents that are cared for will not easily tear, get lost or dirty. A filing system is the central record-keeping system for an organisation. It helps you to be organised, systematic, efficient and transparent.

    3. Question 3. What Is Filing Process?

      Answer :

      Filing is a material removal process in manufacturing. Similar, depending on use, to both sawing and grinding in effect, it is functionally versatile, but used mostly for finishing operations, namely in debarring operations. Filing operations can be used on a wide range of materials as a finishing operation.

    4. Question 4. What Is An Alphabetical Filing System?

      Answer :

      Alphabetical filing is a fundamental way to organize documents in both your private and personal life. Filing documents in alphabetical order will allow you and others to find and replace each file quickly.

    5. Question 5. What Are The General Office Procedures?

      Answer :

      Office Clerks, General Career. Clerical duties may be assigned in accordance with the office procedures of individual establishments and may include a combination of answering telephones, bookkeeping, typing or word processing, stenography, office machine operation, and filing.

    6. Question 6. What Are The Functions Of The Office?

      Answer :

      The basic functions are essential to the existence of the office. These include collecting, processing, recording, storing and furnishing information. The administrative functions are organisation of office activities, control of stationery, purchase of equipment, safe guarding of assets, management of personnel etc.

    7. Question 7. Why Should Organizations Have A Good Filing System?

      Answer :

      Documents that are cared for will not easily tear, get lost or dirty. A filing system is the central record-keeping system for an organisation. It helps you to be organised, systematic, efficient and transparent. It also helps all people who should be able to access information to do so easily.

    8. Question 8. What Is An Electronic Filing System?

      Answer :

      The Electronic Filing System (or EFS) is the Singapore Judiciary electronic platform for filing and service of documents within the litigation process. In addition, it provides the registries of the Supreme Court and the Subordinate Courts with an electronic registry and workflow system; and an electronic case file.

    9. Question 9. What Is The Purpose Of Filing System?

      Answer :

      The most important purpose of a file system is to manage user data. This includes storing, retrieving and updating data. Some file systems accept data for storage as a stream of bytes which are collected and stored in a manner efficient for the media.

    10. Question 10. What Is A Chronological File?

      Answer :

      Organizing and ordering documents and records in a dated sequence. This sequence can by according to their date of receipt, or date and time of their creation. The item youngest-by-date is usually in front of or on top of the previous items.

    11. Question 11. What Are Office Practices And Procedures?

      Answer :

      A policy is a guiding principle used to set direction in an organization, while a procedure is a set of instructions used to implement organizational policies into action. Generally, office policies and procedures are contained in the organization's procedural manual.

    12. Question 12. What Are The Processes Of Administration?

      Answer :

      Administrative processes are the office tasks that are required to keep a company humming along. Administrative processes include human resources, marketing, and accounting. Basically anything that entails managing the information that supports a business is an administrative process.

    13. Question 13. What Is The Use Of An Office?

      Answer :

      An office building, also known as an office block or business center is a form of commercial building which contains spaces mainly designed to be used for offices. The primary purpose of an office building is to provide a workplace and working environment primarily for administrative and managerial workers.

    14. Question 14. What Are The Different Types Of Office?

      Answer :

      The four styles of open-plan office are:

      • Cubicle. This is one of the most common types of open office plans, where the workstations are set up as cubicles, generally with three walls of partitioning around them.
      • Half partitions.
      • Team enclosures.
      • One large, open space.

    15. Question 15. What Is The Classification Of Filing?

      Answer :

      Developing a File Classification Scheme is the process of identifying the category or categories of business activities and the records they generate and grouping them, if applicable, into files to facilitate retrieval, description, control, and links and determine their disposition and access status.

    16. Question 16. What Does Filing Documents Mean?

      Answer :

      A filing is when a legal document becomes part of the public record. Anyone can read a filing. As you might imagine, a filing is an example of something being put in a file. You can take part in the physical act of filing by organizing documents in separate files.

    17. Question 17. What Is The Definition Of Filing System?

      Answer :

      In a computer, a file system (sometimes written filesystem) is the way in which files are named and where they are placed logically for storage and retrieval.

    18. Question 18. What Is A Paper Based System?

      Answer :

      ACCOUNTING used to describe a system that keeps information on paper, rather than on a computer: It costs them about $65 to process a paper-based order. Made of paper: People who sell paper-based products are facing rising costs.

    19. Question 19. What Is The Definition Of File Management?

      Answer :

      The system that an operating system or program uses to organize and keep track of files. For example, a hierarchical file system is one that uses directories to organize files into a tree structure. Although the operating system provides its own file management system, you can buy separate file management systems.

    20. Question 20. What Is Meant By Chronological Filing?

      Answer :

      Ordering documents and records in sequence according to their date of receipt, or date or time of their creation. The latest item is put usually in front (top) of the previous items.

    21. Question 21. What Is A Numeric Filing System?

      Answer :

      A system for organizing records through the use of numbers that appears on the materials. A system to classify materials using numbers as headings.

      Notes: A numeric filing system 1 is commonly used for purchase orders, checks, and other records that have a unique number assigned to each document.

    22. Question 22. What Are Administrative Systems And Procedures?

      Answer :

      Administrative Procedures. Administrative procedures are a set or system of rules that govern the procedures for managing an organization. These procedures are meant to establish efficiency, consistency, responsibility, and accountability.

    23. Question 23. What Is Ms Office And Its Applications?

      Answer :

      Microsoft Office is a set of interrelated desktop applications, servers and services, collectively referred to as an office suite, for the Microsoft Windows and macOS operating systems. This list contains all the programs that are, or have been, in Microsoft Office since it began and are in alphabetical order.Micr.

    24. Question 24. What Is Meant By Office Staff?

      Answer :

      An office staff is an individual employed as a clerical worker in an office. The role of the office staff also includes filing document and performing office machine operations. Other duties and responsibilities include stenography, word processing and typing, bookkeeping, and answering of telephones.

    25. Question 25. What Is The Office Work?

      Answer :

      Depending on the job, office clerks might answer phones, filing, data processing, faxing, envelope stuffing and mailing, message delivery, running errands, sorting incoming mail and much more. For example, a clerk at a marketing firm will have different duties than one working in a hospital office.

    26. Question 26. What Are The Duties Of An Office?

      Answer :

      Clerical duties may be assigned in accordance with the office procedures of individual establishments and may include a combination of answering telephones, bookkeeping, typing or word processing, stenography, office machine operation, and filing.

    27. Question 27. What Kind Of Office Work Is There?

      Answer :

      Upper level office jobs typically require a college education or even advanced degrees.

      • Accounting.
      • Receptionist.
      • Administrative Assistant.
      • Customer Service.
      • Medical Office.
      • Insurance.
      • Drafting.

    28. Question 28. What Is The Application Of Microsoft Word?

      Answer :

      Microsoft Word or MS-WORD (often called Word) is a graphical word processing program that users can type with. It is made by the computer company Microsoft. Its purpose is to allow users to type and save documents. Similar to other word processors, it was helpful tools to make documents.

    29. Question 29. What Are General Office Duties?

      Answer :

      Clerical duties may be assigned in accordance with the office procedures of individual establishments and may include a combination of answering telephones, bookkeeping, typing or word processing, stenography, office machine operation, and filing.

    30. Question 30. What Are The Duties Of Office Workers?

      Answer :

      Responsible for performing clerical and administrative duties in an office setting. Assists executive assistants and secretaries by sorting mail, filing, answering phones, greeting clients, scheduling meetings, and restocking supplies.

    31. Question 31. What Is An Office Application?

      Answer :

      ALSO CALLED: Office Productivity Software, Business Application Suites, Business ware. 

      DEFINITION: OOXML (Office Open Extended Markup Language), also called Open XML, is a file format for documents, spreadsheets and presentations that is intended for use with the 2007 and later versions of the Microsoft Office suite.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Office Filing Procedure Tutorial