Object-relational mapping Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Object-relational mapping Interview Questions & Answers

Want an Object-relational mapping job in the reputed organization? Then refer Wisdomjobs sample Object-relational mapping interview questions and answers that are asked by the recruiter in an interview where Object-relational mapping skills are necessary. Object-relational mapping is a process that helps to operate objects without considering their data sources. ORM allows programmers to maintain a constant view of objects over time, even as the sources that carry them, the sinks that accept them and the applications that access them vary. There are No. of Object-relational mapping jobs for the candidates with relevant skills and placed in various positions in top-most organizations. Our Object-relational mapping job interview questions and answers page designed by professional experts that can help you in winning a job.

Object-relational Mapping Interview Questions

Object-relational mapping Interview Questions
    1. Question 1. What Is Actional Flow Mapping?

      Answer :

      Actional Flow mapping is used to relate business process with SOA it activity. Actional Flow Mapping is used to capture service levels, business indicators, process metrics, etc and this data can be viewed simultaneously. This data can be viewed according to customer, region, area, etc.

    2. Question 2. Explain Environment Of Openedge?

      Answer :

      OpenEdge applications can be operated under any platform. Some of their tools available under OpenEdge are development tools, application servers, embedded database, application management tools, easy integration and connectivity among various products, etc.

    3. Question 3. What Is Environment Of Openedge?

      Answer :

      OpenEdge applications can be operated under any platform. Some of their tools available under OpenEdge are development tools, application servers, embedded database, application management tools, easy integration and connectivity among various products, etc.

    4. Question 4. What Is Openedge Workgroup Rdbms?

      Answer :

      OpenEdge workgroup RDBMS will be good for small scale business man employing around 50 persons. This can be deployed in a small scale business and departmental stores for efficient pricing. Installation for a small scale business can be cost effective.

    5. Question 5. What Is Openedge Abl In Terms Of Taking The Perspective Of The Developer?

      Answer :

      It helps developers develop applications with its own RDBMS and programming tools. These applications are portable across various platforms; also you can access various data base management systems. End users need not have the knowledge of the underlying architecture of the application.

    6. Question 6. Explain The Use Of Assign Statement In Progress Database?

      Answer :

      Assign statement is used to give a value to a particular database field.

    7. Question 7. What Is Progress Apama?

      Answer :

      Progress Apama products are extensively used by financial houses. Progress Apama platform is used where data changes by every millisecond. Apama`s CEP functionality can be used for financial market feeds, telecommunication network traffic, high velocity data streams, satellite data, defence, etc.

    8. Question 8. What Is Openedge Rdbms?

      Answer :

      OpenEdge RDBMS provides performance, reliability and scalability. It allows multiple clients from different platforms access the same data. Maintenance and administration can be done by self configuring and optimizing techniques. It gives a greater return on investment.

    9. Question 9. What Are The Features Of Openedge Features?

      Answer :

      Some of the features present in OpenEdge are: -

      1. Backup tools and online administration which can significantly reduce downtime.
      2. It delivers recovery from crash, replication of data, cluster failover, advanced back up recovery, etc.
      3. It is very efficient in handling high traffic loads, response time, etc.

    10. Question 10. Explain The Scenarios Or Situations Under Which Progress Database Creates New Index Entry For A Record?

      Answer :

      database engines are one of the strength for progress. it has two db engines-sql92 and 4gl.4GL concepts is also a great strength for progress database.

      sql92 and 4gl engines are different but both can be used against a single database. even installing sql92 engine doesn't reduce the performance of 4gl engines. u can say bith engines as a security models for the database.

      these engines wil take care during crash of database recovery prosess from storage devices(ai bi tl).sql clients can connect thro sql92 engine and 4gl clients can connect thro 4gl engine.

    11. Question 11. Explain Some Of The Uses Of Openedge Architect Features Useful For A Developer?

      Answer :

      Some of the uses of openEdge architect are:

      1. A clear view of application resources
      2. Provides a clear structure of the code.
      3. Code generation which is template driven
      4. Existing applications can be integrated with open edge development tools, etc.

    12. Question 12. Explain About Openedge Studio?

      Answer :

      OpenEdge studio provides a single user interface for creating many web based rich internet applications. It provides tools for interfaces, objects and data linking. It allows you to integrate applications (modules) for complex business environments. These applications can be used again.

    13. Question 13. Define And Explain About Progress?

      Answer :

      Open edge business language was the new name given to Progress in 2006. It uses a simple English language for software development which was one of the reasons for the popularity of this language. It is known as business application development language.

    14. Question 14. What Is Advantages Of Progress Actional?

      Answer :

      Progress action offers visibility and in depth statistics into customer service. It provides run time controls which ensure superior customer service. Progress actional makes sure that no transaction data is lost during the entire transaction process. Easy manageable software for efficient user defined configuration.

    15. Question 15. What Is Progress Actional?

      Answer :

      Progress Actional bridges gap between business and information Technology. It is used to optimize SOA, measure and prioritize business solutions, and to integrate runtime controls for business solutions.

    16. Question 16. What Is Progress Open Edge?

      Answer :

      Progress open edge provides platform for developing RAD and service oriented business applications. These applications can be deployed over any platform which offers greater inter operability features.

    17. Question 17. What Is Openedge Translation Manager?

      Answer :

      Translational manager helps organizations to have a local version according to the region they are present in. It delivers same efficiency, quality, and performance as the original data created or edited before translating it into different versions. Any company looking for offshore business improvements should have progress translation manager.

    18. Question 18. What Is Sonicmq?

      Answer :

      SonicMQ offers connectivity to the internet and is regarded as the back bone for messaging services. It also offers support for application servers and other industry servers. Application Server provides interface between OpenEdge ABL and messaging backbone.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Object Oriented Analysis and Design Tutorial