MULTIMEDIA Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

MULTIMEDIA Interview Questions & Answers

Interested in creative jobs? Looking for multimedia job? Multimedia is content that uses a combination of different content forms such as text, audio, images, animations, video and interactive content. Multimedia contrasts with media that use only elemental computer displays such as text-only or traditional forms of printed or hand-produced material. Multimedia can be recorded and played, displayed, interacted with or accessed by information content processing devices, such as computerized and electronic devices, but can also be part of a live performance. Multimedia jobs are one of the most trending jobs in the world. Some of the main jobs in multimedia are mobile multimedia software test engineer, multimedia drive development professional, windows tester, android tester, web designers, graphics designers, multimedia designers, website designer, eLearning author and network engineer. Go through our Multimedia job interview questions and answers for better preparation of job interviews.

MULTIMEDIA Interview Questions

MULTIMEDIA Interview Questions
    1. Question 1. What Is Multimedia?

      Answer :

      Multimedia is simply multiple forms of media integrated together. Media can be text, graphics, audio, animation, video, data, etc.

    2. Question 2. What Are Multimedia Software's?

      Answer :

      The software used to create multimedia experiences can be placed into 3 distinct categories:

      •  Audio Software
      •  Graphics Software
      •  Video Software

    3. Question 3. What Are Multimedia Hardware's?

      Answer :

      Multimedia hardware basically consists of video and sound cards, and cd-rom drives. To make it a little easier multimedia kits are available that include all the necessary hardware and software to upgrade your present computer(s).

    4. Question 4. What Is Animation?

      Answer :

      Animation is the rapid display of a sequence of images of 2-D or 3-D artwork or model positions in order to create an illusion of movement.

    5. Question 5. What Is The Arc In Animation?

      Answer :

      arc is known as a curve which determine the poses of the character, it is the most important concept for animation.

    6. Question 6. What Is A Ambeant Acclusion?

      Answer :

      • Ambeant acclusion is a shading method used in 3D computer graphics which helps add realism to local reflection models by taking into account.
      • Ambeant acclusion is a method for simulating global illumination, while keeping a respectable ratio between results.

    7. Question 7. What Is Mean By Rigging?

      Answer :

      Rigging is a method of attaching bones or biped to a 'modeled character' or object in order to make them animate or 'perform' actions. By attaching bones or biped the 'character' can walk,talk and make bodily movements.

    8. Question 8. What Are The Multimedia Authoring Tools?

      Answer :

      Multimedia authoring tools make it easier to create full scale multimedia projects. Fortunately, there are an assortment of tools available to choose from.
      ► Apple Media Tool
      ► Astound
      ► Asymetric Multimedia ToolBook
      ► Authorware
      ► Cinemation
      ► Course Builder
      ► cT Professional
      ► Digital Chisel
      ► Director
      ► Director Multimedia Studio
      ► FireWalker
      ► Formula Graphics
      ► HM-Card Hypermedia Authoring System
      ► HyperCard
      ► HyperPlus
      ► HyperStudio
      ► HyperWriter
      ► IconAuthor
      ► Klik & Play
      ► MediaLink
      ► MM100
      ► MovieWorks Interactive
      ► mPower
      ► mTropolis
      ► Oracle Media Objects
      ► Ozone
      ► Pegasus
      ► PowerMedia for Visual Basic
      ► Quest
      ► Shockwave
      ► ShowBasic
      ► Special Delivery
      ► SuperCard

    9. Question 9. What Are Wmv Files?

      Answer :

      WMV (Windows Media Video) is a generic name for video encoding solutions developed by Microsoft. The format is a part of the Windows Media framework that also includes formats like Windows Media Audio (WMA), Advanced Systems Format (ASF) and High Definition Photo (HDP). WMV files use the Microsoft container format and represent Microsoft’s own version of MPEG-4 (Part 2) video encoding technology.

    10. Question 10. How Are Projector Lumens Measured?

      Answer :

      Lumens are extremely important when choosing a projector because you will want a bright, sharp image to be displayed. The brighter the image, usually the sharper the contrast will be. Lumens are extremely important due to the fact that projectors with lower Lumens require ambient lighting to be low. In addition, less lumens generally means the projector will need to be closer to the screen. These two factors have obvious consequences for many conference rooms, classrooms, lecture halls and home theater set ups.

    11. Question 11. What Is An Hdmi Optical Switch?

      Answer :

      HDMI stands for High Definition Multimedia Interface; HDMI is an audio video interface that is used to transmit both digital audio and video streams of data which are uncompressed and encrypted.

    12. Question 12. How Do I Change My Home Page?

      Answer :

      Internet Explorer for Windows
      1.Browse normally to the web page you want as your home page.
      2. Pull down the “Tools” menu of Internet Explorer.
      3. Select “Internet Options.”
      4. The “General” tab appears.
      5. You’ll see the “Home page” box at the top.
      6. Click the “Use Current” button in that box.
      7. Click “OK.”
      8. Close and open Internet Explorer.
      You should see your new home page.

    13. Question 13. What Is Phishing?

      Answer :

      Phishing is a form of fraud. Phishers pose as legitimate organizations in an email, over the phone, in person, on a website, or in a pop-up window to get you to disclose personal information, such as your credit and debit card numbers, account passwords, or Social Security number.

    14. Question 14. How Can I View Video Files On The Web Site?

      Answer :

      There are two ways to view the online video clips. Because of variations in browsers and operating systems, both methods might not work for all individuals. However, one of the two methods should work if you have the Windows Media Player installed. 1. Click on the link to the video. Depending on what your plug-in settings are in your browser, Windows Media Player may launch and begin downloading the video clip. The video should begin to play after enough is downloaded for it to play smoothly. 2. Right click (PC) or click and hold (Mac) the link to the video. Choose “Save Target As..” (It) or “Save I.ink As...” (Netscape) to save the file. Make sure that the correct file type is selected in the drop down list below the file name. After the file has been saved to your computer, double click on it to launch it in Windows Media Player. If your computer is not set up to launch the player upon double clicking, first open Windows Media Player and then choose “File” and “Open” to load the video clip. Press the play button to begin playing.

    15. Question 15. What Is Video-on-demand?

      Answer :

      Video-on-demand is existing video or an archived webcast available for people to watch on the web any time. The original video can be digitized as a Real Media, Windows Media, QuickTime, or Flash Video file and can he viewed with the appropriate player.

    16. Question 16. What Do You Look For While Designing A Logo?

      Answer :

      A logo is the smallest entity that symbolizes a company. It is often treated as a marketing material. Designing a logo for a company demands great observation and creativity. A logo should be designed in such a way that a common man can easily relate it with the company. It should be memorable and eye catching. It should help in growing the company name into a brand.

    17. Question 17. Explain What Is Graphics?

      Answer :

      The combination of picture, images, text & colors that gives us any type of information is called graphics. It is printable.
      Exp. Hording, banner, logo.

    18. Question 18. Explain How Do I Take Good Portraits?

      Answer :

      Here are some general guidelines for taking good portraits:

      •  Use longer focal lengths instead of shorter (telephoto instead of wide angle). This will make your subject’s face more natural and less bulbous.  
      • Use a wide aperture for shallow depth of field. This will focus attention on your subject and not your background.
      •  Avoid distracting backgrounds.  
      • Try to achieve even illumination by exploiting natural light. If you can’t use natural light, then use studio lights and/or multiple flashes and/or a bounce flash  
      • Avoid taking pictures where part of your subject’s face is in shadow unless you really know what you’re doing.
      • Avoid using a single flash pointing directly at the subject. This will create harsh shadows on either the subject of the area behind the subject.

       

    19. Question 19. Explain Do You Shoot Raw Or Jpeg?

      Answer :

      I shoot entirely in RAW, basically as a just in case, but I extract the JPGs from my RAW files in Photo Mechanic and edit those. Most of the RAW files will never see the light of day, unless there is a great shot that was extremely over-/under-exposed. I prefer this method because it allows me to have the security of RAW while getting all the great color, contrast, and vibrancy of an in-camera JPG.

    20. Question 20. Is It Possible To Make Httpservice Requests Synchronous In Adobe Flex?

      Answer :

      No.
      Basically, what we are about to do is creating XMLHttpRequest with JavaScript in Flex, and calling a server data with the parameters we will give to the object.
      1. Request Type: GET or POST
      2. Requested URL
      3. Communication Type: true for asynchronous, false for synchronous.

    21. Question 21. I Need To Load An Image From Flickr Into My Application. Do I Need A Crossdomain.xml File On Flickr?

      Answer :

      File is already there, we need to register our ip address to flicker’s crossdomain.xml Since the images are located on a flickr server like farm1 .static.flickr.com and there is no crossdomain.xml file on that server (there is a crossdomain.xml for api.flickr.com so you can use the api) that means you can’t get access to the bitmapData of the loaded images when you load them from fiickr. This is dumb, but that’s the way it is. So you can load images just fine, but the reflection class copies the bitmapData of the image, so that doesn’t work if you load them straight from the flickr server I also wanted to set bitmap smoothing to true on the images so the thumbnails don’t look as pixelated, and that also requires access to the bitmapData of the loaded image.
      So the answer is to create a proxy that loads the flickr image so it appears to come from the same domain.

    22. Question 22. What Is The Difference Between Httpservice And Data Service?

      Answer :

      The services-config.xml configuration file is required at compile time if the Flex application uses Flex Data Services. In the case of RPC services, this applies to all applications that use RemoteObject or proxy-based WebService or HTTPService.

    23. Question 23. How Do You Generate Random Numbers Within A Given Limit With Actionscript?

      Answer :

      Math.round(Math.random() * (high - low)) + low

    24. Question 24. Have You Built Any Components With Actionscript? If So Explain How You Did It?

      Answer :

      CountryComboBox.as

      package components 
      {
      import mx.controls.ComboBox; 
        public class CountryComboBox extends ComboBox 
       {
      public function CountryComboBox() 
         {
      dataProvider  = [“United States”, “United Kingdom’];
         }
       }
      } 
      <‘xml version=” 1.0” encoding=”uff-8”?> 
      <mx:  Application 
      xmlns:mx=’http://www.adobe.com/2006/mxml” 
      xmlns:custom=”components.*” 
      width=”220” height=”l 1 5” >
      <custom:CountryComboBox /> 
      </mx:Application> 

    25. Question 25. How Do You Implement Push On A Flex Applications?

      Answer :

      Using BlazeDS Server, LiveCycle Data Services

    26. Question 26. I Am Going To Add Images Into A Tag. How Will It Resize Itself In Adobe Flex Actionscript?

      Answer :

      To let Flex resize the image as part of laying out your application, set the height or width properties to a percentage value. Flex attempts to resize components with percentage values for these properties to the specified percentage of their parent container. Or by default, Flex does not resize the image. The scaleContent property has a default value of true, therefore, Flex scales the image as it resizes it to fit the specified height and width. The aspect ratio is maintained by default, so the image may not completely fill the designated space. Set the scaleContent property to false to disable scaling. Set the maintainAspectRatio property to false to allow an image to fill all available space regardless of its dimensions.

    27. Question 27. What Is A Resource Manager In Flex Actionscript?

      Answer :

      The ResourceManager — now handles access to all localized resources in an application. Any components that extend UI Component, Formatter, or Validator now have a new resourceManager property, which lets you easily access the singleton instance of this manager. If you’re writing some other kind of class that needs to use the ResourceManager, you can call ResourceManager.getlnstance() to get a reference to it.

    28. Question 28. What Are The Similarities Between Java And Flex?

      Answer :

      Both can be used as client application, both have packages, OOP based ,support XML, import external packages, up casting, support Array Collection ,almost same primitive data types, both support class library packaging( jar, .swc).

    29. Question 29. What Is The Dynamic Keyword Used For In Flex Actionscript?

      Answer :

      Specifies that instances of a class may possess dynamic properties added at runtime. If you use the dynamic attribute on a class, you can add properties to instances of that class at runtime. Classes that are not marked as dynamic are considered sealed, which means that properties cannot be added to instances of the class.

    30. Question 30. How Do You Implement Push With Flex Data Services?

      Answer :

      Using Blaze DS Server& LCDS

    31. Question 31. What Are The Methods Called When A Ui Component Is Initialized?

      Answer :

      All components dispatch the following events that let you specify ActionScript to initialize a component:

      preInitialize
      Dispatched when a component has been created in a rough state, and no children have been created.
      Initialize
      Dispatched when a component and all its children have been created, but before the component size has been determined.
      Creation Complete
      Dispatched when the component has been laid out and the component is visible (if appropriate).

    32. Question 32. Can You Write To The File System From Flex?

      Answer :

      Yes.

      import flash.filesystem.*; 
      private var stream:FileStream; 
      private function saveFile():void { 
      var file:File = File.desktopDirectory. resolvePath( “HelloWorld.txt”); 
      var stream:FileStream = new FileStream() 
      stream. open(file, FileMode. WRITE); 
      var str:String = “Congratulations on your 1St file, Rich Tretola -
       EverythingFlex.com”; stream. writeUTFBytes(str) ;
      stream.close(); 
      mx.controls.Alert.show(”File has been saved to \n” + file.nativePath, “Notice”); 

    33. Question 33. What Is A Drag Manager In Adobe Flex Actionscript?

      Answer :

      The Flex Drag and Drop Manager lets you select an object, such as an item in a List control, or a Flex control, such as an Image control, and then drag it over another component to add it to that component.

    34. Question 34. How Do We Call Javascript From Flex Actionscript?

      Answer :

      Using the Externalinterface APT to access JavaScript from Flex and Using the navigateToURL() method in Flex. The navigateToURL() method is in the flash.net package
      flash.external.ExtemalInterface. call(function_name:String[, arg1, ..]) Object;
      navigateToURL(request:URLRequest, window:String):void

    35. Question 35. How Do You Use A Repeater In Actionscript?

      Answer :

        <mx:Application> 
        <mx:Script> 
        <![CDATA[ 
        [Bindable] 
        public var myArray:Array[ 1,2,3,4]; 
        ]]> 
        </mx: Script> 
        <mx:Panel tiile=”Repeater: emulating a for loop”
        paddingBottom=” 10” paddingLeft=” 10” paddingRight=” 10”
        paddingTop=” 10”> 
        <mx:Repeater id=”myRep” dataProvider=” {myArray }“> 
        <mx:Label id=”myLabel”text=”This  is loop# {myRep.currentIndex}”/> 
        </mx: Repeater> 
        </mx:Panel> 
        </mx: Application> 
      

    36. Question 36. What Are Three Ways To Skin A Component In Flex?

      Answer :

      Skinning is the process of changing the appearance of a component by modifying or replacing its visual elements. These elements can be made up of images, SWF files, or class files that contain drawing API methods.

      There are several ways that you can define skins: inline, by using the setStyle() method, and by using Cascading Style Sheets (CSS).

    37. Question 37. What Is The Difference Between Sealed Class And Dynamic Classes In Flex?

      Answer :

      Classes are sealed by default, i.e. properties cannot be added dynamically at runtime.
      * Dynamic classes can add additional dynamic properties at runtime; sealed classes cannot.
      * Sealed classes conserve memory because no internal hash table is needed to store dynamic properties, and the compiler can provide better error feedback.

    38. Question 38. What Is Mvc And How Do You Relate It To Flex Apps?

      Answer :

      The goal of the Model-View-Controller (MVC) architecture is that by creating components with a well-defined and limited scope in your application, you increase the reusability of the components and improve the maintainability of the overall system. Using the MVC architecture, you can partition your system into three categories of components:
      * Model components Encapsulates data and behaviors related to the data.
      * View components Defines your application’s user interface.
      * Controller components Handles the data interconnectivity in your application.

    39. Question 39. What Is State? What Is The Difference Between States And Viewstack In Flex?

      Answer :

      The State class defines a view state, a particular view of a component. For example, a product thumbnail could have two view states: a base view state with minimal information, and a rich view state with additional information. The overrides property specifies a set of child classes to add or remove from the base view state, and properties, styles, and event handlers to set when the view state is in effect.

      You use the State class in the states property of Flex components. You can only specify a states property at the root of an application or a custom control, not on child controls.

      Difference between states and ViewStack in flex:

      * View Stack is to handle different MXML file eg TAB control and states is the transition within single MXML file.
      * ViewStack should be used were there is complete change in the controls used and States should be used when you just want to add or remove a few components based on certain conditions.
      * ViewStates are virtual state of an existing page appearing at an instance i.e. only one state can be shown at a time while viewStack are collection of different view containers which can be shown at a time .

    40. Question 40. How, Does Item Renderer Work? How Do We Add Item Renderer At Runtime In Flex?

      Answer :

      Each list control has a default mechanism for controlling the display of data, or view, and lets you override that default. To override the default view, you create a custom item renderer.

      Add itemrendrer at run time;

      Create the basic item renderer, One of the things I needed to accomplish with my item renderer was the ability to add it to different columns (ie the dataField was not always the same). This meant I needed a way from within the renderer to determine what column it was bound to so I could get and display the correct data. To do this the renderer needs to implement the IDropInListItemRenderer. This interface allows the renderer to have access to information about the list and column it is in via the BaseListData and DataGridListData classes. The DataGridListData gives you everything you need to get the data required to make a flexible, reusable renderer.

      To Modify itemrenderer at runtime we Need to use mx.core.ClassFactory. Basically, in order to change a Flex itemRenderer at runtirne, you need to cast it to a type ClassFactory.

    41. Question 41. What Keyword Allows You To Refer To Private Variables Of A Class In Flex?

      Answer :

      Private keyword, this keyword ( ) in flex

    42. Question 42. How Polymorphism Works On Actionscript?

      Answer :

      class UnpaidIntern extends Employee {
      override public function receivePayment():Number{ 
      return 0; 
      }
      }
      
      class Manager extends Employee{ 
      override public function receivePayment():Number {
      return baseSalary*3; 
      }
      }
      
      class Engineer extends Employee { 
      override public function receivePayment():Number { 
      return this.baseSalary*2; 
      }
      }
      
      class Employee { 
      internal var baseSalary:Number = 1000; 
      public function receivePayment():Number { 
      return this.baseSalary; 
      }
      }
      

    43. Question 43. How Do We Overload Functions In Actionscript?

      Answer :

      Method overloading using namespaces.

    44. Question 44. What Are Sealed Classes In Flex?

      Answer :

      A sealed class possesses only the fixed set of properties and methods that were defined at compile-time: additional properties and methods cannot be added. This makes stricter compile-time checking possible, resulting in more robust programs.

    45. Question 45. What Are Runtime Shared Libraries In Flex?

      Answer :

      Macromedia Flex 1.5 you can build runtime shared libraries (RSLs) that can be individually loaded, cached, and used by multiple applications.

      Use Flex 3 runtime-shared-libraries (RSLs) to reduce the size of your applications and thereby reduce the time required to download the application. RSLs are just SWF files whose code is used as a shared library between different application SWF files. There are two kinds of RSLs, signed and unsigned. Signed RSLs are libraries that are signed by Adobe and may be stored in the Flash Player Cache, which can be accessed by applications from any domain. This means if your application is using a signed RSL, the RSL may not even need to be downloaded if the RSL is already in the Flash Player Cache. The signed RSL may have been put into the Flash Player Cache by visiting another web site that was using the same signed RSL. Signed RSLs have a “swz” extension.

      Unsigned RSLs are normal SWF files and are not loaded into the Flash Player Cache. Instead, these RSLs rely on the browser’s cache to keep them from being downloaded.

    46. Question 46. What Keyword Allows Us To Implement Abstraction Better In Flex?

      Answer :

      Flex does not support abstract class directly.

    47. Question 47. What Design Patterns Have You Used In Actionscript And Java?

      Answer :

      1. Creational Pattern
      * Factory Method Pattern
      * Singleton Pattern

      2. Structural Patterns
      * Decorator Pattern
      * Adapter Pattern
      * Composite Pattern

      3. Behavioral Patterns
      * Command Pattern
      * Observer Pattern
      * Template Method Pattern
      * State Pattern
      * Strategy Pattern

      4. Multiple Patterns
      * MVC Pattern
      * Symmetric Proxy Pattern

    48. Question 48. How Do You Add Event Listeners In Mxml Components. Now As3 Components?

      Answer :

      * addEventListener(type:String, listener:Function, useCapture:Boolean =false, priority:int = 0,
      useWeakReference:Boolean = false):void
      * removeEventListener(type: String, listener:Function, useCapture:Boolean =false):void
      * dispatch Event(event : Event): Boolean
      * hasEventListener(type:String):Boolean
      * willTrigger(type:String):Boolean

    49. Question 49. What Is The Problem With Calling Setstyle()

      Answer :

      • Calling the setStyle() method can result in decreased performance. Use it only when necessary.
      • You should try to apply style sheets rather than use the setStyle() method because it is computationally expensive. This method should only be used when you are changing an object’s styles during run time.
      • You cannot get or set style properties directly on a component as you can with other properties. Instead, you set style properties at run time by using the getStyle() and setStyle() ActionScript methods.

    50. Question 50. Differences Between Defining Bindings In Mxml And Actionscript?

      Answer :

      There are a few differences between defining data bindings in MXML at compile time and in defining them at runtime in ActionScript:
      * You cannot include ActionScript code in a data binding expression defined by the bindProperty() or bindSetter() method. Instead, use the bindSetter() method to specify a method to call when the binding occurs.
      * You cannot include an FAX expression in a data binding expression defined in ActionScript.
      * You cannot include functions or array elements in property chains in a data binding expression defined by the bindProperty() or bindSetter() method.
      * The MXML compiler has better warning and error detection support than runtime data bindings defined by the bindProperty() or bindSetter() method.

    51. Question 51. Can I Dynamically Instantiate A Webservice Or Httpservice In Actionscript?

      Answer :

      Flex 1 .5 does not support this. First declare the tags in MXML and then manipulate the URLs, request objects, and so forth using ActionScript.

    52. Question 52. Can I Load Css Style Sheets Dynamically At Runtime?

      Answer :

      Dynamic loading of CSS files is not supported in Flex. CSS in Flex is processed on the server side during MXML compilation rather than on the client side at runtime. There is a trick though: A CSS file can be compiled into a separate SWF file and loaded dynamically into the application using the Loader component.

    53. Question 53. When I Set Visible="false", The Component Still Takes Up Space And Appears In The Tab Order. Why Is That?

      Answer :

      You can often achieve the “display=none” effect by setting the height/width to zero when you set it invisible, and then set it back to a fixed value or to undefined when you make it visible again.

    54. Question 54. Why Are My Valueobject Member Variables Undefined In The Results From My Remoteobject Requests?

      Answer :

      Flash Player deserializes objects in a special order that can confuse developers used to object serialization from other RPC systems. When a strongly typed object is returned to the player, it first creates an instance from the prototype of the registered class without calling the constructor. It then populates the object with the properties sent in the result. Finally, it calls the constructor without arguments. If your ValueObject constructor expects arguments to initialize an instance, be sure to check whether arguments were actually sent to the constructor before overriding member variable values.

    55. Question 55. Why Do Strongly Typed Objects Appear As "undefined" In The Netconnection Debugger?

      Answer :

      The NetConnection Debugger is an old utility from the early days of Flash Remoting that some developers still find useful. It has an issue, however, displaying types that have been registered with Object.registerClass(). If you’re Flex server is installed locally, we suggest enabling server-side “debug” level logging in /WEB-INF/flex/gateway- config.xml to watch the raw trace information in the Flex server console/logs from the AMF Gateway as it processes your RemoteObject requests.

      Flex Builder also includes a Network Debugger that allows you to monitor AMF traffic.

    56. Question 56. How Do I Get Access To The J2ee Session From My Remoteobjects?

      Answer :

      The AMP Gateway provides access to the current HttpServletRequest instance in a thread local variable. The session can be obtained from the request, as follows:
      flashgateway. Gateway.getHttpRequest().getSession();

    57. Question 57. Can I Resize The Internet Explorer Browser Window From Flex?

      Answer :

      Use getURL() to communicate with JavaScript in the HTML wrapper: getURL(‘javascript:window.resizeTo( 1050,900)’):

    58. Question 58. Why Are There Errors With The Macromedia.css.locatorparser Class And Weblogic?

      Answer :

      WebLogic ships with its own version of the fop.jar, which in turn includes the batik.jar, which is older and breaks Flex. To resolve this issue, remove the fop.jar from the CLASSPATH in the startWebLogic.cmd file. This may apply to non-WebLogic servers as well, where batik.jar was included.

    59. Question 59. Sometimes, If I Do Not Move The Mouse, "click" And "mouse Down" Do Not Work. Why Is That?

      Answer :

      This is a focus issue with Flash Player usually when the UI changes “underneath” the mouse pointer, as in a ViewStack navigation where the buttons are in the same screen location.

    60. Question 60. Why Is Mytreenode.label Or Mytreenode.attributes.label Undefined?

      Answer :

      Make sure you use the TreeDataProvider methods to modify a node. Do not rely on the node being XML For example, the above should be myTreeNode.getProperty(”label”) instead.

    61. Question 61. How Do I Run Flex As A Service?

      Answer :

      Flex is not a server that you deploy and run. It is simply deployed as part of your web application. So it will work, no matter which web Container you are using: Tomcat, JRun 4, WebLogic, and so forth.

    62. Question 62. How Do I Get Flex To Query My Database?

      Answer :

      Flex does not have any native database integration functionality. You must have your own server-side tier that provides the database-access tier and sends the data back to Flex through one of the following protocols:

      • RemoteObjects: This is the fastest. It communicates with server-side EJBs or POJOs using AMF, a binary compressed format.
      • HTTPService: This one uses the 1-ITTP protocol. Sources can be JSP, ASPx, NET, or any URL that returns HTTP.
      • WebService: This is the slowest, it uses the SOAP protocol. Sources can be .NET or any web service.

    63. Question 63. Why Are The Columns In My Datagrid In Some Strange Order?

      Answer :

      The order is typically the reverse of the order in which they were added. If you need a specific order, specify that and many other good things by using DataGridColumn tags.

    64. Question 64. Can I Embed Html In My Flex Application?

      Answer :

      Flex supports a limited subset of HTML in its TextArea and some other text-related classes.

    65. Question 65. How Can You Show A Jpg Image In Dynamic Text Field?

      Answer :

      Using HTML Tags in HTML enabled text field you can load image in that. Make a Dynamic Text Field on Stage and give it instance name “txt”, On frame paste the following code and test your flash.
      Code:
      txt.htmlText =“<img src > This image is under Dynamic text field of flash”

    66. Question 66. What Is The Difference In Movieclip And Sprite?

      Answer :

      Sprite does not have timeline in it but Movie Clips can have. Sprite is the parent class of MovieClip though not all of the MovieClip properties are available in the parent class.

    67. Question 67. What Is Different Between Urlloader Class And Loader Class?

      Answer :

      The URLLoader class downloads data from a URL as text, binary data, or URL-encoded variables. It is useful for downloading text files, XML, or other information to be used in a dynamic, data-driven application. A URLLoader object downloads all of the data from a URL before making it available to ActionScript. It sends out notifications about the progress of the download, which you can monitor through the bytesLoaded and bytesTotal properties, as well as through dispatched events.

      The Loader class is used to load SWF files or image (JPG, PNG, or GIF) files. Use the load() method to initiate loading. The loaded display object is added as a child of the Loader object.

    68. Question 68. What Is Interface In Term Of Oop (flash Actionscript)?

      Answer :

      An interface is a collection of method declarations that allows unrelated objects to communicate with one another. The structure of an interface definition is similar to that of a class definition, except that an interface can contain only methods with no method bodies. Interfaces cannot include variables or constants but can include getters and setters. To define an interface, use the interface keyword. Use the implements keyword in a class declaration to implement one or more interfaces.

    69. Question 69. What Is Inheritance In Term Of Oop (flash Actionscript)?

      Answer :

      inheritance is a form of code reuse that allows programmers to develop new classes that are based on existing classes. The existing classes are often referred to as base classes or superclasses, while the new classes are usually called subclasses. Advantage of inheritance is that it allows you to reuse code from a base class. Use the extends keyword to indicate that a class inherits from another class.

    70. Question 70. What Is Polymorphism In Term Of Oop (flash Actionscript)?

      Answer :

      Inheritance also allows you to take advantage of polymorphism in your code Polymorphism is the ability to use a single method name for a method that behaves differently when applied to different data types.

    71. Question 71. What Is Display List?

      Answer :

      Display list is hierarchy of display objects that will be rendered as visible screen content by Flash Player. The Stage is the root of the display list, and all the display objects that are attached to the Stage or one of its children from the display list (even if the object isn’t actually rendered, for example if it’s outside the boundaries of the Stage).

    72. Question 72. What Is Display Object?

      Answer :

      Display object is an object which represents some type of visual content in Flash Player. Only display objects can be included in the display list, and all display object classes are subclasses of the DisplayObject class. After a display object is created, it won’t appear on-screen until it is added into a display object container.

    73. Question 73. What Is Display Container?

      Answer :

      Display object container is special type of display object which can contain child display objects in addition to (generally) having its own visual representation. When a display object container is removed from the display list, all its children are removed as well.

    74. Question 74. What Is The Model-view-controller (mvc) Pattern?

      Answer :

      The Model-View-Controller (MVC) is a compound pattern, or multiple patterns working together to create complex applications.

      • Model Contains the application data and logic to manage the state of the application
      • View Presents the user interface and the state of the application onscreen
      • Controller Handles user input to change the state of the application

    75. Question 75. What Is Interface Or Benefit Of Interface In Term Of Oop?

      Answer :

      • Allows you to specify a set of methods that classes are required to implement
      • Classes can implement multiple interfaces, interfaces can extend each-other
      • Interfaces can be seen as contracts to be developed against, great for frameworks

Multimedia Tutorial

Multimedia Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

MULTIMEDIA Tutorial