Mixpanel Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Mixpanel Interview Questions & Answers

Why is job preparation cooler with our interview questions site? Preparing for a job is now easier and simpler with our interview questions better on wisdom jobs? Because wisdpmjobs give you all information plus all the jobs in one place. When you're interviewing for a new position, you should come prepared to answer the interview questions to win in first attempt. Mixpanel is a business analytics service company. It tracks user connections with web and mobile applications and delivers tools for besieged communication with them. Having expertise in Mixpanel basic and advanced concepts will place you an ideal career. If you are looking at Software Engineer, Growth, User Experience Analyst, Marketing Analyst, Manual QA Analyst then we’ve framed multiple Mixpanel jobs and Mixpanel job interview questions and answers for your reference.

Mixpanel Interview Questions

Mixpanel Interview Questions
    1. Question 1. What Is Know About Mixpanel, Explain?

      Answer :

      Mixpanel is a business analytics service and company. It tracks user interactions with web and mobile applications and provides tools for targeted communication with them. Its toolset contains in-app A/B tests and user survey forms. Data collected is used to build custom reports and measure user engagement and retention. Mixpanel works with web applications, in particular SaaS, but also supports mobile apps. As of January 2016 the company had more than 230 employees, but had to fire 18 people due to overhiring.

    2. Question 2. In Which Format Mixpanel Store Data?

      Answer :

      JSON.

    3. Question 3. Why Mixpanel Even There Are Many Tools In Market?

      Answer :

      Mixpanel provide a solution that lets businesses track the specific user actions that are important to your business questions, along with detailed information about these actions and users. We can track these metrics on any platform, and the customer gets maximum flexibility and granularity in terms of what details they track. Once the data is in, our reports let customers ask very complex, specific questions of this data.

    4. Question 4. Explain People Analytics?

      Answer :

      People analytics helps you understand and re-engage your customers,Imagine being able to understand who your users are, see what they do before or after they sign up, re-engage them with messages, and dig deep into your customer revenue. Now it’s possible, all in one place, with People Analytics.

    5. Question 5. Explain What Is Segmentation?

      Answer :

      Segmentation allows you to view top events on your app and easily break down complex events in mixpanel. You have the ability to drill down by an unlimited number of properties to gather instant insight into these key actions on your app. You can choose any individual event in MP, compare multiple events and see total events, unique users firing these events and average number of events per user. We also give you multiple options to view this data.

    6. Question 6. Mixpanel Top Features To Analyse Your People?

      Answer :

      Drill into your data: With Insights and findout where to focus your resources when building your product.

      Visualize your data in different ways:Smooth out noisy results to really understand what’s going on.

      Discover insights quickly: When digging into complex questions, don’t get slowed down waiting for an answer.

      Bookmarks: Let you save reports that you look at a lot so you can save time.

    7. Question 7. How Is Mixpanel Different From Google Analytics?

      Answer :

      Mixpanel differs from Google Analytics in one major way: instead of tracking page views, it tracks the actions people take in your mobile or web application.

    8. Question 8. What Are The Advantages Of Using Javascript For Analytics Over Sql? Javascript Vs. Sql

      Answer :

      Advantages of using JavaScript for analytics:

      •  The full power of a programming language powered by V8 ‐ the JavaScript engine in Chrome
      • Easily express & compose queries that are more understandable
      • A modern & popular programming language amongst developers to quickly get started
      • Flexible to use with unstructured, schema less data

       Disadvantages of using SQL for analytics:

      • Meant for rigid schemas for traditional relational databases
      • Difficult to manipulate and transform the data
      • Complex queries become unwieldy to read & compose
      • Limited flexibility due to query functions available in SQL.

    9. Question 9. What Is Distinct_id?

      Answer :

      Mixpanel can keep track of actions in your application right down to the individual customer level. This is done using a property called distinct_id. The property can (and in most cases should) be included with every event you send to Mixpanel to tie it to a user. Distinct_id plays a vital role across most Mixpanel reporting.

    10. Question 10. Where Can I Find My Project Token?

      Answer :

      Click your name in the upper righthand corner of your Mixpanel project and select Project settings to see your project token for only the project you’re currently viewing.

    11. Question 11. What Data Types Does Mixpanel Accept As Properties?

      Answer :

      • String
      • Numeric
      • Boolean
      • Date
      • List.

    12. Question 12. Explain Activity Feed In Mixpanel?

      Answer :

      Make better product decisions by seeing the full story of how individual customers use your product. Activity Feed puts customer behavior into an event-based timeline, so you can follow along as people experience your product, seeing where they get stuck along the way.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial