Mac OS X Deployment Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Mac OS X Deployment Interview Questions & Answers

Are you an expert at teaching technical skills in Mac-based environments? Have an eye on wisdomjobs to grab an opportunity to build your dream career. OS X Deployment generally designed to help educational organizations to plan, deploy and maintain Mac OS based systems. It is a process to help talented IT leaders to deliver finest tools for teaching and learning. It has three life-cycle phases that provide a unified approach to software and hardware cycle management. Qualifications required for Mac OS X Deployment jobs are excellent knowledge of a scripting language, programming language, ability to understand and explain networking concepts etc. Wisdomjobs.com designed Mac OS X Deployment job interview questions and answers page that help you to understand and for excellent performance in interview. To get notifications on all latest jobs, subscribe to our jobs portal.

Mac OS X Deployment Interview Questions

Mac OS X Deployment Interview Questions
    1. Question 1. What Are The System Requirements For Mac Os X 10.3?

      Answer :

      Mac OS X 10.3 works with these Macintosh computers:

      • Power Mac G5--all models except Power Mac G5 (Early 2005), Power Mac G5 (Late 2005) which use Mac OS X 10.4
      • Power Mac G4 or Macintosh Server G4--all models
      • Power Macintosh G3 or Macintosh Server G3 that have built-in USB ports
      • iMac--all models released in 2004 or earlier
      • iBook--all models except iBook G4 (Mid 2005) which uses Mac OS X 10.4
      • PowerBook G4--all models except PowerBook G4 (Double-Layer SD) which uses Mac OS X 10.4
      • PowerBook G3--Bronze Keyboard models only.

    2. Question 2. Can You Please Explain The Difference Between Windows And Mac Os X?

      Answer :

      Mac OS X is a Unix-like operating system developed by Apple for their Mac hardware line. Windows is a series of operating systems, running their own proprietary kernel, that is developed by Microsoft and licensed to various computer manufacturers.

    3. Question 3. If After Installing Ntfs-3g, Boot Camp Volume Stopped Showing Up In The Startup Disk Preference Pane. Is Reinstalling Mac Os X, Boot Camp, And Windows The Only Recourse?

      Answer :

      Startup Disk preference pane is simply filtering out (that is, not displaying) any mounted volumes that it doesn't consider bootable. Its definition of a Boot Camp volume includes that the mounted volume either be of type msdos or ntfs--this is hard-coded into the preference pane plugin.

      This doesn't mean your Boot Camp volume has become unbootable. It's merely not showing up in the GUI. You can hold the opt key during startup and choose the Windows partition to boot from. You can also remount it (read-only) using the NTFS file system built into Mac OS X and it should start showing up in Startup Disk.

    4. Question 4. How To Fix Unresponsive Mac Os X?

      Answer :

      Try pressing Option-Command-Escape. (press them in that order, but don't release any of them until you've pressed the last one.) This will give you the option to force quit any crashed applications. However, force quitting an application will cause any unsaved changes to be lost. Your best bet is to wait a minute or so, and see whether you can quit any applications normally. If you can't, save what you can, and restart your computer.

      Important note:

      Before you press the Option-Command-Escape or use the equivalent command that you find in the Apple menu. (in the upper left of the menu bar) If all is unresponsive and you're seeing a "spinning beach ball", try to be sure you're in the "Finder" by making a click anywhere in a free space on the desktop or pressing the Apple key (= command) and the Tab until you'll see the Finder's icon (and all the rest of the open applications). Select it either by using the arrow keys or keeping pressed the Apple and pressing again Tab (or moving the cursor on it and releasing it).

      There are also other ways if the force quit command fails.

      You can open an application called Activity Monitor by searching for it in spotlight. It will show you a list of all open applications, and give you information about the amount of processor power, memory, and virtual memory being used. If a program appears to be using too much CPU or memory, or is highlighted in red, you can quit it from within Activity Monitor by selecting the program, and clicking the quit button in the toolbar. This will give you the option of a standard quit, or a force quit. Try the standard quit first, but if that doesn't work, use the force quit option.

      The following method utilises Mac OS X's command line utility.

      Keep the application named Terminal in the dock (you can add it dragging its icon on it).

      Open it and type "top" (of course without the quotes),you'll see a list of all the open applications,if you know which one is causing the problem look at its "name" ,its ID is a number on the left,open one more terminal's window and type "kill" (it's not a joke it's a command that is called in that way) followed by that number and press the enter key (the last one on the lower right of the numbers under the plus sign) or the return key (the second biggest one after the space bar).

      Some time when the first method fails this one works.

      If all this is not enough just wait,if you're lucky the spinning ball will become again a cursor after some time and you'll be able at least to save all before to restart.

      If the problems return try adding all the RAM you can,Mac OS X 10.6.1 Snow Leopard is very stable thus perhaps you're keeping too much applications open at the same time.

      Remember that on a Mac to quit an application you've to be sure that it's in the fore ground and press command (Apple key) and Q.

      In other words to close the last window of an application doesn't quit the application itself.

    5. Question 5. How To Connect A Windows Xp To A Mac Os X?

      Answer :

      Windows XP can not connect to Mac OSx because they are separate platforms that do not support the same language. INSTEAD, your Apple computer has Boot Camp to separate the 2 platform systems, which the computer must be "booted" each time you want to change platforms. However, there is software (such as VMware Fusion) program where you can actually have both platforms open at the same time.

    6. Question 6. Why Ntfs-3g's Write Performance So Poor With Macfuse On Os X?

      Answer :

      The ntfs-3g program opens and does I/O to the block device (/dev/diskN) of the NTFS volume in question. Mac OS X does not have a VM buffer cache for block devices when they are accessed in this way. That's the most overwhelming factor, because both metadata operations and file data I/O boil down to read/writes by ntfs-3g to the block device.

      Suppose we somehow automagically provided unified buffer caching for block devices by essentially making a disk look like a giant file. Even then, OS X and its buffer cache is really happy only when you do I/O that is in units of page size (4KB) and aligned on a page boundary. To get the most out of the I/O subsystem in OS X, ntfs-3g (or any other program for that matter) would really want to do I/O in multiples of 4KB.

      For comparison, you should try writing to an NTFS disk image--you will see that it's considerably faster because you do have some caching in that case.

      There are versions of ntfs-3g available that have additional user-space caching with drastically improved performance.

    7. Question 7. How To Connect A Mac Book Pro To Hd Tv With Audio?

      Answer :

      To connect the MacBook Pro's mini display port to the HDMI connections on a HD TV with audio requires a cable with an audio adapter.

    8. Question 8. Is It Possible To Use External Webcam With Macbook Pro?

      Answer :

      Many USB webcams can be used with Mac OS X  which can be selected from the video sources listing within the software that you are using.

    9. Question 9. How Do You Uninstall Python In Mac Os X Tiger?

      Answer :

      • Remove the Python 2.7 framework
      • Remove the Python 2.7 applications directory
      • Remove the symbolic links in /usr/local/bin that point to this python version
      • If necessary, edit your shell profile file(s) to remove adding

    10. Question 10. If I Used Pppoe Software Provided By Isp. How Do I Use This Software With Mac Os X?

      Answer :

      With Mac OS X, you do not need to use such software. This function is part of Mac OS X. Follow the instructions in technical document 106282: "Mac OS X 10.0: Setup Assistant Does Not Accommodate DSL User Name and Password".

    11. Question 11. How To Read An Ebook On Mac Os X?

      Answer :

      You can either use OS X's built-in PDF viewer (Preview) or, in the case of other file types, download a dedicated reader from Barnes & Noble or Sony.

    12. Question 12. How To Open A Pub Document On Mac Os X?

      Answer :

      You can't exactly edit pub files on a Mac, but you can convert the file to PDF.

    13. Question 13. How To Compress Files Or Pictures Using A Mac Osx 10.5?

      Answer :

      Right click on the file, and click "Zip (filename)" and it will compress it to the same folder that the original is in.

    14. Question 14. How To Change Default Pdf Application In Mac Os X?

      Answer :

      Select, with a single click, a PDF file and and press the Command (cmd) and I keys to open the Info window. Half way down the Info window is a drop down menu labelled Open with... Choose whichever application you want to use and then click the Change All button. All PDFs will then open with your choice of application.

    15. Question 15. Can Mac Os X Be Installed On The Playstation 3?

      Answer :

      No. Mac OS X doesn't support the bootloader used on the PS3, and the hardware would likely be completely alien as well.

    16. Question 16. How To Make Windows Look Like Mac Os X?

      Answer :

      • Right-Click on the taskbar
      • Uncheck "Lock The Taskbar"
      • Drag it to the top of the screen
      • Right-Click on the taskbar
      • Go to properties
      • Check off "Use Small Icons"
      • Click "Apply"
      • Check "Lock The Taskbar"
      • When you restart the computer follow instructions 4-8

    17. Question 17. Do Mac Games Run On Linux?

      Answer :

      Compiled versions for Mac OS X works only on the Mac OS X operating systems. You can run game only if there was released special version of the game for Linux operating system.

    18. Question 18. List The Versions Of Mac Os X?

      Answer :

      The first version of Mac OS X appeared in 2001 and was numbered version 10.0 it had the name "Cheetah". Subsequent releases increased the point number and had a big cat name.

      • 10.1 "Puma"
      • 10.2 "Jaguar"
      • 10.3 "Panther"
      • 10.4 "Tiger"
      • 10.5 "Leopard"
      • 10.6 "Snow Leopard"

    19. Question 19. How To Format On Mac Os X?

      Answer :

      applications<utilities<disk utility
      click the disk you want to format and go to the erase tab. there u can select the format and how many times you want it to erase

    20. Question 20. How To Stream Video From A Mac To Xbox?

      Answer :

      Its called Connect360. It is for Mac and allows you to stream content from your Mac to your Xbox 360.

    21. Question 21. How To Install Openoffice On Mac Os X?

      Answer :

      Open Office download (See links below) is a disc image file (.dmg). Double click on the .dmg icon and you are presented with an icon labelled openoffice.org and another icon which is an alias to your Applications folder. Simply drag the openoffice icon onto the Applications folder icon and Open Office will be copied into the Applications folder.

      Double click on the Open Office icon in your Applications folder to launch Open Office. There is a version of Open Office called Neo Office that is tweaked specifically for Mac OS X.

    22. Question 22. How To Make Eee Pc Running Linux Look Like Mac Os X?

      Answer :

      The Xandros system does not allow this extent of modification. You would need to install another Linux distribution on the Eee. Two distros that have a GUI similar to that of Mac OS X are gOS and Dreamlinux. gOS is designed for low-powered devices like the Eee, so it should be a good fit. Dreamlinux is not tailored for the Eee, but has low system requirement.

    23. Question 23. What Is Mac Os'x?

      Answer :

      • OSX is a Operating system derived from BSD, and thus unix...
      • Unbuntu can be skinned to look like and behave like OSX (I did that in about 15 minuets)
      • OSX in a sense is a Desktop environment, but is very resource intensive in contrast to openbox.
      • (If you do it right, a computer running Linux and openbox can boot to login in 15 seconds)
      • (Linux is a derivative of UNIX)
      • So basically, OSX is a way for you to have your computer do the work you want it to do.

    24. Question 24. How To Use Internet Explorer 7 On Mac Os X?

      Answer :

      First go to Safari Preferences>Advanced and check the box to show the Develop menu.

      Next open the Develop menu and go to User Agent and choose IE. Should probably use the latest, 9.0. Don't forget to set it back to the default when finished with that form if it works.

    25. Question 25. What Is Macfuse?

      Answer :

      MacFUSE is software that allows you to write arbitrary file systems as user-space programs. You can think of it as a library for easily developing Mac OS X file systems. Another crude way to look at this would be to think of MacFUSE as something that makes Mac OS X work like a microkernel for the purpose of writing/running file systems.

      MacFUSE has two major components: an in-kernel loadable file system and a user-space library (libfuse). The in-kernel file system is specific to Mac OS X and is not based on Linux FUSE. (Some of its code is based on the FreeBSD implementation of FUSE.) The user-space library (libfuse), which provides the developer-visible FUSE API, has numerous Mac OS X specific extensions and features.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

IOS Tutorial