Kotlin Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Kotlin Interview Questions & Answers

Kotlin Interview Questions

Kotlin Interview Questions
    1. Question 1. What Is Kotlin?

      Answer :

      It is an open source programming language that combines object-oriented programming features.

      The features like Range Expression, Extension Function, Companion Object, Smart casts, Data classes are considered to be surplus of the Kotlin Language.

    2. Question 2. Which Type Of Programming Does Kotlin Support?

      Answer :

      Kotlin supports only two types of programming, and they are:

      • Procedural programming
      • Object-oriented programming

    3. Question 3. Why Is Kotlin Preferred Over Java?

      Answer :

      Kotlin eases the coding process as it is simpler than Java and has many features required, that is not provided by Java yet like Extension functions, Null Safety, range expressions etc.

      In Kotlin, we code approximately 40% less number of code lines as compared with Java.

    4. Question 4. Where Does The Kotlin Run And What Is The Entry Point Of Kotlin?

      Answer :

      The Kotlin program once compiled, can run on standard JVM like other programming codes.

      And, like many other programming languages main() function is the entry point of the Kotlin.

    5. Question 5. What Are The Different Types Of Constructors In Kotlin?

      Answer :

      There are two types of constructors in Kotlin:

      • Primary constructor: It is a section of the Class header and is declared after the class name.
      • Secondary constructor: This constructor is declared inside the body.
      • Note: There can be more secondary constructors for a class.

    6. Question 6. Can You Execute Kotlin Code Without Jvm?

      Answer :

      JVM, which stands for Java Virtual Machine is a feature of Kotlin.This feature compiles a Kotlin code into a native code, which can be done without JVM too.

    7. Question 7. Mention The Structural Expressions In Kotlin?

      Answer :

      There are three Structural expressions in Kotlin.

      They are:

      • Return: It returns from the nearest enclosing function or anonymous function by default.
      • Break: This expression terminates the closest enclosing loop.
      • Continue: This expression proceeds you to the next closest enclosing loop.

    8. Question 8. Explain The Data Classes In Kotlin?

      Answer :

      In programming, we use classes to hold data and these classes are called as data classes.

      An object can be initialized in the data class and to access the individual parameters of these data classes, we use component functions.

    9. Question 9. What Are The Modifiers That Are Available In Kotlin?

      Answer :

      The modifier in Kotlin provides the developer to customize the declarations as per the requirements.

      Kotlin provides four modifiers.

      They are:

      • Private: This makes the declaration visible only inside the file containing declaration.
      • Public: It is by default, which means that the declarations will be visible everywhere.
      • Internal: This makes the declaration visible everywhere in the same modules.
      • Protected: This keeps the declaration protected and is not available for top-level declarations.

    10. Question 10. Can You Migrate The Code From Java To Kotlin? If Yes How Do You Do It?

      Answer :

      Yes, we can migrate the code from Java to Kotlin.

      This can be done using JetBrains IDEA, which facilitates the conversion of Java code to Kotlin code.

    11. Question 11. State The Differences Between Val And Var?

      Answer :

      Val: Val, which is the short form of value, is a constant and it cannot be changed once assigned.

      Var: Var, which is the short form of variable, is a storage location that accepts the reassignment of values that have the same data types.

    12. Question 12. Explain Kotlin Null Safety?

      Answer :

      In Kotlin, the Null safety is used to eliminate the risk of countering the Null Pointer exception in real time.

    13. Question 13. List The Basic Data Types Of Kotlin?

      Answer :

      Data types of a constant or variable decide what type of variable it is and how much space is required to store it.

      The basic data types in Kotlin are:

      • Numbers
      • Characters
      • Strings
      • Arrays
      • Booleans

    14. Question 14. What Are The Types Of Strings Available In Kotlin? And, What Do You Mean By Kotlin String Interpolation?

      Answer :

      Strings are a collection of characters together.

      Kotlin features two types of strings, and they are:

      • Raw string
      • Escaped string

      In Kotlin String, templates can be evaluated.

      This evaluation of string templates is called as the string template interpolation.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests


Face Book Twitter Google Plus Instagram Youtube Linkedin Myspace Pinterest Soundcloud Wikipedia

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial