Kibana Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Kibana Interview Questions & Answers

Are you looking for a bright career in Kibana? Want to prepare well for the interview of kibana to clear it in fist attempt? Then we have make everything possible efforts for you to clear the interview and get your dream job by providing some complete details about the Kibana Jobs and kibana Interview Question and Answers. If you are good at the Kibana then there are many leading companies that offer jobs in various roles like ELK Architect (elastic Search/kibana/logstash), Java, MySQL, Elastic Search, Kafka/RabbitMQ, Kibana, Java Elk Elastic Logstash Kibana Developer, Java Architect With Elastic Search And Kibana, Ubuntu,ELK,Kibana, Elastic Search Solution Architect Lead, Kibana - Platform Area Tech Lead along with these there are many other roles too. For further details feel free to visit our site www.wisdomjobs.com.

Kibana Interview Questions

Kibana Interview Questions
    1. Question 1. What Is Kibana?

      Answer :

      Kibana is an open source data visualization plugin for Elasticsearch. It provides visualization capabilities on top of the content indexed on an Elasticsearch cluster.

    2. Question 2. What Is Kibana Used For?

      Answer :

      Logstash is an open source tool for collecting, parsing, and storing logs for future use. Kibana 3 is a web interface that can be used to search and view the logs that Logstash has indexed. Both of these tools are based on Elasticsearch. Elasticsearch, Logstash, and Kibana, when used together is known as an ELK stack.

    3. Question 3. What Is Elasticsearch Logstash Kibana?

      Answer :

      The ELK stack consists of Elasticsearch, Logstash, and Kibana. Although they’ve all been built to work exceptionally well together, each one is a separate project that is driven by the open-source vendor Elastic which itself began as an enterprise search platform vendor.

    4. Question 4. What Is The Filebeat?

      Answer :

      Filebeat is a log data shipper for local files. Installed as an agent on your servers, Filebeat monitors the log directories or specific log files, tails the files, and forwards them either to Elasticsearch or Logstash for indexing.

    5. Question 5. What Is The Elastic Stack?

      Answer :

      Elastic Stack is a group of open source products from Elastic designed to help users take data from any type of source and in any format and search, analyze, and visualize that data in real time.

    6. Question 6. What Are The Main Components On Kibana Interface?

      Answer :

      The Kibana interface is divided into four main sections:

      • Discover
      • Visualize
      • Dashboard
      • Settings

    7. Question 7. What Is Kibana Discover Interface?

      Answer :

      When you first connect to Kibana 4, you will be taken to the Discover page. By default, this page will display all of your ELK stack’s most recently received logs.

    8. Question 8. What Is Kibana Visualize Interface?

      Answer :

      The Kibana Visualize page is where you can create, modify, and view your own custom visualizations. There are several different types of visualizations, ranging from Vertical bar and Pie charts to Tile maps (for displaying data on a map) and Data tables.

    9. Question 9. What Is Kibana Dashboard?

      Answer :

      The Kibana Dashboard page is where you can create, modify, and view your own custom dashboards. With a dashboard, you can combine multiple visualizations onto a single page, then filter them by providing a search query or by selecting filters by clicking elements in the visualization. Dashboards are useful for when you want to get an overview of your logs, and make correlations among various visualizations and logs.

    10. Question 10. How To Create Kibana Dashboard?

      Answer :

      To create a Kibana dashboard, first, click the Dashboard menu item.

      Here is a breakdown of the steps that are being performed:

      • Clicked Add Visualization icon
      • Added “Log Counts” pie chart and “Nginx: Top 10 client IP” histogram
      • Collapsed the Add Visualization menu
      • Rearranged and resize the visualizations on the dashboard
      • Clicked Save Dashboard icon
      • Choose a name for your dashboard before saving it.

    11. Question 11. What Are Kibana Settings?

      Answer :

      The Kibana Settings page lets you change a variety of things like default values or index patterns. In this tutorial, we will keep it simple and focus on the Indices and Objects sections.

    12. Question 12. Is Elasticsearch A Nosql Db?

      Answer :

      Elasticsearch is a full-text, distributed NoSQL database. In other words, it uses documents rather than schema or tables. It’s a free, open source tool that allows for real-time searching and analyzing of your data.

    13. Question 13. What Is Kibana Docker Image?

      Answer :

      The images are available in two different configurations or “flavors”. The x-pack flavor, which is the default, ships with X-Pack features pre-installed. The oss flavor does not include X-Pack, and contains only open source Kibana.

    14. Question 14. What Is Kibana Port?

      Answer :

      The default settings configure Kibana to run on localhost:5601 . To change the host or port number, or connect to Elasticsearch running on a different machine, you’ll need to update your kibana.yml file. You can also enable SSL and set a variety of other options.

    15. Question 15. What Is Kibana.yml?

      Answer :

      The Kibana server reads properties from the kibana.yml file on startup. To change the host or port number, or connect to Elasticsearch running on a different machine, you’ll need to update your kibana.yml file. You can also enable SSL and set a variety of other options.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial