Judo Language Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Judo Language Interview Questions & Answers

Experienced in Judo Language ? Judo Language otherwise called as Language Without Spoken Words. Many people are learning different languages out of interest. Some learn French, German. Judo Language is not known in India but there are centers that teach the interested ones. We have pdfs available in internet to go through the basics. People who want to study in Japan for Medical sciences which is popular over there, learn the language to get acquaintance. Good hands on knowledge on the Judo language will put you ahead in interview. Every where, we can find job opportunities for this position. Wisdomjobs has interview questions which are exclusively designed for employees to assist them in clearing interviews. Judo Language interview questions and answers are useful for people who are good at Judo Language.

Judo Language Interview Questions

Judo Language Interview Questions
    1. Question 1. What Is The Difference Between Judo And Other Scripting Languages? What Is The Compelling Hook Over Others?

      Answer :

      Judo is a potent programming and Java scripting language. What differs it from others is, Judo has many built-in language constructs for popular application areas, making their uses intuitive, natural and elegant. With such a 3GL-4GL language design, Judo puts extraordinary emphasis on ease-of-use as well as ease-of-program.

      Take Python, a perfect example of traditional programming languages, especially so-called scripting languages. It employs a small set of core language syntax and constructs, including a library mechanism that allows users to extend functionalities of the language. A library is a collection of APIs that application software are built upon. To ensure maximum reusablity and applicability, APIs are generally low-level and detailed relative to the problem you are trying to solve. Such is the 3GL approach.

      If 4GL is a new term to you, think about Unix shells. Unix shells are legitimate programming languages, and has special commands that pertain to topics common to all Unix system users, such as file system manipulation, process control, system configuration, etc. For instance, you use 'cp' command to copy files, instead of coding a job-control-language (with APIs) to do the same. Judo is the first and only Java-based scripting language that does all the above but extends its reach into many of today's popular application fields, such as JDBC scritping, XML scripting, SGML scraping, COM scripting, internet scripting, GUI scripting, etc. This is the compelling hook over most other scripting languages.

    2. Question 2. How Does Judo Compare To J/python?

      Answer :

      Jython, BeanShell, Rhino, Judo and other Java-based scripting languages are all general-purpose programming languages and are capable of scripting Java, despite their syntax differences. On top of that, Judo also provides many application level scripting features at the language level, so Judo supports object-level, OS-level and application-level scripting. 

    3. Question 3. What Is The Licensing Term Of Judo?

      Answer :

      LGPL. You are essentially free to do anything with the software and its source code.

    4. Question 4. When Not To Use Judo?

      Answer :

      Scripting languages are great for doing things quickly, or tasks that are simple, straightforward and take frequently updates. Scripting languages are not designed for building big software; that is the job of system languages such as C, C++ or Java. If a big software project is coded in a scripting language, you can pretty much assume it is still in prototype stage. Why? because system languages have mechanisms that enable compilers enforce stringent rules so as to prevent many potential problems; compilers can also optimize the final product to gain more performance.

      Judo, being a pure scripting language, is no exception to this rule.

    5. Question 5. Why The Name Judo?

      Answer :

      Better names are already taken. The name is chosen because a) it sounds ok, and b) it starts with "J".

    6. Question 6. What Are Judo's Shortcomings?

      Answer :

      Judo is totally based on Sun's Java. Java implements the common denominator of all supported platforms, and is not great to deal with popular platform features such as 'chmod' on Unix. Judo tries hard to provide features on popular platforms by working around Java's problems (for instance, 'chmod' and 'chown' are implemented for Unix platforms, environment variables are handled, etc.), but there must be situations where platform native code (through JNI) is needed. The classic example is COM scripting. This does not necessarily break the "100% Pure Java"-ness of Judo, because such features are declared to be optional. By the way, Judo never bothered to pass the "100% Pure Java" test.

    7. Question 7. What About Judo's Performance?

      Answer :

      Judo's performance is surprisingly good, most probably thanks to the JVM JIT compilers. The start-up is not that fast; on Windows 2000 and (slower) Linux machines, small to medium size scripts take 2 to 4 seconds to begin executing.

    8. Question 8. Can You List Some Facts About Judo?

      Answer :

      1. Designed ground-up just for Java.
      2. Pure Java.
      3. Open-source freeware under LGPL; can be use for commercial or any purposes.
      4. Is a 3GL and a 4GL.
      5. Hybrid procedural and object-oriented language.
      6. Basic data types include integer, floating-point number, date/time and string; each with large number of operations (methods).
      7. Advanced data structures:
        array and linked list; flexible sorting and filtering
        struct and ordered map; flexible sorting and filtering
        stack and queue
        tree
        table data; in-memory relational database features

      8. Support advanced programming techniques:
        user-defined classes and inheritance
        exception handling and resume statement
        thread programming similar to functions
        user-defined functions; can take variable number of parameters, and parameters can have default values
        function variables and lambda functions
        dynamic evaluation of code and files
        flexible iterations of arrays and linked lists
      9. Java-like statements and expressions.
      10. Syntactic sugar, including various comment formats for Unix auto-run and code disabling.
      11. Seamless uses of Java classes, objects and arrays.
      12. Java collection classes share same syntax as Judo container data structures.
      13. Java static methods can be aliased to become Judo functions.
      14. Explicit JNDI support to facilitate RMI and EJB scripting.
      15. Is extensible by Java classes or by Judo libraries or a mixture of both. Library code can be moved from Judo into Java (later) without changing the interface.
      16. All existing Java software tool packages, commercial or free, can be used directly in Judo.
      17. Sophisticated JDBC scripting and database manipulation features.
      18. Many built-in application features; some with special syntax (hence 4GL), others are system functions. An incomplete list includes:
        JDBC scripting
        XML scripting
        HTML/SGML scraping
        Microsoft COM scripting
        HTTP/HTTPS client and server
        Schedule jobs with HTTP monitors
        Flexible file copying and archiving between file systems, JAR, ZIP and TAR files
        Consistent I/O model for local files, files within JAR/ZIP/TAR archives, gzipped files, internet resources and string data sources
        FTP, SSH, SCP, networking services, Windows registry editing, Unix syslog
        Encryption
        Send mail
        Versatile executable running
        Java GUI creation
        Text and data processing features
      19. Embeddable by Java software either by Bean-Scripting-Framework or via its own engine.
      20. Is interpreted. Precompilation is planned.
      21. Rich documentation for reference, tutorials and examples.

    9. Question 9. Why You Created Judo?

      Answer :

      To use Java for everything, not just programming. Specifically,

      1. to scripting Java,
      2. to scripting many tasks extremely easily, and
      3. to do these within an easy and powerful programming environment.

    10. Question 10. Is Judo Embeddable In Java Software?

      Answer :

      Yes, in one of the two ways: its engine API and its BSF support.

    11. Question 11. How To Use Threads In Judo? Can I Use Java Thread Objects?

      Answer :

      Since you can use any Java objects in Judo programs, nothing prevents you from using java.lang.Thread objects, but this is strongly discouraged.

    12. Question 12. Can I Script Java Classes Of The Judo Engine?

      Answer :

      This is prohibited (by the language engine) except for the com.judoscript.util.* package and its sub-packages. And their uses are not documented or guaranteed.

    13. Question 13. What Is Native Support In Judo? What Is A Non-native Support Then?

      Answer :

      A native support in Judo generally means specific syntax support in Judo, sometimes it is just a built-in function. A "non-native" support for a Java software or feature basically means you have to program using the Java APIs.

    14. Question 14. Are Judo's Jdbc Scripts Cross-rdbms's?

      Answer :

      It "Is Java's JDBC cross-RDBMS's", because Judo does not provide anything beyond what JDBC drivers provide. In other words, Judo passes SQL and other parameters via JDBC API to the specific JDBC driver being used without further filtering and interpretation.

    15. Question 15. How To Specify A (non-built-in) Jdbc Driver Class?

      Answer :

      You can use the Java way of Class.forName(jdbcDriverClassName), or specify it as an attribute of "driver" in the database connection statement.

    16. Question 16. How To Copy Multiple Directories Into A Single Zip File?

      Answer :

      Use createJar(), createZip() or createTar() system functions to create a ZIP or tar archive, then use the copy command for each directory into that archive before finally call the close() method of the archive object to complete.

    17. Question 17. How To Serialize Executable Runs?

      Answer :

      By specifying a variable to receive the return value of the executable, you can effectively serialize multiple executable runs.

    18. Question 18. Can I Use My Java Classes? Do I Have To Specify My Long Java Class Names Everytime?

      Answer :

      Any Java classes can be used in Judo. Use the Java package name shortcut mechanism to make it easier to use if your Java class names have long package names.

    19. Question 19. How To Use Java Static Members And Methods?

      Answer :

      Use :: between the Java class name and the static method or member name to use them. Or, If a static Java method is repeatedly used, can use the static Java method alias mechanism to make them look like regular Judo functions.

    20. Question 20. What Is The Easiest Way To Read A Text File, Line-by-line?

      Answer :

      Use the do ... as lines {} statement.

    21. Question 21. Is Judo Good For Templates?

      Answer :

      You have two ways to create a templating system in Judo,

      1. For simple text replacement, use the do ... as lines {} statement.
      2. You can define your own SGML format with tags, case-sensitively or insensitively, and eaily create processing software with the do ... as sgml {} statement.

      Another convenience is the Local Data mechanism, that you can attach a template right at the end of the script.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Adv Java Tutorial