JCAPS Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

JCAPS Interview Questions & Answers

Java composite application suit(JCAPS) to enable the enterprise to maximize their assets through easy integration of systems like ERP, CRM along with the automation of the business process and partner integration. It helps the business to integrate existing applications and deliver business services effectively. If you are looking to establish your career in JCAPS profile, having a look at JCAPS interview questions and answers at wisdomjobs.com is worth considering. The job interview questions and answers framed here flow from the questions related to basic knowledge on the subject and flow further digging deep into the subject knowledge. As the questions framed here are brought after a thorough research and deep discussion with both interviewer and interviewees, you will get a chance to explore most of the questions asked in the interviews.

JCAPS Interview Questions

JCAPS Interview Questions
    1. Question 1. What Is The Full Form Of Caps?

      Answer :

      Composite Application Platform Suite.

    2. Question 2. What Is Collaboration?

      Answer :

      A logical operation performed between some combination of message destinations and external applications. The operation is defined by a Collaboration Definition, which can be encoded in either Java or XSLT.

    3. Question 3. What Is A Connectivity Map?

      Answer :

      Connectivity Map Contains business logic and routing information about the data transmission. A Connectivity Map usually includes one or more Collaborations, topics, queues, and eWays. A Connectivity Map is created under a Project. 

    4. Question 4. What Is Deployment Profile?

      Answer :

      Contains the information about how the Project components will be deployed in an Environment. A Project can have multiple Deployment Profiles, but only one Deployment Profile can be activated for a Project in any one Environment.

    5. Question 5. What Is Environment?

      Answer :

      A collection of physical resources and their configurations that are used to host Project components. An Environment contains logical hosts and external systems.

    6. Question 6. What Is A Eway?

      Answer :

      A link between a Collaboration and an external connection including the message server connection (topic or queue) or external application.

    7. Question 7. What Is A External Application?

      Answer :

      A logical representation in an eGate Project of an external application.

    8. Question 8. What Is A External System?

      Answer :

      A representation in an eGate Project of an external application system.

    9. Question 9. What Is A Integration Server?

      Answer :

      J2EE software platform that houses the business logic container used to run Collaborations and JCA connectors (eWays). Provides transaction services, persistence, and external connectivity.

    10. Question 10. What Is A Jms Iq Manager?

      Answer :

      • JMS-compliant, guaranteed delivery store, forwarding, and queueing service.
      • The JMS Connection between a Collaboration and a topic or queue in a JMS-compliant message server.

    11. Question 11. What Is A Logical Host?

      Answer :

      An instance of the eGate runtime Environment that is installed on a machine. A Logical Host contains the software and other installed components that are required at runtime, such as application and message servers.

    12. Question 12. What Is A Management Agent?

      Answer :

      • Uses J2EE technology to manage and monitor an eGate 5.0 deployment that may contain other application servers in addition to the SeeBeyond Integration Server.
      • Defines management interfaces and services designed for distributed environments, focusing on providing functionality for managing networks, systems, and applications.

    13. Question 13. What Is Message Destination?

      Answer :

      A general term for a topic or queue. Two or more Projects can share a message destination that has the same name and is deployed on the same message server. A single Project may also have a single message destination referenced in multiple Connectivity Maps.

    14. Question 14. What Is A Otd?

      Answer :

      An acronym for Object Type Definition. OTDs contain the data structure and rules that define an object. An OTD is used in Java Collaboration Definitions for creating data transformations and interfacing with external systems.

    15. Question 15. How You Define A Project In Jcaps?

      Answer :

      Contains a collection of logical components, configurations, and files that are used to solve business problems. A Project organizes the files and packages and maintains the settings that comprise an eGate system in SeeBeyond’s Enterprise Designer.

    16. Question 16. What Is A Queue?

      Answer :

      A JMS queue is a shareable object that conforms to the point-to-point (p2p, or PTP) messaging domain, where one sender delivers a message to exactly one receiver. When the SeeBeyond JMS IQ Manager sends a message to a queue, it ensures it is received once and only once, even though there may be many receivers “listening” to the queue.

      This is equivalent to the subscriber pooling in other queue implementations. You can reference a queue that exists in another Connectivity Map or Project.

    17. Question 17. What Is Repository?

      Answer :

      Stores and manages the setup, component, and configuration information for eGate Projects. The Repository also provides monitoring services for Projects, which include version control and impact analysis.

    18. Question 18. What Is The Use Of Schema Runtime Environment?

      Answer :

      An add-on in eGate 5.0 that provides the upgrade path for e*Gate 4.x users to upgrade to eGate 5.0. Also known as the SRE.

    19. Question 19. What Is Service In Jcaps?

      Answer :

      Contains the information about executing a set of business rules. These business rules can be defined in a Java Collaboration Definition, XSLT Collaboration Definition, Business Process, eTL Definition, or other service. A Service also contains binding information for connecting to JMS Topics, Queues, eWays, and other services.

    20. Question 20. Define Topic?

      Answer :

      A JMS topic is a shareable object that conforms to the publish-and-subscribe (pub/sub) messaging domain, where one publisher broadcasts messages to potentially many subscribers. When the SeeBeyond JMS IQ Manager publishes a message on a topic, it ensures that all subscribers receive the message.

    21. Question 21. Define Xslt?

      Answer :

      An acronym for Extensible Stylesheet Language Transformations. A File format used in eGate to generate Collaboration Definitions.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Java Tutorial